maksiugnojek
Nowy
- Auto
- 159
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Alfe mam z 2008, a zbiorniczek z grudnia 2006, normalne to to ?
Jak dla mnie normalne, przecież część mogli wyprodukować w 2006 i zdjąć z półki.
Nawet teraz jak kupujesz nowe części oryginalne to mogą być wyprodukowane całkiem dawno.
Przykład - korbowodzik zawieszenia silnika do 3.2, nowiutki a jak byk wybity rok 06 jak pamiętam.
Jak wąż pękł to wymieniłeś na nowy oryginalny? Bo jak dałeś do zakucia to zapewniam, że gumowanie to wina węża, a nie pompy.
Ja wymieniłem na oryginalny i wspomaganie działa jak nowe. Gumowanie znikło jak ręką odjął. Płyn mam czerwony, wbrew temu co zaleca producent i wszystko działa perfekcyjnie.
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
U mnie przy pełnym skręcie i jak jadę pomalutku do przodu zaczęło występować tak jakby uślizgiwanie się opon. Nie wiem może przez duże koła i szerokie opony ale chyba nie?? Dziwny efekt. Nie wiem jak to opisać nawet. Jakby tak opony się uslizgiwaly co jakiś czas. Nie wiem wstawiam auto niedługo jeszcze raz do mechanika. Niech mysli. Zalał mi elfa dextron III. Może niech kupi ten mobil atf 320. Gadałem z kolegą który włożył nowy wąż Ori i gówno miał dalej to samo czyli gumowanie więc nie koniecznie wąż będzie winny. Nie wiem zobaczymy. Ja mam zakuty i przed zakuciem pomimo, że ciekło dziwnych efektów nie bylo
Wymiana na nowy wąż problem rozwiąże bo zakucie nic nie daje. Już to wiele osób przerabiało i nawet jeśli przez kilka tygodni było trochę lepiej, to i tak działy się te same rzeczy.
Polecam wymienić wąż oraz zawór na maglownicy. Płyn nie ma aż takiego wpływu na działanie wspomagania.
Ale każdy robi jak i co chce.
Jak potrzebujesz części, to odezwij sie na priv
Pozdr
Nie miałeś problemu z gumowaniem, bo miałeś oryginalny wąż. Zaczął puszczać, dałeś do zakucia i zaczęło się wycie. Winne jest zakuwanie. Zmieniasz na oryginał i problem znika.
Polecam Kolegę slawek986, brałem od niego różne części, w tym tego węża - wszystko super
A wyć zacznie bardziej jak będzie upał, zobaczysz :/
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka