[156] Nero 2.4 jtd Distinctive

e tam resztki haku psuja całość będę zdejmował hak wraz z malowaniem zderzaka gta i ogarnianiem lakieru to będzie więcej zdj dupki :) ja akurat na tył nie lubię patrzeć kombinowałem zdjąć hak, ale od środka połowe plastików i wykładzinę ta wewnętrzna trzeba ściągać, a nie mam czasu tyle żeby samemu się z tym bawić

dziś trochę dłużej pojeździłem bo jak zwykle weekend pracujący i źle nie jest, ale chyba sie starzeje i zamiast pomruku basowego wole cisze :) na razie pojeżdżę zobaczę może się przyzwyczaję, ale dźwięk ogólnie super nawet bardzo :d na miasto cacy ale sporo tras robię i nie to ze meczące bo przy 2 tys jest po prostu trochę słyszalny ten wydech ale alfa potrafi być cicha baaardzo

66.jpg

DSC_3462.jpg

tak wiem wiem musze sie pozbyc haka :d

Ostatnia edycja:
Wygląda mega jaka średnica wejścia tego wydechu i gdzie zamawiałes??

tu kupowalem

https://www.olx.pl/oferta/tlumik-przelotow-alfa-gt-156-CID5-IDtI9Sr.html#7c6e5bd617

czy polecam? -> -> Zdecydowanie nie...jak by to pasowało ze odkrecam stary i zakładam ten co jest na zdj to ok, ale nic nie pasowało wieszak przespawać trzeba było do tego rure trzeba było zmieniac kształ prowadzenia czyli rozcinac wspawywac flansze i zaspawywać a i tak jeszcze chyba za bardzo idzie w lewo za te kase z cała pewnoscia nie warto! do tego kontakt sie urwał jak tylko napisalem ze jest to szmelc, koles tylko odpisał :

sz

Jezeli nie pasuje prosze spakowac podesle kuriera i zwoce pieniazki

Zablokuj użytkownika
Wysłane z telefonu 7 wrz, 18:08 Łukasz

Skoro cos niepasuje załatwiam to w cywilizowany sposob

Zablokuj użytkownika

odpisalem:

aby zdjac tlumik bylo juz pociete to co ja mam zwracac wszystko sie da przerobic ale nic nie jest dedykowane tylko nie piszcie bzdur ze pasuje a nic nie pasuje absolutnie przekoszony o ok 15 cm i wygiecie ze brakuje z 8 cm trzeba bylo przespawywac wszystko od nowa i dorabiac flansze i wieszaki zeby to w ogole zamontowac i za 200 zł kawał rury i jakies koncowki nic nie warte sie tylko kupilo smiech na sali

i cisza zero odezewu a widze ze sa online wiec pajace jakich mało nie polecam i przestrzegam przed nimi, tak samo miał byc 2.25 i faktycznie flansza zeby weszlo była 2.25 potem zeszła na 50mm potem znow sie rozszerzało na 57 po spawanej flanszy powiekszajacej...no serio jak bym widział ze taki shit bedzie to bym nie kupował ostrzegam przed nimi nie kupować bo nic nie pasuje, maja niby tez jakies tlumiki do 147 156 166 moze one lepiej pasuja ale do 156 mieli specjalnie zrobic 2.25 i miało byc ok i wyszło jak zwykle....dla mnie zwykli oszuści

Współczuję grunt że udało się to wpasowac i że działa aczkolwiek faktycznie idioci jakich mało

działać działa, tylko rure trzeba było przecinac w polowie, dawać flansze w srodek, przespawać wieszaki a i tak jeszcze na poprawke chyba pojade bo tlumik patrzy w bok lekko a nie na wprost, jak ma byc tlumik czy jak oni to nazywaja mowia ze pasuje to niech to pasuje tylko o to chodzi

Jasne że tak najbardziej właśnie mnie coś takiego wkurza niby ktoś robi specjalnie pod twoje auto a potem nic nie pasuje. Jeszcze wydasz dwa razy tyle niż tłumik warty na poprawienie tego wszystkiego

dlatego ciesze sie ze mam taki stan auta ze praktycznie nic nie trzeba robic ewentualnie mody, ale i to chce by było na najwyzszym poziomie, natomiast w sumie zostało mi tylko doprowadzic do ładu blachy i bedzie cacy no i chce heble z 166 z przodu bo tył mam fabryczny 276 czyli do tych 220-230 koni ktore bede chciał osiagnac wystarczy w zupelnosci

Albo heble z Porsche kolega z łódzkich alfistow coś takiego na przód wrzucił z cayenne

samo spasowanie tlumika i wieszaka :

84.jpg

85.jpg

86.jpg

87.jpg

41454949_321699058603743_170270684210003968_n.jpg 41477488_285850625478381_1924616558059978752_n.jpg 41488570_2129567467283372_3446845434113294336_n.jpg 41564807_227042414834521_3004408230043451392_n.jpg

no i małe filmiki jak to brzmi

Ostatnia edycja:
Brzmi spoko masz tam jakiś środkowy tłumik czy tylko rura plus końcowy??

tu nie ma nic rura od początku do końca, końcówka jest z wyjściem na 2 fifki i to wszystko całość 2.25 cala żadnego tłumika czy katalizatora

Ja u siebie myślę żeby jednak wstawić środkowy tłumik jakiś sportowy nie jest za głośno? Czemu 2.25 cala nie za mały nie powinieneś zrobić 2.5?

Dlaczego sprzedajesz?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

a kto mówi ze sprzedaje :) badam rynek :) za 12 tys nie sprzedam wiec spokojnie alfa zostaje :) a watpie ze ktos nagle podjedzie i wylozy 12 tys a ja nie z tych co negocjuja cene

dziś korzystając z wolnego popołudnia usunelem spraye którym były robione zaprawki jeszcze w niemczech, spolerowałem tylny błotnik kierowcy czyli finalnie nie trzeba z nim nic robić tak samo tylna klapa i światła novitecki zostały spolerowane, czas pracy 1.5 godziny mogło by być jeszcze lepiej ogarnięte, ale biała gąbka już była dość stara i słabo zbierała, przeleciałem 3 pastami manzerny :) po sezonie czas na gta przód i tył :)

A jak przyjade w poniedziałek i wyłożę 12k to sprzedaż? Czy tylko badasz rynek? ;)

Amortyzatory
Powrót