[156] Nero 2.4 jtd Distinctive

auto jak narazie nadal ze mna, w sobote mam swoje wesele, mialem jechac do pragi ale mama mojej lubej troche na zdrowiu podupadla i nie ma z kim psa zostawić,
kasa na pakiet gta juz jest odłożona :)
Wiec teraz pytanie co robic czy sprzedawać i szukac 166 mimo ze mialem upatrzona to oczywiscie okazuje sie ze trzeba reanimowac a nie działać z ekspolatacyjnymi co i tak w przypadku v6 sa sporymi kosztami, a coraz bardziej podoba mi sie 166 po lifcie ale w ti z 2.4 no zobacze mam jeszcze 2 tyg na zastanowienie jak nie sprzedam w tym czasie to zamawiam pakiet gta, notabene praktycznie rok temu zamawiałem go do blu pegaso, tylko tym razem będą zderzaki obydwa i malowana strona pasazera drzwi tylne i cieniowanie przednich i cieniowanie blotnika bo jest ryska chociaz ona moze zejdzie pod polerka, juz nawet z lakiernikiem rozmawialem odnosnie terminu malowania :)

a no i nie sprzedam jej za 8-9 czy 10 tys jak juz były takie podchody od innych :) cena dla kogos z forum do oddania za 11 cenie 12 do nego jak to sie mowi, lakiernik za te drzwi i cieniowanie i lusterko chciał odemnie 900-1000 i tyle moge zejsc

Ostatnia edycja:
Rozumiem rozterki auto nasz naprawdę fajnie ogarnięte zostały szczegóły, jako że miałem i 156 2.5 V6 i obecnie posiadam 166 te modele sporo dzieli i wybór prosty nie jest. Co do kupna 166 radzę kupić taką w której blacha jest zdrowa resztę ogarniesz, ja kupując swoją patrzyłem na stan techniczny blacha była na drugim planie i teraz są tego efekty bo czekam na termin u blacharza lakiernika itd. Osobiście wybrałbym 166 ale to dlatego że nie miałem okazji zobaczyć twojej 156 na żywo, pewnie nie ułatwiem wyboru więc powodzenia :),

Jako właściciel 156 i 166 stwierdzam obiektywnie, że 166 jest bez porównania lepszym autem pod każdym względem. Niestety koszty utrzymania też dużo wyższe.

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

koszt utrzymania typowo zabawki mnie nie martwi tylko własnie bardziej stan ogolny auta, a jak widze milion razy szybciej znajdzie sie nawet wypasionego jtdm niz v6, a u mnie jak mowie na gta praktycznie kasa odłożona tylko lakiernik by został, ale dalej to tylko 156 fajna bo fajna i mało jest w takich stanie ale dalej to 156, a na trasy jak jezdze fajnie by było miec typowa limuzynke do toczenia sie :)

pod każdym względem.
Pod każdym? a ogólnego prowadzenia np. w zakrętach, bo tu na forum czytałem użytkowników że w 156 jest dużo lepsze, zresztą tak też podpowiada logika bo 166 to już prawdziwa krowa.

no to mozliwe natomiast teraz chce chyba toczydła niz auto z charakterem 156, nie to ze mi jakos przeszkadza ale ojciec ma starego mietka w124 i jakos jak jezdze tamtym autem to zupelnie inna bajka niz 156, tak samo jak ja mialem ciekawa e34 w 535 czy mega wypasionego tds, a ojciec tego w124 to niby te auta konkurowały, ale styl jazdy zupelnie inna bajka

Ja z kolei często jeżdżę w góry i naprawdę 156 po takich drogach to jest czysta przyjemność i już nie jedno bmw zaskoczyłem:). Gdyby w szóstce było lepsze wyciszenie to było by naprawdę super auto.

156 w zakrętach zwinniejsze z racji masy ale zapewniam, że 166 też zadziwiająco dobrze sobie radzi. Większość piszących urasta tu do mistrzów kierownicy walczących o setne sekundy na nurburgringu. A prawda jest taka, że w zakręcie na drodze publicznej prędzej wymięknie kierowca niż 166.

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
suma sumarum jednak zostaje przy swoim aucie...juz rozmawialem z autods, z racji ze mojej lubej mama choruje i zamieszkała z nami nie jedziemy do czech i pakiet zamawiam juz w przyszłym tygodniu :)

dodatkowo zastanawiam sie nad zmianem hamulcy na 305 albo 330 tylko czy majac z tyłu 276 i z przodu bardzo dobre tarcze i klocki odczuje az tak drastyczna roznice hamowania, bo po kieszeni napewno :) bo jak mowie z tyłu mam juz 276 seryjne, hamuje ok, a do jazdy na codzien nie wiem czy nie bedzie to przyrost formy nad trescia majac auto max 230 koni plus ewentualne od czasu do czasu psik psik

a jednak zostaje, ja bym tylko na Twoim miejscu dał sobie spokój z tym całym gta, popsujesz tylko auto bo coś co nie seryjne nie wygląda za dobrze i to dopiero będzie przyrost formy nad treścią...

plan na auto jest prosty :

56.jpg

w kazdym aucie staram sie dac jakis pakiet itd. a ze do alfy jedyny to gta czyli zender to ładuje gta

klamka zapadła dziś na moje ręce i konto bankowe przelana kasa na zderzaki :) jak by to powiedzieć piękny prezent od żony z okazji ślubu i na urodziny które mam 19 :)

no i stało sie zamowione zderzaki :) czas na realizacje i trzeba czekac na lakiernika :)

mały gadzet a cieszy :) za calego 1.5 dolara :d

172.jpg

DSC_0460.jpg

w przyszlym tygodniu pewnie przyjda zderzaki gta wiec działam cały czas :)

no narazie przedni zderzak przyszedł nie wiem czemu tylny nie doszedł z przednim...no ale cukieraski juz sie zbieraja :)

211.jpg

44235352_1944449765639761_4137704551606124544_n.jpg

no i teraz wszystko juz doszło :

klasyczny wzór gta 2 częściowy :)

231.jpg

44088646_522727491527454_5862721158943604736_n (1).jpg

pisałem z chłopakami z autods ze 19 mam urodziny i widzę ze dodali w gratisie :

232.jpg
[/url]

czyli teraz tylko lakiernik najpierw zderzaki potem bok i przyszły sezon będzie lalka :) do pełni szczęścia bl2 i będzie lala :)

z lepszych wiesci lakiernik znajdzie czas juz moze nawet w tym tygodniu i około tygodnia bede czekał o ile uda mu sie inne roboty przestawic, i niedlugo zniknie taki wyglad :)

268.jpg

DSC_9363.jpg

jakies stare zdj z lipca znalazlem :) ogolnie po gta plan mi sie uszczupli co do tego co w tym aucie dalej robic, pewnie felga bl2 albo jakis skrecany custom chce by był fajny sztos na sezon, jak pomysle ile kosztuje pakiet gta i malowanie to stwirdzam ze na jakies fajne customowe fele tez znajde $$$

no i maluje intercooler na czarno :) nie chce by sie wyrozniał w zderzaku za bardzo

Ostatnia edycja:
no i zderzaki oddane do lakiernika powinny być do odbioru po wszystkich świętych wiec już bliżej jak dalej :)

natomiast jaki dźwięk obecnie ma alfa na 2 tłumikach przelotowych i bez tłumika końcowego:

dziś male przymiarki do zderzaków gta czyli malowanie fmica :) i teraz mi się front podoba :d sory ze auto nie umyte i brudne ale stał przy ogrodzeniu od strony pola wiec brudne auto, no i powoli szukam wnetrza ti w sw czyli fotele czarne skórzane ti i czarna podsufitka itd

400.jpg

401.jpg

DSC_3740.jpg DSC_3743.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót