Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Witam .mam problem z wspomaganiem w alfie 159 z 2007 roku 120 km . Pekl mi waz cisnieniowy z pompy . zakulem i dolalem plynu i bylo tydzien dobrze . podczas jazdy zatrzymala mi sie pompa i pasek wieloklinowy mi sie slizgal i kopcil . sciagnolem do garazu rozebralem n pompie delikatny luz wiec wymienilem na nowa tak samo zrobilem z wezem cisnieniowym i dalem do regeneracji maglownice . zalalem nowym plynem . odpowietrzylem uklad wszystko fajnie po odpaleniu pasek nadal sie slizga plyn wraca z maglownicy spokojny i bez babelkow . na pasku wszystkie rolki kreca sie normalnie nic nie blokuje . mam zdjete kola przednie i stoji na klockach . nie wiem co moze byc przyczyna macie jakies pomysly
Kupiłem nowy zbiorniczek wyrównawczy jakiś czas temu, ale koniec końców nie zamontowałem go. Wygląda na to, że mi w serwisie za dużo dolali płynu, jak się wychlapał nadmiar, tak więcej nic się nie poci przy korku. Jako że kupiłem świeży olej do wspomagania, to dodatkowo przepłukałem nim "dynamicznie" układ, co wyciszyło go trochę.
Wydaje się, że jest ok, więc zgodnie z zasadą "działa - nie rusz", nie dłubię przy tym więcej![]()
Dziś dostałem nowy zbiornik z roku 2013, aktualny zbiornik mam z 2006. Powiedzcie mi czym się one różnią, bo na pierwszy rzut oka nic nie widać, w środku wyglądają tak samo.
Drugie pytanie, czy wymiana zbiornika wymaga jakiejś procedury odpowietrzania? Mam zamiar ściągnąć strzykawką, tyle płynu ile mi się uda i poprostu zmienić zbiorniki.
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
I nadal nie mam wspomagania . Waz nowy oryginalny nowa pompa i kolumna po regeneracji trzeci płyn wymieniłem i nic . pasek się pali na kole napędzającym . jest gdzieś jakiś zaworek oprócz tego na pompie?
Hej czy mój zbiorniczkek jest prawidłowy?Wymieniałem ostatnio płyn jest czerwony, ale poci się trochę spod nakrętki.Nie widzę żadnej piany.Dzis przycielo się parę razy wspomaganie.Jak się rozgrzeje czuć gumowanie.Pokaż załącznik 257749
Nie tylko. U mnie w dwóch przypadkach pomogła wymiana oleju z przepłukaniem układu.Gumowanie jest objawem niedomagającej pompy. Przy niskich temperaturach gdy olej jest gęściejszy po uruchomieniu silnika przez chwilę jest lepiej a potem lipa.