Marek156/159sw
Aktywny
- Auto
- Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super
Ja bym tego nie nazwał "informację od zaprzyjaźnionego pracownika FCA" a raczej próbą tuszowania problemów, które zostały wygenerowane przez osoby odpowiedzialne za dostarczanie aktualizacji map z FCA/Mopar/TomTom, za które użytkownicy zapłacili za 3 lata z góry w cenie zakupu auta. Pierwszy problem dotyczył rozmiaru mapy, która nie mieściła się w pamięci nawigacji 6,5", drugi problem dotyczył braku aktualizacji przez 4 kwartały z powodu pierwszego punktu, trzeci problem dotyczył niezgodności pliku z mapami z plikiem licencji wygenerowanym do tych map, czwarty problem dotyczył udostępniania niewłaściwej wersji map do danego VIN-u auta na koncie Mopar (ja dostałem kiedyś mapy dla Afryki i mam je do dzisiaj jako ciekawostkę).
Zwalanie winy na użytkowników, którzy nie potrafią sformatować pena, przy takiej ilości fakapów ze strony FCA, powinno skutkować z automatu darmowym przedłużeniem subskrypcji przynajmniej na rok, żeby wyjść z tego z twarzą, zamiast żałosnych tłumaczeń, że do końca miesiąca pojawi się prawidłowa wersja mapy do Twojego auta, którą dostałem przynajmniej kilka razy (telefonicznie lub mailowo)
BTW. Nowa aktualizacja Europe-102810.meta.dct/MAP50408.bin wgrała się u mnie dzisiaj bez żadnych problemów w czasie poniżej 1 godziny.
W pewnym sensie masz racje. Ja takich problemów nie miałem (choć też na moim koncie były mapy Afryki), wszystkie mapy się wgrywały. Pewnie jest tak, że każdy (FCA) zwala winę na innych. Trudno jest przyznać się do własnych błędów. Miejmy nadzieję że to koniec kłopotów z aktualizacjami.