A
AR_33
Guest
A.R.T.S. napisał:Oj tam, najwyżej nerkę sprzedam albo coś
Jak dobrze pójdzie to za dwa lata będziesz musiał poszukać nowego właściciela dla Belli bo z Ciebie nic nie zostanie
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
A.R.T.S. napisał:Oj tam, najwyżej nerkę sprzedam albo coś
Jak dobrze pójdzie to za dwa lata będziesz musiał poszukać nowego właściciela dla Belli bo z Ciebie nic nie zostanieDD
chyba 10000 kmShyrl1 napisał:przydało za jakiś 1000km i zbieram info ogólne
a moze juz 9000 przejechal :>>>75andrew155 napisał:chyba 10000 kmShyrl1 napisał:przydało za jakiś 1000km i zbieram info ogólne
Co prawda wszyscy sprzedawcy mówią że niczym się nieróżni, ja jednak kiedyś znalazłem tzw. kartę produktu i okazało się że różnią się nieznacznie gęstością, lepkością i liczbą TBN - wynika to pewnie z zastosowania odmiennych dodatków uszlachetniających.Shyrl1 napisał:Ja bym chciał uzyskać info czy zwykła Selenia 20K różni się czymś od specjalnej edycji 20K Alfa Romeo (poza opakowaniem :mrgreen: ) i czy warto lac te oleje. Włoch od którego kupiłem Alfę zawsze lał Selenię podobno i wszystko jest w porządku... ale zmienić by się przydało za jakiś 1000km i zbieram info ogólne :wink:
żle zrozumiałem myslałem że chodzi co 1000 km a to było za 1000 km :>>Madnes7 napisał:a moze juz 9000 przejechal
Do nowych JTD zalecany jest olej syntetyczny 5W40 (sam jeżdżę na shellu) - do starszych diesli z rodziny fiata zalecana była selenia turbo diesel (i dobrze się tam sprawowała), znam ludzi którzy lali mobil1 10W40 turbo diesel i też go sobie chwaliliwisiol napisał:Tak czytam i czytam ale nie znalazłem nic na temat jaki olej najlepiej używać do silników diesla.
Chętnie posłucham waszych sugestji
wisiol napisał:[quote="Maciek-156]Do nowych JTD zalecany jest olej syntetyczny 5W40 (sam jeżdżę na shellu) - do starszych diesli z rodziny fiata zalecana była selenia turbo diesel (i dobrze się tam sprawowała), znam ludzi którzy lali mobil1 10W40 turbo diesel i też go sobie chwalili