Wahacze dolne Stenberg

W najbliższym czasie postaram się przetestować we własnym zakresie jakiś tańszy produkt i opiszę co i jak.
Narazie kiepsko z górnymi jest.
Dolne wypadają lepiej.

i jak tam chłopaki, jak kolejne wrażenia na tych stenbergach ? bo prawdopodobnie będę musiał u siebie niedługo wymieniać i się zastanawiam ?

Ja zakladalem ten temat i prawdopodobnie jako 1 na forum mialem stenbergi. Jak na razie bardzo dobrze, wrecz idealnie. jak bedzie tak dalej to stenbergi we wrzesniu pojda na gore

Ja też mam dolne dopiero z 2 tygodnie, więc o wytrzymałości nie napisze, ale trzymałem je w rękach przed założeniem i mogę powiedzieć ze wyglądały na solidną robotę .

to chyba całkiem nieźle; za dwa miesiące mam ślub więc Alutka musi wytrzymać te dwa miechy, a potem kapitalka zawieszenia - co ma luzy, luzów mieć nie będzie :D dlatego robię rozeznanie co i jak, jak na razie to stenberg albo vema wchodzi w grę :) Póki co smarowanie tulei pomogło i nie kwiczy :)

Ale Wy pitolicie ludzie, nie wiem czy się śmiać, czy płakać.
Ja mam cały zawias na TRW, przejechane już około 60 kkm, i na górnych pojawiły się lekkie luzy na tulejach.
Miałem wymieniać teraz przy wymianie sprzęgła dolne, ale okazało się, ze nie ma takiej potrzeby.
Niedługo to zaczniecie się cieszyć, jak co wymiana oleju nie będzie trzeba wahaczy wymieniać.

Ale Wy pitolicie ludzie, nie wiem czy się śmiać, czy płakać.
Ja mam cały zawias na TRW, przejechane już około 60 kkm, i na górnych pojawiły się lekkie luzy na tulejach.
Miałem wymieniać teraz przy wymianie sprzęgła dolne, ale okazało się, ze nie ma takiej potrzeby.
Niedługo to zaczniecie się cieszyć, jak co wymiana oleju nie będzie trzeba wahaczy wymieniać.

Mi umarły górne Vemy po 2 miesiącach ;/ właśnie się wykłucam ze sprzedawcą o zwrot kasy bo już nic poza TRW nie chce(takie były jak kupowałem auto nim padły zrobiłem 20tyś a założe się ze w niemczech też ładnie najeździły). Jak ktoś nie chce wydawać kasy na TRW to w sumie nie ma co polecić, fakt faktem przed zimą kupiłem górne Fast po taniości i wytrzymały prawie 15 tyś zaś dolne QAP wytrzymały niecałe 30 tyś.
Teraz mam zamiar wywalić w cholere Veme - oczywiście jak się pozytywnie skończy kłócenie się ze sprzedawcą bo chcę mu oddać komplet nim dół padnie, nie wierze ze wytrzyma dużo dłużej jak góra. Ogólnie poraz kolejny sprawdza się stwierdzenie ze alfa nie lubi oszczędności

i co tam slychac w sprawie stenbergow? jakie przebiegi juz macie zrobione i jak sie spisuja?

U mnie po niecałym roku lipa lipa lipa!! Górny padł, wywaliło gumy aż koło się ruszało, dolny ma już luźny sworzeń jednak bez luzów narazie. Górne skrzypiały jak cholera. Zawiodłem się trochę na nich...

czyli jednak po raz kolejny okazalo sie ze jakosc musi kosztowac, rok tzn. ile przebiegu?
Dobrze jednak ze zamontowalem TRW.

u mnie 17k i OK.
Co warte podkreślenia- offroadowy Wrocław. Ale jeżdzę ogólnie ostrożnie.

Chcesz auto na 8 lat- ładuj TRW.
Chcesz auto na 3 lata- Stenberg.

Wszystko jest kwestią kalkulacji.

wachaczyk

Witam Pablo mam pytanie odnosnie delphi są tanie po 130 a trw 190 czy sprawdzałeś ile dają rade ??

Witam Pablo mam pytanie odnosnie delphi są tanie po 130 a trw 190 czy sprawdzałeś ile dają rade ??

Podobno nie są złe, ale jeszcze nie próbowałem.
Dzisiaj miałem handlowca z IC i je polecał w stosunku do TRW.
Z czasem sprawdzę. Tylko, że cena w IC jest trochę wyższa.

Mnie cena razi trw a w AD kupowałem w ubiegłym roku ricambi i padły
Szkoda mi kasy klientów i zrobie testa

Pozdrawiam z CS

Amortyzatory
Powrót