To łapało powietrza przez źle zakuty wąż czy był za mały prześwit ??Ma znaczenie. W moim przypadku zakucie dało taki sam efekt. Wymiana na nowy rozwiązała problem.
pozdr.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
To łapało powietrza przez źle zakuty wąż czy był za mały prześwit ??Ma znaczenie. W moim przypadku zakucie dało taki sam efekt. Wymiana na nowy rozwiązała problem.
pozdr.
To łapało powietrza przez źle zakuty wąż czy był za mały prześwit ??
Mobil ATF320.
Witam,
zbiorniczki w 1,9 i 2,4 sa inne.W takim razie ,czy problem dotyczy takze silika 2.4jtdm? My mamy Brere i cala strona gdzie jest zbiorniczek jest uwalona z plynu,az na dol silnika.Auto co dopiero nabyte i po naprawie.Kupilismy nie odpalajace.Narazie nie ma jak sprawdzic co sie bedzie dzialo w czasie uzytkowania,poniewaz auto jeszcze nie ubezpieczone.Przy poruszaniu sie na placu slychac odglosy pompy.Jesli w 2.4 wystepuje ten sam problem to moze ktos wie od kiedy byla ulepszona wersja zbiorniczka? Zbiorniczek jest chyba orginalny bo z 2006 roku.
Panowie i mnie dopadł problem wspomagania. Mianowicie przy dodaniu gazu i kręceniu kierownicą słychać pompę. Na wolnych też ale tylko kiedy się zajrzy pod maskę. Zbiorniczek jest z połowy 2009 roku i mam dylemat czy to jego wina. Płyn lekko spieniony ale nie chlapie przy kręceniu kierownicą kiedy jest zbiornik odkręcony. Zauważyłem że kiedy zacisnę palcami ten gumowy wąż idący od pompy do zbiornika (cały gumowy) to pompa przestaje wydawać jakiekolwiek dźwięki. Wiem że w wątku zapewne jest gdzieś odpowiedź ale przeczytałem ze 100 stron i nijak nie mogę znaleźć odpowiedzi.
Przewod raczej jest szczelny,bo sprawdzone auto od spodu.Plyn leje sie od gory,wiec na poczatek wymienimy zbiorniczek.Czytalem ze ten przewod lubi sie przecierac,ale w ktorym miejscu dokladnie?
Słabo czytałeś odpowiedzi są
Wymiana przewodu na nowy rozwiązuje te problemy
Pozdr
W przedliftach problemem były niby te zborniczki, Ja mam polifta, ale wywaliłem te sitko całkowicie, żeby wykluczyć ten problem. po w/w zabiegu problem jest taki, że pompa wyje cały czas - na zimno i na ciepło, a w zbiorniczku dzieją się takie cuda jak na filmie...