• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] tajemnice D.N.A.

Tak ma być.

Wysłane z mojego Moto G (5) przy użyciu Tapatalka

Z tego co mi wiadomo to nie da. Przynajmniej nie jakoś łatwo... chyba musiałbyś jakoś zapisać mapę z D do sekcji N?

Ciekawe, u przedlifta zawsze po wyłączeniu silnika wraca do N albo A (A pamięta). Jest to też tak opisane w instrukcjach usługi że to poprawne działanie systemu...

Ja mam przedlift-2013 i u mnie pamięta już ustawienia.

Wysłane z mojego Nokia 3.1 Plus przy użyciu Tapatalka

no u mnie właśnie zawsze wraca na N, a na N w ogole nie jeżdżę bo auto jest jakieś mega zamulone, dużo gorsza reakcja na gaz itp, na D to bajka

Też jeżdżę tylko na D-u mnie dochodzi jeszcze TCT ktore próbuje czy przypadkiem nie da się jechać 30km/h na 6 biegu[emoji34]

Wysłane z mojego Nokia 3.1 Plus przy użyciu Tapatalka

prod 2016-
Każdy z trybów DNA da się ustawić "na stałe".

D 240KM/340NM
N 200KM/300NM
A nie wiem / nie wiem

Informacje z książki, dla A nie było podane.

Zapewne z systemem S&S zrobili podobnie, jeżeli chodzi o zapamiętywanie. W moim 2012r. resetuje się z każdym wyłączeniem samochodu. W nowszych zapamiętuje ustawienia, tak jak system D.N.A

u mnie tez nie pamieta ustawien dna. W sumie mi to nie przeszkasza az tak, bo jak odpalasz na zimnym to nie zalezy mi na palowaniu i dynamicznej jezdzie.

czy też tak macie załóżmy jadąc 140 na 6 biegu w trybie D, zmienicie na N, to później nie da się wrócić do D, dopiero po zwolnieniu i zmianie biegu na 5?

Ludzie zacznijcie czytać instrukcje obsługi.
Tam wszystko jest napisane o trybach DNA

czy też tak macie załóżmy jadąc 140 na 6 biegu w trybie D, zmienicie na N, to później nie da się wrócić do D, dopiero po zwolnieniu i zmianie biegu na 5?

Jest ograniczenie, że powyżej pewnej prędkości nie włączysz Dynamica. Aktualnie wbity bieg nie ma tu nic do rzeczy.

Jest ograniczenie, że powyżej pewnej prędkości nie włączysz Dynamica. Aktualnie wbity bieg nie ma tu nic do rzeczy.

Chyba jest tak że pow 110 km/h jak wyłączysz D i będziesz chciał ponownie go włączyć to nie da rady

Ale że nie można tego D na stałe ustawić i wyłączyć S&S nawet kompem to słabo, wkurzaj mnie wyłączanie tego ciagle

Amortyzatory
Powrót