[156] Nero 2.4 jtd Distinctive

A co z 166 ? Pamiętam, że coś szukałeś. Tylko chyba w V6 chciałeś. W tej coraz mniej do roboty. Właściwie, to już na siłę szukasz ;)

[MENTION=12133]herbig[/MENTION] co do 166 ciężko trafić sztukę która by mnie satysfakcjonowała, nie chodziło mi o igłę, ale o dobra bazę do odbudowy na tip top, jako inwestycje na przyszłość, dlatego to miała być tylko v6 i w zasadzie w topowej wersji super i tylko 3.0 i najlepiej na zenderze ....wiec po prostu było ciężko o taki egzemplarz w takim stanie...

u siebie wiem co mam, w zasadzie jak napisałeś szukam już na siłę czegoś co można dorzucić np własnie wnętrze ti czy duże brembo, ale te ostatnie to sporo dodatków np dystanse, zmiana felg na zimę z czego mam super zimówki na stali ale 15cali...wiec to będzie może w przyszłym roku, może za rok...pisałem tez z Pablo o short shifterze pewnie po wszystkich świętych zamówię :)
ogólnie jak zamontuje zderzaki gta to pewnie będę myślał o progach gta aby był komplet ale szkoda mi moich dokładek bo są w idealnym stanie..ale dzięki temu będę mógł je sprzedać i odzyskać cześć kasy,
było ostatnio kompletne wnętrze ti za 1100 na allegro ale do sedana i taka kasę to ja bez problemu nawet w tym momencie mogę dać jak by było do sw
Czeka mnie jeszcze pełna kosmetyka na wiosnę czyli finalna korekta lakieru oraz pranie środka tzn bardziej podsufitki i podłogi, nie jest syf ale ma byc idealna :) skory czyszczę gliptone wiec jest ok, wiadomo szara skora to szybko sie brudzi i przyjmuje od jeansow kolor :)
Czy to dużo czy mało ...jak sprzedawałem blu było poruszenie ze takie fajne auto itd...teraz mam i całkiem szybkie i pojemne kombi jak chciałem i pewnie nie sprzedam bo za grosze nie oddam prędzej się z wami na jakimś ze zlotów spotkam :)

a jakie najbliższe plany po pakiecie? pewnie zmiana drzwi tych tylnych prawych żeby tej ryski nie było co jest, i wywalenie listew z drzwi ale maja to coś co sprawia ze wyróżnia te auto z pośród innych 156 tym bardziej ze to fabryczne listwy :) no i na wiosnę może zmiana felg...ale to jeszcze nie wiem okaże się chce jakiś fajny sztos pewnie bl2 felgi to teraz ostatnia rzecz która będę zmieniał :)

Jeśli to miała być inwestycja, to dobrze zrobiłeś, że nie kupiłeś (patrz na ceny 164).
Inwestycją może być 8c[emoji6]
Jest w necie za 30 koła, ta co Tomaz widział na giełdzie. Jeśli zgadza się wszystko z opisem, to o drugą taka W PL może być ciężko. Ona tylko do garażu, bo szkoda jeździć.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

tylko ja potrzebuje auta w którym ja mogę coś robić, większa część prac w aucie wykonuje sam bo to lubię, ale blachy i podłoga w 166 musiała by być w co najmniej dobrym stanie, a z v6 o te blachy i kompletne wyposażenie strasznie ciężko tym bardziej ze w rodzinie jest 2 auto i ja tak na dobra sprawę duzo nie jeżdżę aż tak, meczymy zwykłą astre h na codzienne dojazdy do pracy, moje auto stoi i jest na trasy, głownie takie robimy do łodzi z płocka, a na codzien moja praca to siedze w domu, a ze ciężko o zdrowa 166 dlatego ciągnę temat 156 jak mi się znudzi to znów będę próbował sprzedać

sytuacja na froncie wygląda tak : lakierów nero 601 to z 6 występowało: czarny i czarny łamane z odcieniem :) pewnie dlatego jest nero 601 B/B mój na 90% jest własnie z domieszka brązowego, były z granatem i czerwienia jeszcze bodajże mój :

23.jpg

45640405_760082294333816_8504081571597254656_n.jpg

jutro jade na koncowe dobranie koloru pod auto i malowanie :) w tym tyg pewnie już do odbioru będzie :)

W pakiecie GTA wygląda bajecznie :) jeszcze fotele w środu Recaro jak wlecą będzie jak to mówi Kubuś Puchatek: Miodzio.

Co do kakieru, oznaczenia swojego nero nie pamiętam, ale jak brat przemalowywał swojego choppera, to chciał mój z AR. Babeczka aż się podekscytowała jak pojechałem żeby zrobiła/zmieszała lakier 500 ml, bo jej zdaniem to najpiękniejsza czerń :) Co dodawała do mieszania mówiła na głos (brzmiało jak zaklęcie czarownicy, szczypte tego, tyle gram tego, 3 kulki tego - tu największa zagwostka, w kulkach...). Była czerń - wiadomo, podstawa, złoty kolor jakieś 2 kulki, srebro, brokat, fiolet, biel (kulka znów) i brąz (4 kulki).

no ten lakier własnie chłopaki co mieszają lakiery powiedzieli, ze nawet od rocznika zależy jaki odcień był, i nawet od fabryki, w kompie podpatrzyłem ze nawet był lakier specjalny na japonnie ten nero 601 :)

co do samego gta nie będzie jeszcze pełny bo progi trzeba będzie dodać, a ze moje ze sportpacka są w bdb stanie to na razie temat odpuściłem, ale jak będzie bardzo to raziło to na wiosnę pewnie zrobię, by był full, ale koszta i tak i tak są bardzo duże jeśli chodzi o taki pakiet ...bo cena zderzaków plus lakierowanie to za taka cenę można kupić alfe, ja mniej dałem za swoja niebieska niż to co teraz dałem za zderzaki i lakier

przod juz siedzi tył musi poczekac az kolega przyjdzie z pracy i udostepni mi garaz bo siatke musze klejem na goraco przylapac i potem okleic a z przodu jeszcze brak halo i siatki

47.jpg

45583926_119194978968107_2499505184829341696_n.jpg

z tylem zeszlo mi do 19 masakra jakas ;/ no ale dalem rade

zdj nie mam bo juz za ciemno, natomiast przy zdjeciu zderzaka zrobilem pare zdj tylnych blach jak potrafia wygladac w 156 :)

48.jpg

49.jpg

50.jpg

45657107_2197181103854498_8637935876644536320_n.jpg 45672254_592049231224794_5722749269983625216_n.jpg 45801739_190932305159735_2893108567793991680_n.jpg

jeśli dojdzie jutro siatka abs to możliwe ze przez weekend ogarnę i przedni zderzak, zostało mi do zamontowania rejestracje tylko, roboty z tylnym zderzakiem było sporo bo 2 śruby się obracały w tych przelotkach w tylnym zderzaku, no ale po bojach poszło to jakoś :)

2002 rok :) no dlatego ja trzymam :) na gta jest naprawdę zacnie :) jeszcze progi i będzie cacy, ale jest planów jeszcze troszkę zobaczymy jak mi sie znudzi to znow wystawie na sprzedaż

Nie wiem czy to kwestia zdjęcia czy co, ale na masce jest taka mora, że już współczuję osobie, która będzie miała to auto na lustro wyprowadzić. Poza tym b.ładnie ;)

raczej to zdj i to ze skopiowalem z fb z mesengera i dopiero na forum tu jakies lepsze zdj ale bez halo i siatki to pewnie w przyszlym tyg bedzie :)

samochód nie myty a zderzaki od moich dłoni maja jakieś ślady od montażu ale myc auto będę za parę dni

68.jpg

69.jpg

DSC_4361.jpg DSC_4372.jpg

plan jest prosty z wyglądu zrobić stronę pasażera i progi gta za jednym razem :) a środek to albo zostanie jak jest albo wleci wnętrze ti jak znajdę kompletne za rozsądna cenę, a ze mam srodek w stanie bdb to poprostu kolejna fanaberia, z mocy ? hmm najprawdopodobniej wleci gtb i finalne strojenie :)

A mówiłeś, że odpuszczam gtb i idziesz w nitro? Zmiana planów na plus, alfa wygląda mega gratuluję

Wygląda konkretnie [emoji6]

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

jeszcze nie wiem do konca co bede robił, wraz z pakietem gta sporo kosztow odeszło jesli chodzi o to auto i plan na nie...teraz juz tylko wygładzanie bo wnetrze jest w stanie bdb ale srodek ti mi chodzi po głowie, progi gta i bok pasazera dostana nowy lakier pewnie na wiosne, no i czas rozgladac sie za bl2 albo nad inna felga mysle tez o 17 z ti

no i kratki siadły dość fajnie :0 :)

126.jpg

127.jpg

i finalnie po docinkach i przymocowaniu:

128.jpg

46082765_306354993545285_1788662692609785856_n.jpg 46121618_2260751124147134_1825224920271945728_n.jpg 46162342_1096337147210142_2760425611997478912_n.jpg

dziś może tez się uda zamontować halogeny i będzie komplet :)

teraz tylko progi i pomalować bok pasażera na nowy lakier i pozbyć się listew z drzwi,
felga na 90% będzie to albo bl2 albo szprycha 18 z gta, troszkę myślę nad felga z ti ale zawsze to będzie półśrodek i wiem ze pewnie nad 18 i tak i tak bym myślał

ogólnie plan na auto jaki był to już praktycznie został zrealizowany i to z naddatkiem, zawsze można wnętrze ti założyć czy większe heble czy turbo gtb i program nowy pod turbo ...
ale no zobaczymy jak mowie koszta pakietu gta wraz z malowaniem były ogromne wiec..nie wszystko na raz, a jak na ten rok i tak już sporo zrobione z autem które kupiłem pod koniec stycznia tego roku 10 mc duża zmiana w tym aucie zaszła..a czy będzie większa...czas pokarze, ciesze się ze sprawnego auta które mało pali, ma spora moc, jest w doskonalej kondycji blacharskiej czy podloga oraz mechanicznej wiec czego chcieć więcej? ....zmian ! wiec dlatego cały czas gdzieś tam po głowie jednak chodzi te 166

Podstawą dobrego tuningu jest felga i to duża felga i ewentualnie dystans. Bez tego to co byś nie zrobił to będzie słabo wyglądało. Wcześniej wrzucałeś zdjęcie 156 pisząc że chcesz iść w tym kierunku. To moim zdaniem trzeba dążyć do tego co chcesz.

Amortyzatory
Powrót