Węgorz
Nowy
Jaką miał nalepę? Jeżeli tą "zieloną" 4kę to się nie dziwię, zdziwiłbym się, gdyby miał kupioną 2kę i się go czepiali ...
Obawiam się,że naklejka z "dwójką" na AR 159 JTDM obwieszcza wszystkim dookoła- WYCIAŁEM DPF-a!
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Jaką miał nalepę? Jeżeli tą "zieloną" 4kę to się nie dziwię, zdziwiłbym się, gdyby miał kupioną 2kę i się go czepiali ...
Emisja nie miała tu nic do rzeczy, tego mu nawet nie sprawdzali, a więc co za różnica jaka miał nalepkę? Samochód nie spełnia wymogów dopuszczenia do ruchu - to jest podstawa ich działania.
Na Autobahnach rowniez sa Umweltschutzklima Zone,najczesciej przejezdzajac kolo jakiegos miastaA, i nie zatrzymali go w green zonie, tylko na autostradzie,
Takim samym powodem do zabrania dowodu byłby np. brak światła, a przecież samochód ma ważny przegląd techniczny, albo za głośny wydech, albo folię na przednich bocznych szybachBym polemizował - dopuszczenie do ruchu umożliwia ważny przegląd wydany w kraju, który ten przegląd przeprowadził. Co, jeżeli auto dostało ważne badania techniczne z wyciętym DPF i nie przekraczało norm (np wydruk)?
Znam osobiście takiego, który do T4 wstawił DPF-a, za jedyne 1800€Spotykam jednak ludzi ktorzy wstawiaja DPF nawet do rupieci aby tylko otrzymac 4.
Nie było to również w takiej zonie, nie było to w żadnej zonie - zrobili łapankę na autostradzie, może chcieli dorwać Santa KlausaNa Autobahnach rowniez sa Umweltschutzklima Zone
Prawo pod tym względem jest takie samo w całej UE, różnica polega na jego egzekwowaniuwprowadzić w życie podobne pod tym względem lub ostrzejsze prawo jak w DE.
Przeciez caly Jewrosojuz zmierza ku temu...Ale będzie totalnie nieciekawie (dla kieszeni i trwałości silnika) jak któraś z dyrektyw UE nakazałaby do jakiegoś roku wprowadzić w życie podobne pod tym względem lub ostrzejsze prawo jak w DE.
Nie wiem jak inni, ja nie wspominałem o strefach, tylko o "warunkach dopuszczenia pojazdu do ruchu", a jednym z nich jest spełnienie warunków homologacyjnych, na co przytoczyłem przekład z życia.Panowie zadeklarowałem odczyt spalin i go przedstawię, a z tymi naklejkami i policją niemiecką to się trochę zapędziliście. Poczytajcie ten link
Policjant, jak policjant miał więcej możliwości prawnego zadziałania, wybrał akurat taką, czyli miałeś fartaPan policjant spytał czy może sprawdzić poziom spalin
Tego nie rozumiem, z czym chciał ten nr porównać, skoro silnik jest taką samą częścią zamienną jak wiele innych i nie podlega ewidencji.i nr silnika
Nie wiem jak inni, ja nie wspominałem o strefach, tylko o "warunkach dopuszczenia pojazdu do ruchu", a jednym z nich jest spełnienie warunków homologacyjnych, na co przytoczyłem przekład z życia.
Policjant, jak policjant miał więcej możliwości prawnego zadziałania, wybrał akurat taką, czyli miałeś farta
Tego nie rozumiem, z czym chciał ten nr porównać, skoro silnik jest taką samą częścią zamienną jak wiele innych i nie podlega ewidencji.
Panowie troszke mnie przeraziliscie tym tematem bo na codzien mieszkam w niemczech, codziennie dojezdzam moja bella do pracy 156 1.9 jtd 8v 110km, mam wyciety katalizator zrobiony przelot i zaslepiony egr, czy to moze miec jakies konsekwencje przy kontroli policyjnej? ktorej jeszcze nie mialem tutaj ani razu a mieszkam od wrzesnia?