[156] Nero 2.4 jtd Distinctive

moja kasa wiec zaden problem :) a teraz nie zdaze z lakiernikiem bo slub juz w pazdzierniku

chcialem zmienic emblemat w kierownicy ale go podwazam i nic ;(

dziś korzystając z wolnej chwili z rodzina postanowiłem wymienić dekielki w felgach 50mm na takie z emblematami czarnymi alfy, plus przedni i tylny emblemat w klapę i scudetto wyszedł super i mocno zastanawiałem się nad tym w kierownicy, ale tez bardzo mi się podoba

128.jpg

39223241_267382414086617_4784831259824095232_n.jpg

no i powoli myślę nad zmiana hamulcy własnie nad 320 mm i zaciski z ar 166 czyli jak ktoś ma zaciski brembo to czekam na propozycje bo może jaz na dniach kupie :d fajnie jak by były po renowacji ale rozważę w dobrej cenie tez takie które są do renowacji

Ostatnia edycja:
Tarcze 320mm? Z czego chcesz je zaadaptować?

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka

literowka mi sie wkradła mialo byc 330, najmniejszy problem jest z tarczami 305 mm i 330 bo pasują śruby do kół i nie było by problemow poza adapterami i zciskami

Adaptery i poszerzenia do zacisków jeśli miały by być że 166 ;)

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka

no tak do tarcz 330 poszerzenia również do zacisku, plus aby weszły moje 17 to dodatkowo dystans 15-20 mm na piaste

czarne emblematy przod i w feldze

136.jpg

137.jpg

DSC_2461.jpg DSC_2465.jpg

tak jak pisałem teraz powoli czas na lakier, ale z racji ze samochód służy mi tez do pracy, to niestety nie mogę go w sezonie odstawić do lakiernika, może w październiku czy listopadzie już pod koniec sezonu ślubnego, pewnie w miedzy czasie kupie zaciski od 166 brembo i je odnowie

dzis poraz 2 wymienialem boczne kierunki bo jeden mi sie ulamał pare dni temu jak zmienialem zarowke...pare złotych i znow czarne piekne kierunkowskazy ładnie siedza na miejscu i nic nie wypada :)

no i aktualnie zeby nie bylo domysłow ile ma mocy...

309.jpg

40269357_295744587881882_1946365035496341504_n.jpg

czyli fmic plus lekko rail podciągnięty, będzie jeszcze korekta mocniejsza programu po dotarciu się sprzęgła i mojego portfela :d

208,7 km i 416,4 Nm

Ostatnia edycja:
Dekielki na plus :)

Jak się z nitro jedzie? W sensie na ile starcza strzał i jakie wrażenia? Jak to silnik znosi?
Tak pytam po ostatniej wypowiedzi w temacie Karola ;)

tzn ja trochę przeginałem z nitro i silnik powiedział pa pa a bardziej śruba trzymająca stopkę korby, ale to były dysze ponad 120 kuca tzn 100 rozwiercone.
Butla starczała na ok 25 strzałów butla wtedy napełnienie 250 kosztowała. dDo zabawy super, jak się fajnie dobiera dysze żeby była zabawa i aby silnik by pożył jest ok. Wrażenia no cóż jak w ciągu sekundy zyskujesz np 150 Nm to banan jest od ucha do ucha, myślę ze do 2.4 dysze ok 50 będę dawał bądź ok 75 kuca by dawały rade i zobaczę jak silnik i skrzynia będzie to znosić a po czasie no może do 100 dojdę :) zobaczymy jakie będzie egt itd

ale najpierw blachy ale auto niestety wraz ze mna pracuje i zarabia wiec nie mogę odstawić w sezonie fotograficznym na jesieni bardziej, pewnie wleci korekta softu bo jest zapas myślę ze te 5-7 kuca dojdzie może więcej

Ostatnia edycja:
jadąc dziś z płocka do wawy rodzinny trip w końcu samochód a bardziej opona się poddała, z boku rozcięta są roboty drogowe i chyba musiałem gdzieś przytrzeć...szczęście w nieszczęściu zjechałem za Wyszogrodem na stacje i zaraz niedaleko byl wulkanizator i akurat robił coś, opona śmietnik ...założona na sztukę inna 225/45/17 oraz z innych spraw lewarek się spsuł no i w dojazdowce wentyl padnięty przepuszcza ;/
bardziej się zastanawiam co robić bo chciałem te 17 na zimę, gdy zmienię hamulce na 330 a teraz kupować nowe 2 szt na miesiąc do 2 jazdy bezsensu...a zakładać teraz zimówki 15calowe tez bez sensu , a tak bm zdjął opony oddał felgi do malowania i bym czekał na brembo już na zimówkach 15 które mam w bdb stanie i no własnie mam dylemat, bo jak bym na osi miał dwie sztuki 215/45 to bym przejeździł a tak jedna jest większa i lekko mi ściąga ;/

no i dzis zamontowane opony fajnie bo sa ciche :) no i nowe mimo ze chinczyki to zobaczymy po km jak sie sprawuja

no i może na dniach zamiast końcowego tłumika wleci :

23.jpg

697661593_1_1000x700_tlumik-przelotow-alfa-gt-156-ostrow-wielkopolski.jpg

nie mieli na stanie mojej średnicy bo ja mam już wydech z 2.25 cala seryjny a w 1.9 chyba 2 cale jest, po zabiegu pewnie wpadnę na finalne strojenie, ale jeszcze lekko dolot może ogarnę jeszcze lepiej by było jak jest :)

Jakiej średnicy posiadasz dp 2.75 cała i potem dalej 2.5 czy jak to dokładnie wygląda u ciebie?

u mnie jest 2.25 seria wystarczajaca w zupelnosci do tej mocy, na koncu siedzi jeszcze fabryka wiec zostanie zdemontowana i bedzie pelen przelot, brak kata i srodkowego mam obecnie

Ostatnia edycja:
no i wydech zamontowany niestety nie pasował był za krotki o ok 6-7 cm wieszaki tez nie pasowały a mialo byc wszystko dopasowane....udało sie zamontowac tnac i flansze robiac, ale chyba na poprawke podjade bo troche chyba krzywo jest zdj jutro zrobie, przy okazji podloge od strony kierowcy przepralem i lekko blotnik pasazera z przodu przepolerowalem

wyszło to tak będzie jeszcze poprawiony bo po jeździe na mieście jednak troszkę na wieszaku dosłownie o cm w lewo się przesunął na gumach i trzeba to podregulować na spokojnie albo na wieszaku albo na obejmie albo znów spawanie :d

33.jpg

34.jpg

DSC_2260.jpg DSC_2261.jpg

odczucia ...hmm na 3 częściej gubi trakcje wiec jakiś progres mały może być....za glosno nie jest chociaż fakt faktem juz wydech daje o sobie znać ze jest pełen przelot i dokładnie słychać prace turbiny i kierownic geometri ale jadąc ok 90-100 jest naprawdę ok czyli na trasy nie będzie darcia japy

no dobra po poprawce zeby było pieknie po srodku otworu wyglada to tak :

43.jpg

DSC_2631.jpg

co do głośności no jest głosniej bardziej basowo, czy mega głośno nie...na trase jak sie bedzie jechało 600 km to zdam relacje :)

Ostatnia edycja:
żeby cokolwiek ocenić/zobaczyć musiałbyś wrzucić zdjęcie całej dupy

Amortyzatory
Powrót