• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Nero 2.4 jtd Distinctive

Pięknie prezentuje się na tym pakiecie z GTA :cool:

Moja jest z 19/11/2002 i ma coś taki typ boczków (często spotykany w początkowych poliftach, bo później boczki i deski były już bardziej "śliskie"):
hh.jpg

raczej odwrotnie te śliskie były w przedlifcie i boczki mam śliskie a deska jak u cb boczki :)

ps do rymanowa jeździłem ze 4 razy na kolonnie w domach wczasowych :)

W pełnych poliftach boczki i deska były gładsze niż to na zdjęciu powyżej.
Ten że zdjęcia jest typowy dla "pół-lifta".

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka

jezeli bede ja cos zmieniał we wnetrzu to kompletne wnetrze z ti czyli jak twoje fotele [MENTION=25058]FXX[/MENTION] i czarna podsufitka daszki etc wiec i boczki beda poliftowe, ja w poprzedniej blu zamontowalem boczki z 2005 roku i sam materiał był bardzo fajny nie wiem czy nie lepszy od tego sliskiego co mam z przed lifta

Fotele polecam. Wbrew pozorom są bardzo wygodne na trasy typu 800-1200 km ciągłej jazdy. Dodatkowo super trzymają gdy jedziesz krętymi drogami. Jedyny minus to profil tylnej kanapy gdy zamontujesz tam nosidełko. Podkładke w kształcie klina zrobiłem żeby nosidelko mialo więcej punktów styku z kanapą (na nierównościach potrafiło się przekrzywić, przesunąć pomimo dociągnięcia pasem). Potem przypomniałem sobie że jest przecież isofix - załatwia to sprawę bezproblemowo :)

Wysłane z mojego HT16 przy użyciu Tapatalka

dzieki bardzo :) bede chyba szukał wlasnie wnetrza z ti ale kompletnego czarnego z podsufitka i slupkami

natomiast od 2 tyg alfa stoi i w tym tyg przeglad sie skonczył, a bedzie stała jeszcze do 14 stycznia...czyli....mam 2 kosci w stopie zlamane....poprostu cudownie...ale chyba zonie dam auto na przeglad, ale to bedzie jej 2 raz za sterami alfy i troche sie boje o zderzaki, bo ona na to nie zwraca uwagi :( a ja coz...definitywny zakaz wstawania z lozka tyle co do wc i to tez ograniczam bo jak sie zle zrosnie to operacja...
w nagrode kupie jej tzn alfie pod choinke cos fajnego :) tylko jeszcze nie wiem co :) chyba tylne plastiki pod szybami bo leciutko sa porysowane a sa nowki w ips, a tak cholercia no poza ti i felgami to juz nie ma co robic :) myslalem o hydrografice na oslone silnika w carbonie...ale nie chce robic przystostu formy nad trescia

Ostatnia edycja:
żonka się pytała co chce na święta, wiec oczywiście padło na coś do auta...dostanie rozpórkę górną :) w czerni :)
nakładki swoje mam oryginalne i w dobrym stanie i to mnie boli żeby montować jakieś inne, i pewnie dla auta od siebie dokupię ten jeden plastik w bagolu skoro jest nówka dostępna :)

jak by ktos chciał sprzedac fotele z ti do sw albo gta w sw, badz zamienic sie za moje skory szare z doplata moja to dawajcie priv, moze ktos rozkreca ti na czesci badz bedzie to robił po nowym roku

no i w koncu przyszlo :) montaz dopiero po 14 stycznia :) a znajac mnie jak przyjade ze zdjecia gipsu to odrazu bede zakladał :)

185.jpg

48386689_2244020555861226_672450625669169152_n.jpg

czyli coraz mniej rzeczy do zrobienia....

Powinieneś poczuć różnicę. Też byłem sceptyczny, ale zmieniłem zdanie po montażu ??????

- - - Updated - - -

Powinieneś poczuć różnicę. Też byłem sceptyczny, ale zmieniłem zdanie po montażu

Nadwozie się usztywniło i zwiększyła się precyzja prowadzenia. Minimalnie ale jednak.

Nadwozie się usztywniło i zwiększyła się precyzja prowadzenia. Minimalnie ale jednak.

Mam podobne wrażenia, lepiej wybiera studzienki (ciszej), auto jest bardziej zwarte. Chętnie zapodałbym coś podobnego na tył.
Jak dla mnie stosunek kasa do efektu jest fantastyczny :)

no z rozporki znikneła naklejka by bylo czysto pod maska :) ale pewnie zdecyduje sie na inna oslone silnika myslalem o hydrografice, to taki mały plan ale nie wiem czy warty realizacji bo to nie busso :)

Rozpórki świetnie się spisują przy dużych, ciężkich silnikach. U mnie, w stosunkowo lekkim 2.0 TS, różnica praktycznie nieodczuwalna. O wiele więcej dało mi zamontowanie tylnego staba z GTA.

no 2.4 jest dosyc ciezkim silnikiem wiec licze ze bedzie roznica ale od 3 grudnia auto stoi to i tak nie bedzie przeskoku :) dopiero 14 stycznia zaczne chodzic a tak w lozku tylko leze staw skokowy i 2 kosci zlamane wiec nic fajnego :) dlatego tak mysle a to o hydrografice na oslone ale to z przesylkami prawie 500, a brembo 1000 nie licze tarcz i klockow bo to wymiana jak w kazdym innym silniku, tak samo felgi bl2 to praktycznie 3 tys

Mody kosztują, niestety :D ale warto!:) hydrografika na osłonie jak najbardziej ale chyba nie robilbym u ciebie na całej a srebrny element zostawił w oryginale. To tylko moja sugestia.

no albo na czerwono ten srebrny element albo cos z nim pokombinowac, ale tak na spokojnie licze i jak mam 500 dac za cos co i tak i tak nie zrobi z niego szatana to wole dolozyc kolejne 500 i miec zregenerowane brembo i adaptery potem tylko klocki i tarcze bo jeszcze z pol roku i klocki sie skoncza albo troche wiecej bo malo jezdze w zime :) wiecej na wiosne i lato potem auto wiecej stoi jak jezdzi, zreszta w styczniu czas podsumowań z tym co sie działo przez rok z autem w moich rekach :)

Amortyzatory
Powrót