[156] Nero 2.4 jtd Distinctive

no wiadomo ze felga to podstawa dlatego myślę o czymś skręcanym 2tlg bądź 3 tlg, absolutne minimum to 18 w bl2 bądź gta szprychy 18 :) może jakiś custom...od stycznia spore zmiany zaszły, a idzie na zimę wiec będą nawet stalówki :d

Z tymi halogenami wygląda naprawdę dobrze :)
Gratulacje!

dzieki troche pracy jako całość kosztowało tym bardziej ze demontaz montaz zderzakow zawsze ja robie, tak samo montaz kratek etc lubie sporo prac wykonywać we wlasnym zakresie tym bardziej wtedy mile slowa duzo znacza :)

tak z planow mysle najbardziej tylko nad hydrografika we wnetrzu czyli ramka radia ta wokolo radia popielniczka i tam gdzie jest klima tylko nie wiem w jaki kolor...piano ? czy moze carbon

dziś poprawiałem kratki zderzaka i lekko lipa jedna lekko odstaje od dołu, bo nie mam jej jak przyłapać bo zderzak nie ma wąsów ani nic do mocowania siatek wlot w zderzak jest zakonczony jak kartka papieru i nie ma do czego zalapac tylko na zawijas ale... ;/ a ta siatka ma to do siebie ze jest gruba i nie da się jej tak formować jak aluminiowa bo jest nie to ze sztywna ale nie da sie jej zawinąć ;/, ale z tym poradzę sobie jak kleje wyschną finalnie :) musiałem troszkę znów intercooler przestawiać żeby do zderzaka nie dotykało i jest ok delikatnie tylko w tym momencie dotyka tak jak chciałem wszystko jest fajnie pochowane jak mi zalezało wiec jestem bardzo zadowolony z tego zderzaka poza oczywiście faktem montażu kratki, same zderzaki to dosłownie odkręcenie starego i przykręcenie nowego z czego one są lekko bardziej nadymane i halo maja po bokach stad weszły własnie halo i wszystko fajnie siedzi z ic :)

ogólnie jestem zadowolony z całości auta jakie sobie zrobiłem wydech w tym momencie jest delikatny i leciutko basowy pod maska praktycznie seria a z zewnątrz pomalowany ic nie zdradza ze tam jest :) tyle ze no zderzaki widać ze inne :d

Można powiedzieć że z zewnątrz bardzo zadbany sleeper, a pod noga masz z czego korzystać. Mam nadzieję że moje 166 za jakiś czas będzie choć troszkę w tak dobrym stanie jak twoja 156

Sleeper że zderzakami od GTA ? Bo chyba jednak nie. Teraz to mocy za mało w porównaniu z wyglądem [emoji3]

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

no co do mocy to spokojnie :) czemu odpuszczam nitro ? bo w polsce zestaw do diesla ktory kiedys kostował 1300 teraz kosztuje 4500, dlatego bede szukał ze stanow zex, albo inny zestaw kolega mi go rozdzieli na poszczegolne paczki i podesle do polski ..ale jak widzicie roznica jest ogromna...

co do turbo gtb to najmniejszy problem kupie kolektor i turbo i sie zespawa i bedzie cacy do tego zmiana dp i wsio i korekta programu z 230-240 mozliwe ze bedzie wiec juz jakos to bedzie latalo, teraz jest 210 bez korekty programu po fmicu a byl jeszcze zapas z tego jak było 190 kuca ale wtedy sprzegło sie slizgało wiec...jest szansa fajne moce atakowac

co do gta to w czarnym lakierze az tak mocno on sie nie zuca w oczy :d natomiast sleeper no jest zdziwienie ostatnio koles w subaru i dlubnietym leonie 1g mocno sie zdziwił bo w koncu rodzinne kombi :)

no i nastał czas stalowki :) 205/60/15 :) jeszcze od niemca :)

186.jpg

187.jpg

DSC_5406.jpg DSC_5407.jpg

ogolnie co dalej z autem? no jezdzi odpala skreca itd :) czego chcieć więcej :) no może progow gta i jakąś ciekawa felgę na wiosnę ...

Fakt że nitro znowu jest w modzie i podrozalo, wiem że kiedyś dobra firma która robiła systemy był venom kolega miał taki zestaw z USA i bardzo chwalił. No fakt kupno gtb nie jest problemem, raczej będziesz miał problem z pełnym wykorzystaniem jego potencjału przy seryjnym układzie paliwowym. No auto wygląda świetnie ale te stalówki :) Została ci tak naprawdę kosmetyka.

no i w końcu coś się popsuło :D hurraaaaa :D a mianowicie :) odpalam auto i czuje zapach paliwa mowie hmmm może jakiś wężyk....ale nie ...opaska co idzie od filtra paliwa jeszcze ta zwykła fabryczna z fabrycznym znacznikiem farba puścił :( parę chwil i znów czyściutko i sucho i przewód paliwa już się nie rusza ten 1 od lewej patrząc od strony nadkola na pompie on chyba jest, w każdym razie minuta dzisiec i zrobione :)

co do felg na zimę to poprzednie alu pewnie wleci na zimę jak bym brembo zakładał ale w chwili obecnej szkoda mi świetnych opon zimowych

co do zmian to faktycznie juz tylko zabawa w detaling wnetrza i lakieru zeby jeszcze bardziej cieszyło oko, chociaz w tej kwesti dla mnie wazne jest to ze przebieg jest autentyczny i co najwazniejsze nie jest zmeczony zyciem

co do zmian najpewniej wleci gtb po regeneracji i wiekszy DP i korekta softu i z moca to prawie bedzie wsio bo nitro zawsze mi chodzi po glowie albo chociaz wtrysk metanolu

Ja też myślę o mecie co do gtb to u ciebie jedyny minus to seryjny układ paliwowy wiec ciekawe ile paliwa będziesz w stanie podać i ile po korekcie softu uzyskasz? Bo boostu możesz dmuchnąć sporo ale paliwa może Ci braknac na seryjnych gratach

po gtb i korekcie realny wynik w granicy 23x i około 470-480 momentu jak na auto do jazdy na codzien w sam raz, juz teraz mozna by było sie mozna pokusić o wynik w granicy 220 kuca po dobrej korekcie softu no zobacze co i jak mam sporo czasu do wiosny :)

Fajny wynik jasne jako daily 230 będzie fajnie podawać ale zawsze apetyt rośnie, u ciebie będzie problem z paliwem niestety

mini spot w płocku zaliczony na własnym podwórku :

214.jpg

215.jpg

216.jpg

217.jpg

DSC_5926.jpg DSC_5934.jpg DSC_5941.jpg DSC_5944.jpg

to jest auto do jazdy na codzien wiec tu nie chodzi o bieganie za cyferkami, sa możliwości można z nich kiedyś skorzystać, możliwe ze wleci własnie to turbo bo to aż tak duzo roboty nie ma, na razie stopuje z modami bo trzeba coś w przyszłym roku robić, na szczęście mój sezon w pracy zaczyna się od lutego wiec przerwa w dłubaniu auta będzie krotka :) ale mysle ze skoncze stylistyke najpierw a potem moc i na koniec felga aby była wisienka na torcie

Boże jak można takie felgi wrzucić do 159 niczym wieswagen.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

tak ogolnie jesli chodzi o moje auto to byla wersja demonstracyjna salonowa jest ona z 2002 roku z marca 1 mc produkcji 2.4 150 konnej a 1 rejestracja 2003 przy przebiegu chyba 40 km

dlatego mam np we wnetrzu jeszcze stare boczki stary typ nie poliftowy a np poliftowe klamki i inne poliftowe dodatki :)

Co do zapachu ropy w komorze silnika to polecam zmienić te oryginalne opaski na wężykach na skręcane.

W "pólliftach" nie było tych poliftowych boczków z tego co kojarzę ;)
Moja była z września 2002 i też nie miała poliftowych.

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót