Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Jeśli wyemulujesz DPF z softa to w momencie całkowitego zapchania filtra po prostu silnik zgaśnie bez możliwości uruchomienia.Może "bezpieczniejszą" opcją będzie programowe wyłączenie dpf zamiast jego usunięcia mechanicznego?
A tak z innej beczki czy tylko Alfy Romeo maja usuwane DPF-y??? Ciekawe???
Problem przy kontrolach na zachodzie to problem bariery językowej oraz braku znajomości miejscowego prawa.
nie znamy też procedury "odmowy przyjęcia mandatu" czy podważania badań.
mamy sytuację w której auto bez DPF przechodzi w Polsce przegląd
Biegła znajomość niemieckiego nijak się ma do znajomości procedur. Piszesz, że nie ma dyskusji z niemieckim policjantem. Z polskim również. Ale w Polsce mandatu możesz nie przyjąć i iść do sądu. A za jazdę niesprawnym pojazdem w pierwszej kolejności odbierają dowód i zakazują dalszej jazdy. A w Niemczech? Ja tego nie wiem. Wiem, że są inne procedury, ale dla mnie niejasne. Trudno się zgodzić na to, żeby policjant miał nieodwołalne prawo nałożyć karę według własnego "widzimisię". Ale to dyskusja bardziej z zagadnienia teorii prawa. To trochę jak polskie zagadnienie – obecnie policjant może odebrać prawo jazdy na 3 miesiące mimo np. braku prawidłowości wykonanej kontroli prędkości (co jest dość często orzekane w wypadku wideorejestratorów czy radarów ISKRA). Możesz nie przyjąć mandatu i skierować sprawę do sądu, wygrać ją, ale nie masz prawa jeździć po drogach. Dla mnie to nie jest normalna sytuacja.Mógłbyś jaśniej?
Kolega, o którym pisałem, mówi po Niemiecku, równie biegle jak po Polsku i dlatego wie, że dyskusji z Niemieckim policjantem nie ma, jedyne o co uprosił, to, żeby pozwolili mu na wywiezienie samochodu do Polski na lawecie, a nie zobowiązanie do wstawienia DPF-a w Niemczech.
Ktoś wspominał o bardzo wysokiej karze. Więc jest i niedopuszczenie do ruchu, i kara (mandat?).To nie jest procedura odmowy mandatu, tylko niedopuszczenia pojazdu do dalszego ruchu, na to nawet w Polsce, decyzja Policjanta jest wiążąca i można ją zaskarżyć, ale po fakcie.
Ale przechodzi go wyłącznie dlatego, że stacje diagnostyczne nie są wyposażone w sprzęt, mogący to zdiagnozować, a polskie prawo, póki co ich do tego nie obliguje - gdyby takie urządzenia miały i obowiązek korzystania z nich, to by nie przechodziły, a więc to nie jest niejednorodność przepisów, bo również w Polsce usuwanie DPF-ów, nie jest dozwolone, ale ich egzekwowanie.
To mniej więcej tak, jakbyś po zatrzymaniu przez Policję, za przekroczenie prędkości, tłumaczył się, że kilka kilometrów wcześnie też przekroczyłeś i nikt Cię nie zatrzymał.
Modyfikowanie auta niezgodnie z prawem również u nas jest niedopuszczalne i obciążone zabraniem dowodu osobistego oraz mandatem karnym. I od tego nie ma odstępstwa ani nie można nie przyjąć takiego mandatu jak za wykroczenia drogowe. Jazda z hidami czy bez DPF to wedle prawa wszystko jedno.Ale w Polsce mandatu możesz nie przyjąć i iść do sądu. A za jazdę niesprawnym pojazdem w pierwszej kolejności odbierają dowód i zakazują dalszej jazdy
*dowodu rejestracyjnego oczywiścieModyfikowanie auta niezgodnie z prawem również u nas jest niedopuszczalne i obciążone zabraniem dowodu osobistego* oraz mandatem karnym. I od tego nie ma odstępstwa ani nie można nie przyjąć takiego mandatu jak za wykroczenia drogowe. Jazda z hidami czy bez DPF to wedle prawa wszystko jedno.