Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
To gdzie kupiłeś tak drogo ten olej? . 5 litrów w INTERCARSIE kosztuje 135 zł . Ja ten olej użytkuje od kilkunastu lat i jest naprawde super , wszystkim polecamPiotr_Z napisał:Ja się szarpnąłem na MOTUL 15W50 5 l. za 200 zł
A.R.T.S. napisał:A co myślicie o oleju Selenia 10W-60 Racing??
zdziba napisał:Najodpowiedniejszy olej to Selenia 20K.
Zgadza się,Czy to znaczy Ze nie dobry? bo połsyntetyk?AR_33 napisał:zdziba napisał:Najodpowiedniejszy olej to Selenia 20K.
20K jest półsyntetykiem![]()
zdziba napisał:Zgadza się,Czy to znaczy Ze nie dobry? bo połsyntetyk?
AR_33 napisał:Nie wiem na czym w tej chwili jeździsz, ale Selenia Racing jest w pełni syntetyczna jeżeli silnik masz zalany półsyntetykiem lub mineralnym to nie polecam.
Oleje w syntetyczne mają tedęcję do przepłukiwania silnika, często po zmianie oleju z półsyntetyka na pełen, zadża się ze zaczynają się nieszczelności
Selenia jest zalecana przez Alfa Romeo
A.R.T.S. napisał:ale jakoś nie mam zaufania do zakupów oleju przez internet bo może być podrobiony, tym bardziej że to jest dla mojej belli
W przypadku filtra do oleju specjalnie się nie nadwyrężysz finansowo bo filtr z górnej półki to koszt najwyżej 50 zł w drogim sklepie , zobaczymy czy będziesz szczodry w innych częściach dla swojej Alfuni ? :mrgreen:A.R.T.S. napisał:Filtr niekoniecznie ma być tani, ważne żeby był dobry i wart swojej ceny. Jak kiedyś miałem forda to nie przeszkadzało mi że przy wymianie oleju zakładają filtr firmy Filtron albo coś podobnego. Wtedy nawet nie pomyślałem że może to się zmienić. Dla mojej Alfy chcę wszystkiego co najlepsze :mrgreen: