Wahacze dolne Stenberg

I zamontowane. Człowiek nawet nie wiedział, jak się męczył ;)

Miałem zamontowane jeszcze oryginały. Totalnie nie trzymały, trzpień latał jak szalony :)

jakiej marki byl ten wahacz ktoremu wypadl sworzen??? stenberga?

A jest taka marka ???
Możesz sobie te wahacze nazywać nawet własną nazwą, producent i tak jest z dalekiego wschodu.
Nie wiem, nie ja go montowałem, ale wytrzymał około pół roku. Wiadomo, że był tani i lipnej jakości.
Pomyśl lepiej, co by się stało, gdyby taka sytuacja trafiła Się Tobie po wpadnięciu w dziurę w drodze...

nie wiem bo nie mam ich zamontowanch a z drugiej strony na naszych drogach to nawet i oryginalom sie takie rzeczy zdarzaly i wcale mnie to nie dziwi bo nasze drogi to koszmar i alfa niestety jest totalnie nie na warunki polskie, z reszta jak wiekszosc zaawansowanych technicznie(mowa o zawiasie) aut. Najrozsadniejszym wyborem jest hummer;)

a zgadza sie szkoda tylko ze wczesniej niz zawieszenie zżerała je korozja;)

Ja w ten czwartek zakładam komplet Stenbergów dół i góra na przód. Jak pojeżdżę to wtedy wydam opinię:)Mam nadzieję, że pozytywną:)) Tak na marginesie co powiecie na temat wahaczy tylnych firmy SIDEM?

No nareszcie założone zawieszenie zrobione przód cena z częściami i robocizną + klocki i tarcze to 2150 zł (w tym robocizna 850 zł) dużo czy mało?:) Napiszcie gdzie można i czy w ogóle można kupić same poduszki stabilizatora przód czy trzeba kupić z belką?

Ostatnia edycja:
poduszki mozna kupic np. na allegro ale ja polecam poliuretan podobno nie do zdarcia sam zakladam koszt poduszek to ok. 70-80 zl ,a wymiana u tego mechanika co ja robie to 120 ale jest przy tym roboty kupa

Czy jakaś konkretna firma tych poduszek?

tylko trzeba zmierzyć dokładnie średnicę drążka, ponieważ jeśli kupi się za luźne, to nieźle stukają.

No nareszcie założone zawieszenie zrobione przód cena z częściami i robocizną + klocki i tarcze to 2150 zł (w tym robocizna 850 zł) dużo czy mało? Napiszcie gdzie można i czy w ogóle można kupić same poduszki stabilizatora przód czy trzeba kupić z belką?

nie wiem w jakim warsztacie robilas ale jak dla mnie za taka robote te 850zl to troche duzo...

mi za wymiane 2 wahaczy góra TRW + wymiana gum na poliuretan na stabilizatorze + wymiana tylnej tulei dolnego wahacza x 2- powiedzial 280zl wydaje mi sie ze nie jest zle

Amortyzatory
Powrót