Wahacze dolne Stenberg

No to są Stenbergi, których dotyczy założony temat ;)

Jak się sprawują?

Słuchajcie ja kupowałem u gościa ad-automar z allegro i on ma ceny na aukcjach zawsze standardowo 149zł za dolny, a 94zł za górny czyli o wiele taniej niż ceny co podajesz powyżej, spójrz dolny: http://allegro.pl/wahacz-alfa-romeo-...465087026.html górny: http://allegro.pl/wahacz-alfa-romeo-156-147-gorny-lewy-wzmacniany-i1465087024.html i do tego gościu daje dwa lata gwarancji co dla niektórych jest istotne tutaj

tak ty piszesz o stenbergach a ja o ADLERACH o ktorych jest troche wiecej opinii jak sperawuja sie w "praniu", poza tym sa one sprzedawane na terenie bielska i siec motoprofil takze dla niektorych moze to byc lepsze rozwiazanie ze moze sobie podjechac i namacalnie zweryfikowac jakosc wahacza no i z reklamacja wydaje mi sie ze latwiej niz wysylac do sprzedawcy z allegro.
Mysle ze dla forumowiczow ze slaska bedzie to dobre rozwiazanie.

Dla mnie nie ma znaczenia skąd- i tak muszę brać na wysyłkę (Wrocław). Jako, że rożnica w cenie Stenberg- Adler nie jest duża (a jeszcze Kinol załatwia rabacik) dla mnie najważniejsza jest trwałość i jakość (oczywiście między tymi dwoma producentami).

ja co do jakosci sie wypowiem jak sam zakupie adlery, nie twierdze oczywiscie ze sa lepsze od stenbergow ale udalo mi sie znalezc wiecej miarodajnych opinii na temat adlerow,a stenbergi jesli chodzi o nasze alfy sa jeszcze jednak anonimowe i trudno uzyskac info o nich, na naszym forum chyba ma je 2 uzytkownikow i na razie chyba malo na nich przejechali.
Pozyjemy zobaczymy, mysle podobnie jak wy ze dac za trw 350zl a i tak nie ma sie pewnosci ze nasze drogi ich nie zdemoluja.

Założyłem prawy górny stenberg

Przejechałem na nim na razie ze 300km. Sama jakość wykonania niezła, nic nie skrzypi, pasował idealnie. Pożyjemy zobaczymy.

ja co do jakosci sie wypowiem jak sam zakupie adlery, nie twierdze oczywiscie ze sa lepsze od stenbergow ale udalo mi sie znalezc wiecej miarodajnych opinii na temat adlerow,a stenbergi jesli chodzi o nasze alfy sa jeszcze jednak anonimowe i trudno uzyskac info o nich, na naszym forum chyba ma je 2 uzytkownikow i na razie chyba malo na nich przejechali. Pozyjemy zobaczymy, mysle podobnie jak wy ze dac za trw 350zl a i tak nie ma sie pewnosci ze nasze drogi ich nie zdemoluja.

I jak się sprawują Adlery? Masz jakieś info od sprzedawcy?

Ostatnia edycja:
Jak sprawują się te wahacze Stenberg?
Pomyślnie przeszły test zimowy?
Pozdrawiam.
- Rafał

dla nas moze sprzedawac same wahacze, na allegro ma wystawione komplety. Cena cennikowa 180zł sztuka za dolny i 120zl sztuka za gorny. Dla czlonkow alfaforum zgodzil sie na 5% rabatu a na wiekszy zalezy od ilosci chetnych i ma jeszcze zrobic kalkulacje na ile maksymalnie. Oczywiscie dogadalem sie ze jesli beda chetni to beda kupowac sukcesywnie a nie ze mamy zebrac kase zrobic zamowienie na 500 wahaczy i negocjowac rabat - zgodzil sie.

jestem na etapie kupienia kompletu wahaczy i kupiłabym Stanberg (niestety na Allegro już nie można kupić stanbergów szukałam) Czy może ktoś podać namiar gdzie kupić. Mam jeszcze jedno pytanie czy do nowych wahaczy trzeba kupić też wszystkie tuleje? Byłam u mechanika powiedział, że trzeba robić całe zawieszenie przód. Niestety nie określił konkret czy trzeba wymienić tylko wahacze lub tylko wystarczy wymienić tuleje.Za przód zaśpiewał 3500 zł ( plus klocki, tarcze, gałki). Niestety dla mnie kwota nie do przeskoczenia Pomocy kochani co robić pierwszy raz wahacze wymieniam:(

Ostatnia edycja:
W wahaczu masz zintegrowany sworzeń, którego osobno nie wymienisz. Jak mi coś puka to wymieniam cały wahacz, jak tuleje i gumy dostały i są wyrobione to niedługo pewno i sworzeń poleci. Wymieniaj cały wahacz takie moje zdanie. Wymiana samych tulei czyli regeneracja wahacza wyjdzie w podobnej cenie jak kupno zamiennika Stanberg, trzeba w końcu nie tylko przerzucić wahacz ale też wybić i wprasować nowe tuleje (robocizna) no i kupić te tuleje :) oraz wyjąć i zamontować ponownie zregenerowany wahacz.

ja kupiłem, sprawiają wrażenie naprawdę solidnych. Montaż w przyszłym tygodniu :)

adlery stanowczo odradzam, bylem, obejrzalem i sie przerazilem. Sworzen w nowym adlerze chodzil tak lekko jak w moim oryginale ktory przejechal 140tys i nadawal sie do wymiany, sama jakosc odlewu i gum na sworzniu to jakis zart chyba!!!

jestem na etapie kupienia kompletu wahaczy i kupiłabym Stanberg (niestety na Allegro już nie można kupić stanbergów szukałam) Czy może ktoś podać namiar gdzie kupić. Mam jeszcze jedno pytanie czy do nowych wahaczy trzeba kupić też wszystkie tuleje? Byłam u mechanika powiedział, że trzeba robić całe zawieszenie przód. Niestety nie określił konkret czy trzeba wymienić tylko wahacze lub tylko wystarczy wymienić tuleje.Za przód zaśpiewał 3500 zł ( plus klocki, tarcze, gałki). Niestety dla mnie kwota nie do przeskoczenia Pomocy kochani co robić pierwszy raz wahacze wymieniam:(

Ja Stenbergi kupiłem we wtorek, w czwartek miałem już u siebie. Są na Allegro. Napisałem, że robią wrażenie solidnych, chociaż tak naprawdę nie mam porównania. Ale wszystko siedzi w nich solidnie.

wahacze

Ja Stenbergi kupiłem we wtorek, w czwartek miałem już u siebie. Są na Allegro. Napisałem, że robią wrażenie solidnych, chociaż tak naprawdę nie mam porównania. Ale wszystko siedzi w nich solidnie.
No to wahacze z głowy ( 2 X górny Stenberg), teraz pytanie do tych wahaczy nowe tuleje też trzeba kupić? I oczywiście jakiej firmy?

No to wahacze z głowy ( 2 X górny Stenberg), teraz pytanie do tych wahaczy nowe tuleje też trzeba kupić? I oczywiście jakiej firmy?

nic nie musisz dokupowac, wahacze do alf sa zawsze kompletne, z reszta do innych aut chyba tez, no chyba ze masz zamiar wywalic gumowe tuleje ze stenbergow i wsadzic poliuretan?

Wahacze

Moi kochani a jakiej firmy kupić łączniki stabilizatora, drążki i końcówki kierownicze, poduszki stabilizatora oraz osłony maglownicy drążków. Muszę kupić to wszystko a na allegro nie ma kompletów ze stenberga, są ale z Fasta a tego nie bardzo chcę kupić:P Jeżeli macie jakieś namiary poproszę linki. Pozdrawiam:)

Łączniki stabilizatora całostalowe firmy JGR z Jaworza.
W moim Pugu 605 sprawdziły się to pewnie i w Alfie dadzą rade.

Pozdro
Dugi

Super niestety już kupiłam firmy SIDEM ciekawe jak zdadzą egzamin:) Tak na marginesie można prosić o namiar na firmę telefon, mail cokolwiek.?
Łączniki stabilizatora całostalowe firmy JGR z Jaworza.
W moim Pugu 605 sprawdziły się to pewnie i w Alfie dadzą rade.

Pozdro
Dugi

Amortyzatory
Powrót