Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Nie zdążysz zjeździć opon zanim się zestarzeją![]()
Opony 225/45 na 19 będzie to pasowało do siebie?
wlasnie...ciekawe ile takie wielki, cięzkie i szerokie koła zabieraja z mocy?
Witajcie Zaczynam się rozglądać za oponami na lato w serii 235/45 18 I w związku z tym dwa pytania Kupować juz teraz czy ceny mogą być za np miesiąc korzystniejsze bo wejdą opony z produkcji 2019 i 2018 będą w promocji? A druga sprawa to co wybrać bo myślę o goodyear eagle f1 a3 lub falken 510 czy uniroyal rainsport 3 czy nie ma co cudowac i debica presto uhp2 Najbardziej mi zależy żeby miały krótka drogę hamowania, dobrze na mokrym i żeby bez celu nie przepłacać Mimo, że mam brera tbi po chipie w wersji ti to jakimś fanem sportowej jazdy i prędkości nie jestem, bardziej dynamicznej jazdy tak ale w miarę zgodnej z przepisami i raczej nie zdaza mi się przekraczać dozwolonej prędkości więcej niż o 10 do 15 km/h Kto miał doświadczenia z tymi oponami i mógłby się podzielić swoim zdaniem? Będę wdzięczny Pozdrawiam
Panowie pomóżcie, przeczytałem już kilka tematów, kilkadziesiąt stron z tego tematu i dalej wątpliwość.. kupiłem 159sw 2006r 16v z oponami 215/60r16. Myślę już nad oponami na lato I zostały mi jeszcze można powiedzieć nowe opony po alfe 147 205 55r16. Według kalkulatorów to 1cm na średnicy ale jak według Was w praktyce? Czy auto nie pójdzie za bardzo w dół? Pozdrawiam
205/55 R16 były montowane w 159. Auto jest dosyć nisko, szpara w nadkolu duża. Da się od biedy jeździć, ale ja na takich zimówkach nie mogłem podjechać pod krawężnik.
Liczysz że ktoś napisze, że jest spoko?
Załóż te opony i pojeździj. Nikt nie wie po jakich trasach się poruszasz, może będą wystarczające. Jeśli nie to wtedy podejmiesz decyzję o ich wymianie. Fakt, że będzie na nich nisko i wizualnie 159tka wygląda wtedy dość kiepsko.