• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Wbudowana nawigacja

Niestety, właściciele małych navi - musimy uzbroić się w cierpliwość i w kolejnych dniach ponownie sprawdzić :D

dużych z polifta też coraz mocniej się zbroją w cierpliwość. Ostatni działający update był ponad rok temu :(

o patrz, widać każda generacja platformy musi przez to przejść - w przedlifcie mieliśmy ~roczną przerwę w update'ach rok temu. proponuję masowo zgłaszać do ASO i na infolinię AR - może pomoże.

Małe info:
Dziś ukazały się mapy dla Giulia Stelvio My2020 wersja 11.
Waga poprawna powinny działać
Więc panowie i panie zaciągamy ??????
map.jpg

A u mnie taki komunikat:
Update not available

No updates are currently available on the Map Update website. Contact your FCA authorised workshop to check new map availability.

A u mnie taki komunikat:
Update not available

No updates are currently available on the Map Update website. Contact your FCA authorised workshop to check new map availability.

Usuń i dodaj powtórnie pojazd czasami pomaga.
Jeśli nie to serwer znowu świruje.
Przerabiałem to

Już się pojawiły. Widocznie coś było z serwerem.
Ściągam i jutro wgram.

[MENTION=35971]dziadzia82[/MENTION] dzięki za info - Pobrałem, zainstalowałem i działa ;)
Pytanie czy coś zmienia w stosunku do starej wersji...
Może dodanych trochę dróg dodatkowe stacje obiekty itp. Jak przy każdym updated.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Te zmiany mogą dotyczyć np. drogi we Francji.

Tak nie każdy to rozumie, że naniesiono milion zmian ale wszystkie gdzieś w Europie. Miałem kiedyś reklamację po sprzedaży aktualizacji, na której, jak się okazało, nie było nowej ulicy w moim mieście, przy której mieszkał klient.

To, że poprawki dotyczą całego obszaru map, nie tylko naszego kraju, to rzecz oczywista. Miałem na myśli ewentualne zmiany w funkcjonalności, wyglądzie itp.
Jak pisałem w innym wątku wakacyjny urlop spędziłem na podróżowaniu po Włoszech i korzystając z fabrycznej nawigacji najbardziej irytowało mnie nieaktualne wskazanie ograniczeń prędkości między nawigacją a rzeczywistością. Oczywiście nie pisze o tymczasowych zmianach ograniczeń prędkości.

Miałem na myśli ewentualne zmiany w funkcjonalności, wyglądzie itp
to akurat załatwia się poprawkami firmwarów radia - tak np było dla headunitów 1 generacji gdzie po przejściu na wersję MV002.010.041 zmieniły się kolory w nawigacji

To, że poprawki dotyczą całego obszaru map, nie tylko naszego kraju, to rzecz oczywista. Miałem na myśli ewentualne zmiany w funkcjonalności, wyglądzie itp.
Jak pisałem w innym wątku wakacyjny urlop spędziłem na podróżowaniu po Włoszech i korzystając z fabrycznej nawigacji najbardziej irytowało mnie nieaktualne wskazanie ograniczeń prędkości między nawigacją a rzeczywistością. Oczywiście nie pisze o tymczasowych zmianach ograniczeń prędkości.
Obecnie to mają wielki problem z pamięcią stacji. Dali nawet w 3 generacji 32Gb. Gdzie w dzisiejszych czasach jest to bardzo śmieszna poj. Same mapy ważą 21 GB. Więc nie oczekujmy czegoś świetnego.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Czy ktoś korzystał z map v1076 w Łodzi lub okolicach? Ostatnio mnie navi zaskoczyła kompletną nieznajomością przynajmniej części ulic w Łodzi, a przy dojeździe od południa wskazywała do Łodzi ponad 70km kiedy było kilkanaście km. Kompletne szaleństwo... Nie chodzi o nowe ulice, tylko o takie "od zawsze" - np. na Bałutach. Może problem jest tylko z paczką dla małej navi? Nie mam pojęcia - jeżeli ktoś jeździł po Łodzi i potwierdzi, że wszystko jest ok, to chyba muszę u siebie posprawdzać o co chodzi...

Amortyzatory
Powrót