• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Nero 2.4 jtd Distinctive

kolejny dzis mini up z przebiegiem 245500 zmiana oleju i manszety przegubu wewnętrznego i nowy smar w przegubie
olej castrol edge ll 5w30

Ostatnia edycja:
kolejny dzis mini up z przebiegiem 245500 zmiana oleju i manszety przegubu wewnętrznego i nowy smar w przegubie
olej castrol edge ll 5w30
Jak masz kielichy to jaki smar dałeś?

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

w niemcowni byl lany w aso 5w30 wiec taki leje ;) co do smaru no to cos smarował od strony przegubu wewnetrznego tam dawał smar...w sumie cala robote przy mnie robil i bylo tam miejsce na smar wiec pewnie dlatego tam poszedl..

alfa jezdzi w sobote w nocy trasa prawie 600 km w gory wiec zobaczymy :) jak wroce z urlopu montuje zestaw :D

268.jpg

269.jpg

z innych rzeczy ostatnio na oponach testuje black water, aplikacja bajka efekt fajny ale trwalosc nie powala ...niestety endurance tire gel to nie jest...za to aplikacja zapach i efekt naprawde spoko

270.jpg

DSC_0053.jpg DSC_0057.jpg DSC_0058.jpg

tak na szybko wrocilem do domu uff...lacznie ponad 1300 km do zakopca i po zakopcu koscielisku srednia 6.3 jak na 18 felgi i 225 opone i auto zawalone po dach jak to z dzieckiem ;d nie jest zle..w drodze powrotnej sama trasa 5.8 wiec tez bez tragedii z ciekawszych rzeczy pewnie w przyszlym tyg montaz nitro, a w poniedzialek tadammmm reczny novitecka :d

1.jpg

2019-06-01.jpg

Busso killer :D
Ja ostatnio miałem 10.7 przy pełniutkim aucie, ale fakt, że część trasy leciałem ostro. Gdyby nie to, byłoby 10 :)

no ja lecialem tak przelotowo 110-130 na autostradzie troszke wiecej hihi :) ale zona przy 200 juz kreci nosem ;)

widoczki alfa miala piekne!

14.jpg

000009794048.jpg

najbardziej jaram sie ze juz w poniedzialek powinna byc paczka z recznym novitecka i zaczne powoli skladac nitro :) wiec najblizszy tydzien bedzie ciekawy w graty ;d

Ładnie, ładnie! No ja też się jaram, ale na twoje nitro (ręczny to taki gadżet) :D
Bardzo mnie ciekawi jak to wyjdzie.

musi byc 3 z przodu potem zmiana turbo na gtb2260 i wydech na troszkę inny a bardziej ta przednia czesc aby bylo wieksze dp, jak nie to beda dodatkowe zmiany mysle nad lpg, jeszcze moze cos da sie ugrac z wtryskami moze jakas hybryda ale rozmawialem o tym o jest roznica ale kwestia ceny i bede mial temat wtryskow z glowy znow na pare lat ale...z tymi nic sie nie dzieje wiec to juz taka fanaberia ale to idzie ogarnac w 1 dzien wiec ....opcja ze zrobie to dosc szybko plus korekta programu ;) no i w tym sezonie chce zrobic na sam koniec lakier po stronie pasazera ot i cala filozofia to juz takie wymyslanie na siłe...ale zona nie chce dac mi sprzedac alfy bo ciagle mysle nad 166 a ona nie i koniec dlatego ciagle cos dochodzi do 156 jak wlasnie reczny novitecka to juz takie cukieraski na wymyslanie tego co mozna dolozyc do niej

Ostatnia edycja:
Piękna alfa [emoji7] Trochę teraz żałuję że nie poszukałem dłużej i nie wziąłem SW

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

ja tej sztuki szukalem ponad 2 lata z czego przez moment mialem fajna blu pegaso ale golas a tu jest wszystkomajaca i zdrowa zarowno buda jak i mechanika, tylko modzic...ale znalesc to prawie jak w 6 trafic...napewno sa lepsze nawet tu na forum ale tyle co ja ogladalem sw przed kupnem to ola boga....

no to gałka i ręczny założony gałka to tak przy okazji zmieniona bo mam super fajna momo, ale średnio pasuje teraz do ręcznego bo on jest takie zwykle aluminium, a tam w momo chrom dlatego wleciała gałka, ale i ręczny i gałka wymagająca pracy z papierem wodnym, aby rysy zniwelować ale założenie jednego i drugiego to dosłownie 2 minuty to jak będę miał spokój z praca to to ogarnę na spokojnie albo w zimę na chłodne dni :) ważne ze jest ręczny a gałka to jakieś coś innego no ale jest hehe

40.jpg

41.jpg

42.jpg

42.jpg

DSC_3766.JPG DSC_3769.jpg DSC_3770.JPG DSC_3776.JPG

Ostatnia edycja:
Ładnie to siadło :)

dzięki ale do ideału brakuje mi tylko nowego tunelu środkowego mimo ze mój nie jest w jakimś strasznym stanie a nawet jest ok to do ideału mu brakuje i jak tylko nówka się pojawi na allegro to ja kupie, kiedyś była za 240 chyba..a teraz jest tylko do przedlifta, i coraz bardziej myślę żeby zrobić carbon w hydro na środkowym panelu co jest ten plastik...

a co z nitro....oczywiście nie ważne ze po wypoczynku auto uświnione to butla już zamontowana finalnie :)

43.jpg

62060103_307781886795549_6861395415695097856_n.jpg

wiec teraz to już tylko prawie z górki :) najgorszy moment jak przewód poprowadzić by było dobrze...którędy przez grodź przejść...

no i nie wytrzymalem od kolegi porzyczylem garaz ma polerke i przelecialem maske i strone kierowcy zeby wiekszy polysk zalapala...no i oczywiscie reczny i galke zmiany biegow..na szybko z tel zdj :d

45.jpg

46.jpg

47.jpg

maska juz ma polysk a drzwi fajna glebie przy okazji oczywiscie tylny blotnik tez zlapalem, zostal dach bo on jest jeszcze biedny, natomiast zeby nie bylo ze jest oh i ah...maska i tak jest do malowania bo jest po prostu wypiaskowana a ze bede i tak strone pasazera robił to maska bedzie malowana w komplecie...

Wszystko tak ładnie wycięte czy tylko na zdjęciu? ;)

Wszystko tak ładnie wycięte czy tylko na zdjęciu? ;)

jechałem manzerna na białym padzie heavy cut compound 400 plus, do tego 2500 na pomarańczowym i 3000 od manzerny na koniec na czarnym padzie, można by było lepiej tzn papierem wodnym itd...ale przy moim myciu na bezdotyku itd to chciałem po prostu dać trochę lepszego looku na sezon od biedy dam jeszcze 3in1 manzerny żeby był one step na całości, ale mimo ze mam to pod ręka to nie mam na to czasu..., ale lakier i tak i tak by wymagał dużo więcej pracy ale jak dla mnie wystarczający jest efekt...ręczny i gałkę tez potraktowałem 400 i stary biały pad który służy własnie do rożnych alu i ta guma na gałce dostała głębi jak i ręczny się błyszczy, ale do pełni efektu to papier wodny i jazda by tych wżerów i kropek się pozbyć od zagłębień

natomiast już poczyniłem kroki odnośnie hydrografiki i finalnie wleci na środkowy tunel i srebrne wykończenie które mam w tym momencie zastanawiam się jedynie nad wzorem ale na 90% wleci ciemny carbon

no i wiesci z nitro...niestety nie wiem jak puścić przewód od nitro żeby nic nie uszkodzić, mega dużo kabli jest przy grodzi, a dziurę trzeba zrobić ponad 2 cm ...wiec będzie dziura zrobiona w bagażniku i poprowadzony przewód pod autem...innej opcji nie widzę chciałem dać go w środku ale jak widać nie jest mi to dane...

Amortyzatory
Powrót