Witam, kupiłem takie świece do mojego 1,4tb - http://ricambi.pl/pl/p/Swieca-orygi...de-Delta-III-1.4TBt-Jet-55210685-55249868/217. Czy może mi ktoś napisać z jakim momentem mam je dokręcić?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Chyba żartujeszświece chcesz kluczem dynamometrycznym dokrecać.
17-20Nm .
Wszystko do czasu aż gwint zostanie na świecy. Wtedy przypomnisz sobie o tym, że pewnie ktoś w Italii wymyślił, że trzeba jednak to robić z "momentem"![]()
Wszystko do czasu aż gwint zostanie na świecy. Wtedy przypomnisz sobie o tym, że pewnie ktoś w Italii wymyślił, że trzeba jednak to robić z "momentem"
Witam, kupiłem takie świece do mojego 1,4tb - http://ricambi.pl/pl/p/Swieca-orygi...de-Delta-III-1.4TBt-Jet-55210685-55249868/217. Czy może mi ktoś napisać z jakim momentem mam je dokręcić?
bierz oryginał- NGK jest często podrabianie- były przypadki urwania izolatora
przeglądy są w Julce od sierpnia 2014 co 15 tkm lub co rok z tym że co 30 tkm wymiana oleju. Ja wymieniam co 15 tkm ponieważ po 30 tkm byłoby błoto.
Nastąpiła zmiana tych przeglądów jak kupowałem autko też miało być co 30 tkm lub co 2 lata ale jak byłem w ASO to dostałem info że jest zmiana.
w Twoim przypadku- pierwszy przegląd masz po 15 tkm lub rok- wymień olej i wkład filtra.
o szczegóły dowiedz się w swoim ASO po nr VIN bo jak u włochów totalny bałagan.
a co do oleju- nie przesadzaj- koszt 3 litrów i wkładu to max 150 pln.
Jak dobrze pamiętam przeglądy w Julce są co 15 tys., lub co 2 lata. Rozsądnie, że pierwszą wymianę chcesz zrobić po 7 tys. (ja też tak robię w każdym nowym wozie), natomiast następną robisz co będzie szybciej 2 lata, czy 15 tys. km. Jeżeli większość przebiegu robisz w mieście, albo po polnych, zapylonych drogach lepiej zrób to wcześniej. Możesz wtedy w serwisie powiedzieć, iż chcesz zrobić "duży" przegląd wcześniej i wówczas wszystkie czynności, które przeprowadzane są po 30 tys. zrobią po 22, albo 25 tys. km. Te 30 tysięcy, lub 2 lata, są graniczną odległością po której należy wykonać przegląd.