[156] Nero 2.4 jtd Distinctive

do 147 lux bo nie trzeba nic wiercic a pedały w 156 pod te nakladki sa za duze a nie sa dostepne do 156 wiec te kupilem, sam pedał gazu jak pisalem to 1 minuta roboty bo od spodu daje sie taki plastik i dlatego nic nie trzeba wiercic itd

Fajna sprawa. Będę poszukiwać takowych :) z pewnością wnętrze tez nabierze rasowego wyglądu :D

szukaj jak szukac sa na allegro nowki przeciez :) wystarczy klinac i sa

Ostatnio była okazja kupić cały zestaw w Tychach za jakieś 250,-, na allegro sa komplety? Widziałem jedynie pojedyncze sztuki

no ja skompletowalem ze szt bo od tego samego chyba to byl tani fiat 340 z wysylka kosztowało wiec nie jakis mega drogi biznes ale grosze tez to nie sa...ale w sumie juz wymyslam to co mozna z alfa robic...bo lakier to akurat opcja poza sezonem mojej pracy i to juz bedzie taka wisienka na torcie

takich nawet za darmo bym nie chciał tzn czarne z siwym mimo ze z gta to padlina juz milion razy bardziej wolal bym zwykle ti, czasem jest calosc ze slupkami czarna podsufitka daszkami, za ok 1300-1500 ale nie trafilem do sw tylko do sedana

a te z linku widac ze wypierdziana kanapa do tego juz czarny materiał sie siepie w paru miejscach i do tego ta cena w tym stanie max 1000 ale ze to gta to paaanieeeee

jedynie co z tego auta bym przytulil to wkladke pod popielniczke ta metalowa i podstopnice

Ostatnia edycja:
Ta cena to śmiech na sali przy takim stanie. Może tyle dostanie... za 10 lat od jakiegoś bogatego fana marki który z desperacji kupi bo już innych nie będzie :D

Ta cena to śmiech na sali przy takim stanie. Może tyle dostanie... za 10 lat od jakiegoś bogatego fana marki który z desperacji kupi bo już innych nie będzie :D

napisalem o wkladke pod popielniczke i podstopnice to za sama podstopnice 150...no to chyba nie znajdzie za szybko kupców na części...

no to pare zdjec nie z lodowki tylko z aparatu

293.jpg

294.jpg

295.jpg

no i lewarek zmiany biegów

296.jpg

DSC_9577.jpg DSC_9581.jpg DSC_9583.jpg DSC_9586.jpg

nie długo czas na nitro i zastanawiam się własnie nad tunelem środkowym w carbonie plus ramki radia itd...tylko te koszta ;/

hurrraaa w końcu coś się popsuło ....a mianowicie chlodniczka egr dostała luz i był przedmuch spalin w efekcie turbo gwizdało na 1/10 mocy, jak skręciłem wszystko ok to ...spadła opaska w fmic...czyli znów zero mocy...na wkurw....eniu chciałem opuścić szyby bo ciepło było i wyłamałem w konsoli kierowcy tylny lewy przełącznik tzn działa ale lata ;) ot i takim sposobem o 3 nad ranem pod blokiem ściągałem zderzak żeby do fmic się dostać aby auto jutro na zlecenie śmigało jak trzeba ;d

Haha :D
Za spokojnie było, to miałeś akcję, żebyś teraz docenił jak jest fajnie kiedy wszystko działa :P

A jak to się ma do nitro? Bo przyznaję, doczekać się nie mogę efektów :)

do nitro nic ;) niedlugo chyba podjade do mechanika jakiegos zeby poprostu sami wywiercili i przeprowadzili ten kabel i w dolocie zrobili gwintownikiem dziure pod wtryskiwacz napewno w tym sezonie bedzie psik psik

znalazlem inna opcje bym to dalej sam zrobił, jest w okolicy warsztat na godziny gdzie sie wynajmuje na 1-2 godzinki podnosnik :) i pewnie tam to ogarne a alfa troszke w koncu umyta :)

27.jpg

28.jpg

29.jpg

DSC_1847.jpg DSC_1850.jpg DSC_1852.jpg

no i szukalem klockow ate ceramik na tył i w ic nie ma dostepnych nawet wrrr chyba jakies lezaki magazynowe bede musiał gdzies poszukac...

no i sie udało...z ojczulkiem w garażu a bardziej w kanale trzeba było ogarnąć bo kanał zawalony ze pod autem na kuckach ;/ ale udało się ;) teraz już z górki ...

a no i kolega mnie dziś przyłapał w trakcie jazdy jak wracałem od ojczulka ;)

52.jpg

53.jpg

65942276_2339443439709000_4071406555956772864_n.jpg 65654821_2034589300181191_6325594199659905024_n.jpg

jako ze czasem mi coś zaskrzypiało a ostatnio coraz częściej w zawieszeniu a sworzeń wahacza górnego od strony pasażera okazało się ze ma minimalny luz to wymieniłem górny wahacz z przodu, stary trw w sumie nie wykazywał jakoś śladów zużycia, ale obstawiam ze na 90 % to on skrzypiał na tulejkach, nowy qap dostał profilaktycznie na śrubę smar miedziany jak i od środka

88.jpg

66391446_360473241280809_1934623874809331712_n.jpg

Ostatnia edycja:
no i sie udało...z ojczulkiem w garażu a bardziej w kanale trzeba było ogarnąć bo kanał zawalony ze pod autem na kuckach ;/ ale udało się ;) teraz już z górki ...

a no i kolega mnie dziś przyłapał w trakcie jazdy jak wracałem od ojczulka ;)

53.jpg

zdjęcie jak z fotoradaru hyhy

fakt akurat bylem na pasie do włączania się do ruchu i mnie ustrzelił

w niedziele bylem na youngtimer warsaw bylo pare fajnych aut, alfa tez miło odebrana została..
z gorszych rzeczy jechalem na zlecenie i byl remont drogi i jedna z felg sie obtarła delikatnie na rancie wrrrrrr

124.jpg

125.jpg

126.jpg

DSC_5282.jpg DSC_5285.jpg DSC_5286.jpg

z innych spraw coraz bardziej mysle nad zmiana tłumika koncowego bo mam zwykla rure i koncowke i chyba jednak wole seryjna cisze....

z ciekawszych spraw ostatnio sprawdzalem sie z pod swiateł z golfem 7 gtd z plusem i bylem z przodu wiec nie jest taka tragedia bo seryjny gtd z dsg ma 7.5 do setki a tamten mocniejszy :D

Jak Ty takie czasy robisz, to po zmianie na 166 V6 mógłbyś zaliczyć spore rozczarowanie pod tym względem. Pomijając już kopa w plecy z tytułu pewnie jakichś 500Nm (?), które masz w lekkiej 156 ;)

Amortyzatory
Powrót