Nie wiem czy Estry+PAO to dobry wybór dla starszego silnika z lat 90...Zużycia nie zaobserwowałem. Nie płukałem silnika przed zalanie Penrita bo już był wcześniej wiele razy syntetyk aczkolwiek HC. Nie wiem czy Penrite nie stracił właściwości przez pozostałość poprzedniego oleju.
Jeśli chodzi o oleje znaków zapytania jest więcej. Pierwszy to taki, który olej a konkretnie jakiej marki wybrać. To się tyczy firm. Niektóre firmy maja tak skonfigurowany olej, że jest zużywany przez silnik w czasie interwału pomiędzy wymianami w znacznym stopniu. Wielu kierowców zauważyło , że lejąc olej marki A - muszą stosować dolewki pomiędzy wymianami, często dość spore, a po zalaniu oleju innej firmy nazwijmy ją B stan ilościowy oleju w silniku nie zmienia się bądź zmienia się w zakresie 100-200 ml.
co nie wymaga stosowania dolewek. Nie wiem jak spisuje się ten olej , który masz ale z tego co czytałem oleje na bazie Estrów i PAO po pewnym czasie tracą bądź obniżają swoje właściwości. Generalnie najlepszym rozwiązaniem są oleje HC ale też nie wszystkich producentów z uwagi na to co pisałem wyżej oraz różnice w w odczuciu pracy silnika. Ślepe podążanie za stadem piszącym, że leje olej A bo jest dobrej marki i stosunkowo tani jest wg. mnie błędem. No i oczywiście pozostaje jeszcze źródło zakupu oleju jeśli Allegro bądź szemrana budka z olejami i filtrami to nie mam o czym rozmawiać.