zbiban1967
Nowy
Nie chodzi o to czy się zgadzam czy nie ,tylko o Twoje stwierdzenie ,,śmiesznie małe kółka ".Tak jak pisałem kwestia gustu ,jednemu podoba się auto na 15 ,drugi preferuje 21 cali.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
napisalem swoje odczucia, nie musisz sie z nimi zgadzac, ale jak ktos pyta pozwol wyrazic swoja opinie. Ty tez swoja wyraziles i fajnie, niech pytajacy teraz decydujeNie chodzi o to czy się zgadzam czy nie ,tylko o Twoje stwierdzenie ,,śmiesznie małe kółka ".Tak jak pisałem kwestia gustu ,jednemu podoba się auto na 15 ,drugi preferuje 21 cali.
Raczej z rozmiarem.
Jeśli masz seryjne zawieszenie to będzie trochę dziwnie wyglądała.
Podobno było obniżane przez poprzedniego właściciela. Jest jakiś prosty sposób aby to sprawdzić?? I co z tym indeksem nośności??
daj znac za jakis czas czy z tym obnizonym zawiasem I znacznie mniejszymi oponami 225/40R18 (nizsza opona o prawie 16mm) przycierasz. wrzuc tez fotke z ciekawosci chcialbym zobaczyc jak to wyglada na 159Podobno było obniżane przez poprzedniego właściciela. Jest jakiś prosty sposób aby to sprawdzić?? I co z tym indeksem nośności??
Jesli nie będziesz przekraczał prędkości do której jest indeksowana opona to nie powinno być żadnego problemu. Zazwyczaj mają jeszcze zapas i nie wybuchają jak chinczyki gdy dobijesz do max prędkości.Czy ma ktoś doświadczenie przy zmianie indeksu prędkości opony na większą? Uparłem się na Dunlopa, koniecznie z rantem. W moim zasięgu finansowym są Dunlop SPORT MAXX RT. Zalezy mi na tym by była dość cicha i dobrze trzymała na mokrym, może się szybko zużywać. Rozmiar popularny czyli 205/55-16. W tym problem, że niemal wszędzie są te Dunlopy z roku 2016 a to już trochę starawa jak za nową. Znalazłem w ciekawej cenie z roku 2018 tyle, że indeks prędkości jest Y, Alfa przewiduje dla mojego silnika V a dla 2.0 W. Czy po założeniu opony z indeksem Y bardzo poczuję różnicę w stosunku do tych niższych indeksów? Jeżdzę raczej spokojnie (choć czasami lubię przedmuchać turbinę), omijam dziury, mam niższe sprężyny (delikatniej twardsze od Eibachów). Zastanawiam się jeszcze nad Fulda ecocontrol, HANKOOK VENTUS S 1 EVO K 107 (mało znane w PL) czy Goodyear Efficientgrip ale te już są nieprodukowane (jest odmiana Performace i bez rantu) i pozostały ostatki z zeszłego roku, w dodatku jakieś dziwne odmiany.
To czemu się jeszcze zastanawiasz ? [emoji14]Ale indeks predkosci Y to jest 300km/hV 240, W 270.