[Stelvio] Stelvio vs. Veloce

"Stelvio- o wiele wygodniejsze wsiadanie,duzo lepsza widocznosc,wiekszy komfort resorowania,wiecej miejsca w srodku,duzo ladniejszy dzwiek silnika ( pakiet lepszy dzwiek)"

Skąd to info że był jakiś pakiet lepszy dźwięk ???
Kolejny raz przerobiłem od A do Z konfiguratory , pdf z cennikami , pytałem w salonie ... I nic. Ani widu, a ni słuchu ....
Istnieje to czy jak ??

Filop masz Busso widze... dla ciebie żaden pakiet lepszy dźwięk nic ci nie da :D
Po Busso zawsze będzie słabo w R4 :P

"Stelvio- o wiele wygodniejsze wsiadanie,duzo lepsza widocznosc,wiekszy komfort resorowania,wiecej miejsca w srodku,duzo ladniejszy dzwiek silnika ( pakiet lepszy dzwiek)"

Skąd to info że był jakiś pakiet lepszy dźwięk ???
Kolejny raz przerobiłem od A do Z konfiguratory , pdf z cennikami , pytałem w salonie ... I nic. Ani widu, a ni słuchu ....
Istnieje to czy jak ??
bylo w konfiguratorze(nie wiem czy dalej jest), opcja za 0zl i nie zaden pakiet, w ktorejs z ostatnich zakladek. w cennikach nie było tego, gosc w salonie tez nie mial pojecia jak zapytalem o to

Ale ja nie o busso... busso to busso, ale mam rodzinnego freemonta V6 którego muszę powoli zmieniać i myślę oczywiście o wyczekanej Stelvio... A że ma robić 35+40 tys rocznie to kusi diesel , tym bardziej że 2.0 turbo.benzina brzmi raczej średnio ? Dlatego pytam czy istnieje ten pakiet dziwiek ? Jeździłem póki co tylko Julia 2.0 200km , brzmiała ok, ale nie o to chodzi w turbo benzyna AR. Czy veloce ma lepszy dźwięk ? No i co z tym pakietem [emoji3]

Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka

bylo w konfiguratorze(nie wiem czy dalej jest), opcja za 0zl i nie zaden pakiet, w ktorejs z ostatnich zakladek. w cennikach nie było tego, gosc w salonie tez nie mial pojecia jak zapytalem o to
Ale w konfiguratorze tylko veloce ? Zaraz od nowa siądę, chociaż kilka razy szukałem. Ciekawe czy w Stelvio mozna.

Ale ja nie o busso... busso to busso, ale mam rodzinnego freemonta V6 którego muszę powoli zmieniać i myślę oczywiście o wyczekanej Stelvio... A że ma robić 35+40 tys rocznie to kusi diesel , tym bardziej że 2.0 turbo.benzina brzmi raczej średnio ? Dlatego pytam czy istnieje ten pakiet dziwiek ? Jeździłem póki co tylko Julia 2.0 200km , brzmiała ok, ale nie o to chodzi w turbo benzyna AR. Czy veloce ma lepszy dźwięk ? No i co z tym pakietem [emoji3]

Czy Veloce ma lepszy? Może z opcjonalny wydechem tak, coraz więcej firm robi. W serii jest bieda niestety straszna...

A ja myśle ze tak
mam veloce i wiadomo dźwięk szału nie robi, jechałem Stelvio z tym samym silnikiem i dźwięk był dużo lepszy, handlowiec z aso mówił ze tam jest cos zmienione względem veloce - chyba jakaś otwierająca sie blaszka ale nie jestem pewien
W każdym razie na pewno Stelvio 280km brzmi dużo lepiej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A ja myśle ze tak
mam veloce i wiadomo dźwięk szału nie robi, jechałem Stelvio z tym samym silnikiem i dźwięk był dużo lepszy, handlowiec z aso mówił ze tam jest cos zmienione względem veloce - chyba jakaś otwierająca sie blaszka ale nie jestem pewien

A to zaskoczenie. Myślałem że na odwrót , za veloce powinno mieć lepszy wydech. Ja jechałem 200 konna , dźwięk cichy ale chwilami zaburczal leciutko. A czy nie wiecie czy do Stelvio diesle da się radę wydech polepszyx ??? Przyklad Maserati diesel pokazuje że może biedoklep fajnie hałasować.

Przyklad Maserati diesel pokazuje że może biedoklep fajnie hałasować.

Maserati ma obłędny dźwięk jak na diesla i naprawdę świetny w kategoriach uniwersalnych, tylko że... tam jest V6. Tutaj R4, na pewno nie będzie lepiej niż w 2.4 JTD.

Ale w konfiguratorze tylko veloce ? Zaraz od nowa siądę, chociaż kilka razy szukałem. Ciekawe czy w Stelvio mozna.

nieee, w stelvio super w benzynie, odpisywalem o stelvio bo napisales ze kusi i pytales o dzwiek. w giuli nie bylo tego w konfiguratorze,nawet dla veloce.

- - - Updated - - -

A ja myśle ze tak

zmieniony to ma pewno, ale watpie żeby tam byly jakies ruchome/otwierajace sie klapki/blaszki-to nie quadrifoglio.
w aso sprzedawcy wmawiaja rozne bzdury- juz slyszalem od goscia w bielsku,ktory latami pracuje w salonie, ze w giulietcie po przelaczeniu na dynamic usztywnia sie zawieszenie....lol

Ostatnia edycja:
Co za profesjonalizm Premium przedsprzedażowy :)
To ktos wie czy z audio leci czy nie w końcu? To by tlumaczylo zero doplaty, ale może nie?

Przyszedł ten co ma cos do powiedzenia poza narzekaniem

nieee, w stelvio super w benzynie, odpisywalem o stelvio bo napisales ze kusi i pytales o dzwiek. w giuli nie bylo tego w konfiguratorze,nawet dla veloce.

- - - Updated - - -

zmieniony to ma pewno, ale watpie żeby tam byly jakies ruchome/otwierajace sie klapki/blaszki-to nie quadrifoglio.
w aso sprzedawcy wmawiaja rozne bzdury- juz slyszalem od goscia w bielsku,ktory latami pracuje w salonie, ze w giulietcie po przelaczeniu na dynamic usztywnia sie zawieszenie....lol
No to zaraz patrzę. Dzięki za konkret.
Co do dealerów - regularnie łapie ich na tym że nią mają pojęcia o tym ,. Czym się zajmują. Raz im zaufałem.. kupowalem freemonta, chciałem okno dachowe. Sprzedawca, lekko nawet zaprzyjaźniony, stanowczo i z pewnością w głosie powiedział że z moim wzrostem nie wolno bo głowa będzie trzeć o sufit ma 100 %. W salonie nie było z dachem takim, więc uwierzyłem. Choć zalowalem. Po 2 miesiącach olej zmienualem a w salonie stal taki z dachem szklanym - wsiadłem , i... Pomiędzy głową a dachem wchodziła dłoń na sztorc... Krew mnie zalała... I tyle w temacie fachowości sprzedawców

To jeszcze nic. Mnie handlowiec łódzkiego dilera zapewniał, że Giulietta Quadrifoglio Verde po lifcie ma napęd na 4 koła. :D Oczywiście gadka o utwardzającym się zawieszeniu w trybie Dynamic też była. :)

To jeszcze nic. Mnie handlowiec łódzkiego dilera zapewniał, że Giulietta Quadrifoglio Verde po lifcie ma napęd na 4 koła. :D Oczywiście gadka o utwardzającym się zawieszeniu w trybie Dynamic też była. :)
[emoji35] [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Ale przez łzy...
Właśnie caly konfiguratoe Stelvio przerobiłem... Nie ma opcji / pakietu z dźwiękiem silnika. Za to jest już 220 V w bagażniku , bo wcześniej nie było a pisali że jest...
Więc. Jest ten pakiet lepszy dźwięk? Napisem do AR na Messengera ale cisza.

Przyszedł ten co ma cos do powiedzenia poza narzekaniem

O, narzekanie na narzekanie, to już nie jest narzekanie i jest dopuszczalne?
To było pytanie. Zmniejsz choć o ten jeden powód zasadność narzekań i może udziel odpowiedzi gdzie w Polsce można uzyskać tak tajne i poufne informacje, jak ta dotycząca dźwięku, czy dotąd nierozwiązana tajemnica szper w każdym z modeli Giulii ? no bo, że nie tam gdzie powinny być udzielone - u dealerów to już widzimy powyżej.

[emoji35] [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Ale przez łzy...
Właśnie caly konfiguratoe Stelvio przerobiłem... Nie ma opcji / pakietu z dźwiękiem silnika. Za to jest już 220 V w bagażniku , bo wcześniej nie było a pisali że jest...
Więc. Jest ten pakiet lepszy dźwięk? Napisem do AR na Messengera ale cisza.

faktycznie, nie ma juz tej pozycji w opcjach.

Amortyzatory
Powrót