Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Odbiegając od DPF - to możliwe żeby 2.0 V6 turbo miało Euro4? Miałem taką nalepkę na szybie gdy kupiłem auto (auto zarejestrowane przy granicy niemieckiej).
Ale co to ma wspólnego z DPF, równie dobrze może chcieć sprawdzić stan trzeźwości, albo co masz w bagażniku albo czy nie jesteś poszukiwany listem gończyma jak bedzie z ukradzionej A6 jak nie jest w ewidenci jak niemcowi zginie autko to maja nr vin i nr silnika to że nie ma go w brifie nie oznacza ze nie ma go w systemie .
Jeśli diagnosta stwierdziłby brak DPF-a, to nie ma prawa podpisać przeglądu, bez względu na, jaki byłby wynik pomiaru emisji spalin. To tak, jakbyś założył sobie 100W żarówki do reflektorów i pomimo, że mieściłyby się w normach świecenia, to ich używanie jest nielegalne, bo nie są dopuszczone do użytku na drodze publicznej.I bardzo wyraznie diagnosta powiedzial iz mimo ze jest to nie legalne
No, dziwiłbym się, gdyby Tomek wypuścił spod swojej ręki samochód z marchewą, chodzi o to, że to, że nie masz DPF-a widać po podpięciu kompa diagnostycznego i jak ktoś wie, gdzie szukać, to znajdzie - tak właśnie załatwili tego mojego znajomego w dojczlandi. Najśmieszniejsze jest to, że gdyby nie kombinował z oprogramowaniem, to prawdopodobnie nic by mu nie zrobili, gdyby powiedział, że stało się to właśnie przed chwilą, a tak to wiedzieli, że było grzebane w oprogramowaniu i nie było dyskusji - straf + lavetten nach Polennic mi nie swieci...robil to Tomek_KRK
Tyle, że w przypadku kontroli nikogo to nie interesuje, a więc możesz udawać, tylko po co, przecież do więzienia za to nie wsadzająTak prawde mowiac ja niczego nie zlecalem wiec moge udawac glupa ze o niczym nie wiem.
Nie karzą za to, że wiesz, czy nie wiesz, tylko dlatego, że pojazd nie spełnia kryteriów dopuszczenia do ruchu - równie dobrze mógłbyś jechać pożyczonym, co to obchodzi kontrolujących, oni nie sprawdzają Twojej świadomości, tylko fakty.ale dlaczego maja mnie karac za cos o czym nie wiem??
I nikt od nikogo tego nie wymaganie kazdy jest znawca marki/mechaniki samochodowej i ekologii
Być może spełniał w momencie wykonywania przeglądu, to kontrolujących nie interesuje - zrozum to wreszcie. Na przeglądzie miałeś opony w dobrym stanie, ale po pół roku jeżdżenia mogą być "szrotem", a więc zabierają Ci dowód, do momentu usunięcia niezgodności.Skoro mam przeglad czyli spelniam kryteria dopuszczenia do ruchu czy nie??
ale dlaczego maja mnie karac za cos o czym nie wiem??
... ale można lekko zmodyfikować inny cytat filmowy, taki hit: "... no cham się uprze i mu daj DPFa!"Przypomniały mi się stare dobre filmy... ja tam nic nie wiem, to nie moja ręka itd.. Ale to tylko filmy
![]()
Tym bardziej, że "szatnia za pozostawionego DPF-a nie odpowiada""... no cham się uprze i mu daj DPFa!"