Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Profesjonalne badanie bezapelacyjnie wykaże brak dpf, zaślepiony egr i inne braki w układach EKO pojazdów lub nawet niesprawny pojazd. Natomiast póki co w Polsce nie spotkałem się aby kogoś wyrywkowo takim sprzętem przebadano.
Marzenie... niedawno u mnie w lokalnej gazecie chwalili się, ze zakupiono sprzęt do badania przepuszczalności szyb w autach i teraz w końcu będą mogli sprawdzać auta, a przepisy od kiedy istnieją? :lol: Poza tym jak mają badać auta, które na biegu jałowym mają blokadę obrotów? To nie jest tak proste jak się wszystkim wydaje, popatrz wyżej w link jaki sprzęt potrzeba do badania tego wszystkiego. Jedynie co mogą sprawdzić na szybko to fizyczną obecność jak i programową, z tym, że to też nie w 100% bo nie zawsze podpięcie pod OBD czy zajrzenie pod auto wykaże brak DPF'u.
Powiatowa? Ciekawe. A skąd pieniądze na to?
Przepisy można wprowadzić dowolne. Na przykład przepisy z Francji dotyczące niedozwolonych modyfikacji samochodu można właściwie rozciągnąć też na każdy remap sterownika, nawet bez usuwania ekologii. Mandat parę tysięcy euro.
Benzyna w turbo też ma moment od dołu i też cząstki stałe wypluwa. Zresztą auta są odpowiedzialne za smog jedynie w kilku %.A co powiecie na Smog ? też zabronią biednym rodzinom palić węglem bo ich nie stać na nowoczesną technologię to niech marzną całe rodziny a co. No chyba że rząd sfinansuje nowe piece ale wątpię.Musiałem tak napisać , wiem że w założeniu dpf miał być dobry ale jest jak jest. Auto musi często odwiedzać trasy a jak nie mam potrzeby to co? Wiem , wiem to mogłem kupić benzynę ale podoba mi się wczesny moment w dieslu.
do środka puszki mi beda zagladac czy jest wnetrze ?Jedynie co mogą sprawdzić na szybko to fizyczną obecność
Zacytowałeś fragment wyrwany z kontekstu i chciałeś błysnąć, a wystarczyło doczytać wypowiedz do konca.do środka puszki mi beda zagladac czy jest wnetrze ?
Żeby dostać mandat musi być konkretny i mierzalny parametr. Do tego mierzalny w sposób prosty i powtarzalny. Gdyby hipotetycznie zaczęły się pomiary spalin, to w pierwszej kolejności martwiłbym się o poziom NOx i usunięte EGR, ale to tylko opinia.
Do tego dochodzi oszukiwanie przez producentów- samochód spełnia normy tylko w bardzo precyzyjnie określonych warunkach testu. W warunkach bliższych rzeczywistości nowy, sprawny samochód przekracza normy EURO kilkukrotnie. I kto teraz ma zapłacić mandat, kierowca czy producent?
nic nie wyrywałemZacytowałeś fragment wyrwany z kontekstu i chciałeś błysnąć, a wystarczyło doczytać wypowiedz do konca.