[156] Nero 2.4 jtd Distinctive

jeden jest caly czarny bo czarny emblemat z aliexpres poszedl papa i teraz jest bez emblematu caly gladki czarny

- - - Updated - - -

Jak Ty takie czasy robisz, to po zmianie na 166 V6 mógłbyś zaliczyć spore rozczarowanie pod tym względem. Pomijając już kopa w plecy z tytułu pewnie jakichś 500Nm (?), które masz w lekkiej 156 ;)

tylko to nie ma wyglądu 166 na zenderze :) tzn przedlifta na zenderze w 166 to po prostu bajka...a w manualu jak bym miał to pewnie bym założył nitro do v6 ;) dodam ze z golfem bez nitro jeszcze się mierzyłem, wiec nie ma tragedii, ale dziś już zamówiłem końcowy wydech seryjny może się uda przyspawać końcówkę co mam, albo zostawię co będzie jednak chce jak najciszej żeby był w pełni incognito ;) no i w niedziele trasa znów nad morze do Jastarni...ale jak na razie jak pisałem najważniejsze że w warszawie wstydu nie było jedynie co pomalować ten bok mi zostało, a wnętrze to pewnie przyszły rok chyba ze znajdę full wnętrze z gta czarne ale to biały kruk bo te szare to paskudy

no i dzis wpadł tlumik koncowy zwykly troszke za wysoko siedzi ale to cos pokombinuje z gumami i nie jest w osi ..niestety zamiennik polmostow

135.jpg

DSC_5595.jpg

klapa otwarta jak by co ;p

a no i wczoraj zaaplikowalem od rrcustom plastik conditioner na klamke wewnetrzna bo mi strasznie sie wyjaławiała od nawet kropel deszczu, zrobilem tez nie malowane dipem czesci nerek i na drzwiach klamki tylne i folie ta miedzy slupkami na srodku i powiem szczerze wooow tylko trzeba odczekac az przestanie sie kleic po ilus godzinach

oczywiście nie był bym sobą jak bym tego dziadostwa nie poprawił :

143.jpg

DSC_5883.jpg

ogólnie jest ciszej i teraz silnik i dźwięk powietrza w dolocie słychać i powietrza zasysanego bo trąbka u mnie lekko skrócona i dlatego tez głośniej ;)

Jest dobrze :)
Końcówkę tak czy inaczej mógłbyś jakąś docelowo dorzeźbić, ale cisza to jest fajna sprawa. Właśnie sam kombinuję, bo w trybie głośnym jest idealnie, ale w cichym jest za głośno i w trasie (szczególnie z tyłu) jest to męczące. Plus w mieście na światłach też trochę głośno :P

Jest dobrze :)
Końcówkę tak czy inaczej mógłbyś jakąś docelowo dorzeźbić, ale cisza to jest fajna sprawa. Właśnie sam kombinuję, bo w trybie głośnym jest idealnie, ale w cichym jest za głośno i w trasie (szczególnie z tyłu) jest to męczące. Plus w mieście na światłach też trochę głośno :P

no u mnie stwierdzilem ze walka o 2-5 koni majac nitro to bez sens lepiej miec cisze i spokoj, a końcówkę docelowo własnie się coś wyrzeźbi

no i najwiekszy szok alfa na trasie spalila Uwaga !!!!! 4.55 co prawda na autostradzie na tempomacie 100 i w nocy wyjechałem o 3 i zero ruchu ale ten wynik sxok

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

no i najwiekszy szok alfa na trasie spalila Uwaga !!!!! 4.55 co prawda na autostradzie na tempomacie 100 i w nocy wyjechałem o 3 i zero ruchu ale ten wynik sxok
Przy tym spalaniu powienieneś przejechać 1400 km na zbiorniku. Przejedź potem pogadamy o spalaniu.

chyba z przepaści...mierzone przy dystrybutorze?

tak oczywiscie ze przy dystrybutorze :) po trasie srednio mi pali 5.5-6.3 mniej tez bywało ale dopiero 1 raz taki wynik, ale warunki idealne nawet na obwodnicy Gdańska pusto bylo :) w sumie noc i niedziela

Podziwiam samozaparcie, żeby stówką po autostradzie jechać :D
Ale wynik zacny ;)

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka

Ja tam nie wiem jak to jest możliwe, mnie najmniej to udało się zejść do 6,8. Liczone od pełnego baku do pełnego baku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To sporo jak na 1.9 w 156...
6.8l/100km to moje najniższe spalanie, ale w 159 z 2.4JTDm.

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka

Mnie nie raz udało się zejść do 6 litrów w trasie bez większego starania się.

Ja tam nie wiem jak to jest możliwe, mnie najmniej to udało się zejść do 6,8. Liczone od pełnego baku do pełnego baku.

Ale jazda mieszana czy tylko pozamiejska ? ja przy 1.9 8v 105km miałem najniższe spalanie około 5 litrów drogi krajowe.

Ale jazda mieszana czy tylko pozamiejska ? ja przy 1.9 8v 105km miałem najniższe spalanie około 5 litrów drogi krajowe.

Mieszana, 3/4miasto. W trasie najwiecej jak mi się udało zejść to koło 6 ale z największym boxem na dachu (750L) i 4 osobami

Bumerang. Mi 166 pokazała kiedyś 3,9/100 jadąc do 90 km/h. Litr doliczyć na luzie. Jak już ogarnę silnik, to w końcu będę mógł wyjechać na trasę pędząc do 100 km/h i wtedy spokojnie porównam wyniki z Twoimi. Ja tam na mniej niż 6 nie liczę... Witboy, nie wiem co Ty bierzesz...:)

Nie wiem Panowie czy wiecie ale w menu serwisowym można skalibrować wyniki spalania :) więc trzeba sprawdzić przy dystrybutorze i wtedy kalibrować aby się pokrywało w jakiejś części.

Amortyzatory
Powrót