[156] Nero 2.4 jtd Distinctive

Powiem ci, że to i bezpieczniej, i wygodniej do serwisowania i sporo szybciej do zrobienia :P
Same plusy :D

no to fakt plusy jakies sa...natomiast problemem jest to ze nie mam kanału ;) a chce jak najwiecej sam zrobic...do tego musze dac sygnał plusowy od przelacznika do grodzi...ale to juz jakos latwiej ogarne bo minus to z masy a plus od wnetrza musze dac...ogolnie do diesla cala robota to jest takie cos....
52.jpg

61923762_578584845999151_3721737660478259200_n.jpg

a nawet mniej bo nie bedzie 3nika ani jednego weza bo to akurat to co mi zostanie po konwersji do diesla....zamiast wtryskiwacza na nos i paliwo bedzie monowtrysk samego n2o, na zdj nie ma tylko dysz do dawkowania wtryskiwanego n2o...i przewodu co bedzie pod autem i butli ale to widzieliscie wczesniej...wiec zasada działania jest prosta jak .....

A ten wtrysk N2O dajesz gdzie? W kolektor ssący? W dolot przed kolektorem? W benzynie tak samo?
Rozumiem, że dysze dobierasz do pojemności silnika i docelowego przyrostu mocy?

tak dysze dobierasz tak zeby nic nie padło ;) stopniowo, ja max chcialbym dawac 50 km a moze bede dawał mniej, sam wtryskiwacz jest wlasnie do benzyny i dajesz go w dolot przed przepustnica a w dieslu tak z 15 cm przed klapa gaszaca

Brzmi to bardzo prosto. Aż chce się zamontować :)
Napisz proszę jak to działa? W sensie dostaję wtryskiwacz w komplecie z butlą i sterowaniem? Czy biorę zwykły wtryskiwacz benzynowy (np. taki bosch jak w V6), podpinam tam N2O i jak tym steruję? Samo wpięcie w dolot przed przepustnicą to spoko, do ogarnięcia w jedno popołudnie :)
Jeżeli jest to takie proste, to z czystej ciekawości bym się pobawił :D
Ile taka butla/komplet kosztuje?

ok 2000 zestaw wtryskiwacz jest w zestawie to jest to ta niebieska v-ka na zdj i selenoida paliwowa tez jest na zdj identyko jest n2o przelacznik na przepustnicy albo pedał albo guzik na kierownicy i heja , wlasnie nitro to zabawa w 1 popoludnie ale bez kanału lipton ;/

OK, dzięki za info! A gdzie można zrobić refill butli i ile to kosztuje?

50-70 zł za kg no sa punkty trzeba sie dowiedziec kto ogarnia takie rzeczy w danej okolicy jestes z poznania to napewno masz kogos na miejscu

Eee, to spox, myślałem że drożej będzie. Tylko start trochę ciągnie po kieszeni. Opcja warta przemyślenia :)

Widzę, że rośnie nam mały diabełek [emoji48]

I to jest to co uwielbiam, wilk w owczej skórze [emoji38]

To prawda. Przy SP bez podnośnika czy chociaż kanału to ciężko coś pod Alfą zrobić.

Wysłane z telefonA

najgorsze ze w miejscu gdzie bym chciał dać przewod jest bak ...dlatego bedzie troszke w innym miejscu pewnie otwor...reszta niewiem do czego trytkami sie przyczepic bo az tak czesto nie ogladam od spodu swojej alfy...jak juz bedzie poprowadzony przewod to reszta to pikus...

Pod spodem to chyba najlepiej poprowadzić go po prawej stronie auta. Ominie się przejście/skrzyżowanie z wydechem. Można wykorzystać otwory na mocowanie przewodów hamulcowych, pozamieniać je na takie, które ma o jedno mocowanie na przewód więcej i wtedy będzie do czego przymocować. Jeśli takie coś się gdzieś dostanie. Albo opaskami do tych mocowań przewodów przyczepić.

Wysłane z telefonA

takie szybkie zdjęcia o zachodzie słońca bo akurat w reku aparat miałem na parkingu hotelu gdzie miałem zlecenie dziś

146.jpg

147.jpg

148.jpg

149.jpg

150.jpg

DSC_7431.JPG DSC_7435.JPG DSC_7436.JPG DSC_7439.JPG DSC_7443.JPG

alfa tyle ze trochę przepłukana ale bez żadnych wosków ani innych wspomagaczy...zbieram się do twardego wosku ale czasu brak na nitro a co dopiero mówić o wosku ;d

taka mocna 3 teraz jest jesli chodzi o ocene...ale sprawia wiele frajdy z jazdy ludzie sie ogladaja a ci co jechali we wnetrzu zakochani przyspieszeniem i dzwiekiem..ja sie juz chyba przyzwyczailem dlatego musze miec cos takiego jak nitro do zabawy jednak, poza tym no co jezdzi zawozi tylek od zlecenia do zlecenia i psuc sie nie chce...

Ostatnia edycja:
Piękne fotki, jak zawsze :)
Co zachód, to zachód!
Dobrze te felgi leżą do czarnego lakieru :)

Kiedy te nitro zamontujesz ? Gdzie dasz pstryczek od włączania ? Podoba mi się ten pomysł.

a nitro lezy i sie kurzy nie mam kanału ani wiertarki wiec czeka na lepsze czasy jak kogoś poproszę, ale ciągle ostatnio robota...a mam prace weekendowa wiec sie nie zazebiam z kims kto ma garaz...ale to chwila roboty jedno popoludnie nawet nie wystarczy dwa otwory zrobic abym poprowadził sterowanie i wlasnie przewod zasilajacy, sam przycisk na czas zabawy pewnie dam na trytke do kierownicy a jak nie bede sie bawił bedzie schowane pelna kulturka, mozna dac niby pod pedał gazu przelacznik i tez jest to wyjscie, ale dla mnie gdzie to raz dwa razy w mc bedzie zabawa nie wiem czy skorka warta wyprawki

znów mały spam ale jak tu nie uwielbiać tego auta i nie zrobić mu zdjęcia na zleceniu ;) nawet klienci z wesela mówią ze auto fajne i dość charakterystyczne ;)

167.jpg

DSC_9539.jpg

247 tys filtr paliwa i powietrza dziś zmieniłem tylko powietrza...ten cudowny dostęp :) na szczęście obudowa już miedzyliftowa wiec na wkręty a nie w te tulejki zakichane...

210.jpg

64630854_2379759725639719_8086143677027581952_n.jpg

Ostatnia edycja:
no te nakładki ciągle do mnie mówiły żebym je kupił, niestety aż tak różowo nie jest o ile pedał gazu to idealnie pasował jak by zawsze stamtąd był to pedały z 147/gt są mniejsze i faktycznie trzeba pedały ciąć ja akurat nie mam szlifierki i ciężko było je spasować teraz już są na aucie ale idealnie jeszcze nie jest..załatwię szlifierkę to o te parę mm się zetnie pedały

256.jpg

257.jpg

258.jpg

259.jpg

64944965_825979734468245_5742055452921823232_n.jpg 65714600_406168346653415_7884915980944539648_n.jpg 65276273_426932968160227_2145875955841761280_n.jpg 65588260_330044144557949_2548866148745609216_n.jpg

ale nakładki chociaż pasują do ręcznego i gałki od biegów no i originali ;) i do tego momo ..wiec tragedii nie ma takie mocne 3 na 5

Zajebiste sa te nakładki, też wokół nich ciągle krążę myślami :D i z tego co wiem to ich montaż jest bardzo spoko przemyślany bez wiercenia w pedałach.

Amortyzatory
Powrót