[156] Nero 2.4 jtd Distinctive

Czy tylko ja mam wrażenie że IC wisi krzywo i opada na prawą stronę patrząc na zdjęcie? Czy to wynika z braku miejsca za zderzakiem? Czy po prostu tak musi być i się czepiam :)
Troszkę szacunku ;) Przecież dosłownie post przed Twoim jest wyjaśnienie ;)

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

spokojnie wiedzialem ze trzeba ten intercooler poprawic, dzis to zrobilem troche wiecej ciecia i jakos sie udalo, przy okazji spasowalem zderzak bo wszystko luzniej weszlo i z boku z przodu zderzak juz idealnie siedzi jak przed montazem interoolera

- - - Updated - - -

Czy tylko ja mam wrażenie że IC wisi krzywo i opada na prawą stronę patrząc na zdjęcie? Czy to wynika z braku miejsca za zderzakiem? Czy po prostu tak musi być i się czepiam :)

dokładnie tak jak mówisz od strony kierowcy na wysokości halogenu w przedlifcie nie ma miejsca...jest to własnie najbardziej nefralgiczne miejsce o ile ramka halogenu od strony kierowcy udało się względnie wpasować tylko tnąc zderzak, o tyle po stronie kierowcy zderzak jest baaardzo mocno ucięty do tego kratka halogenu tez podcięta i jest zamontowana przez ciecie góry zderzaka który jest w tym miejscu na 1 śrubie od strony koła..

dziś wyciąłem jeszcze bardziej plastiki i te 2 cm dzięki którym ic się wyprostował dało rade, ale i tak i tak wszystko jest szykowane pod zderzak z gta wtedy wszystko ładnie będzie spasowane, ba nawet halogeny wrócą na miejsce

no i foto poprawionego ic

357.jpg

DSC_6138.jpg

w przyszłym miesiącu pewnie zrobię kevlar i czas na koniec zająć się za blachy czyli pakiet gta i malowanie by było auto perfekcyjne :)

No i teraz to wygląda mega dobrze bardzo fajny projekt czekam na efekty pracy blacharza bo mnie też to niestety czeka

ale u mnie samej blacharki nic nie ma..tylko pomalować zeby bylo bdb, same blachy sa w stanie bdb a drzwi sa leciutko zagiete ze do tej pory tego nie robilem, ale majac pakiet gta wszystko musi byc tip top sporo pomoze polerka i dopiero wtedy zadecyduje co idzie do malowania a co zostawie w ori kolorze

no i umowilem sie na zmiane sprzegła ale termin dopiero w sierpniu przy okazji przeglad wyszystkich uszczelnien co sie robi przy skrzyni

raz na ruski rok potrafi mi wywalac blad regulatora ciśnienia, przedmuchanie nic nie da zapewne bo poprostu oring juz jest slaaaby na szczescie zestaw naprawczy to 15 zł :d

18.jpg

38176124_2157675497607989_4190667605809299456_n.jpg

za to widać jak czyściutkie są moje skorki :) no i do tarczy kevlarowej dojdzie chyba jednak wzmocniony docisk ...

no i kolejny up docisk od radziwkowskiego przebieg nie wiecej jak 500 km jak i lozysko, troszke lezalo niestety na magazynku :) rozmawialem wlasnie na temat kevlarow i dociskow i fakt twardo bedzie chodził pedał sprzegła ale nie ma prawa sie nic uslizgnac

38.jpg

38258913_2159699760738896_3775445590859579392_n.jpg

w poniedziałek auto do mechanika trafi i będę odbierał tarcze z kevlarem

dzis o 17 odebralem tarcze z kevlarem luka 8090s, auto juz bylo na podnosniku, jutro odbiór :) no i z wkurzajacych rzeczy wymienilem daszek od kierowcy na sprawny ale niestety przedliftowy i szukac bede sprawnego poliftowego...ale za darmo to nie wkurza ze opada :)

82.jpg

38636678_1331153220362517_6446025602330787840_n.jpg

lipa coś wyszła sprzęgła na starym docisku nie dało sie wysprzeglic...tarcza na 90% jest zła...

natomiast zostanie to co było tarcza byla po prostu lekko zaolejona bo puszczał uszczelniacz na wale i tarcza się olejowala dlatego raz trzymała raz nie...docisk łożysko i dwumasa sa z 2015 roku :)

90.jpg

38740301_1888413897883796_5302210961694785536_n.jpg

wiec suma sumarum wyszlo tak ze zostało zamowione sprzegło ricambi originali i lozysko bedzie lucka jutro odbior paczki i licze ze jutro auto juz bedzie jezdzic...stwierdzilem ze jednak daje komplet seryjny ale za to nowy, tarcza nawet proba jej delikatnego upalenia spelzła na niczym wiec d...dał koles od tarczy....ale nie ma tego złego tyle ze koszt zwalenia skrzyni x2

94.jpg

5464bee9495b8157c27ccebf6e94.jpg

i pomyslec ze to wszystko przez uszczelniacz na wale :D tzn docisk mozna by było zostawic stary ale nawet tarczy nie ma mozliwosci kupna samej, jest tylko łozysko w ic wiec zamowilem z ips komplet tarczy i docisku i bedzie nowe

Ori docisk jak najbardziej Ok. Tarczę ori możesz wysłać do Aaronexu z Bielska Białej żeby obili kevlarem i będzie to chodziło na 100%. A uszczelniacz to się wymienia zawsze bo potem właśnie są takie niespodzianki, ale na przyszłość już będziesz wiedział.

Ori docisk jak najbardziej Ok. Tarczę ori możesz wysłać do Aaronexu z Bielska Białej żeby obili kevlarem i będzie to chodziło na 100%. A uszczelniacz to się wymienia zawsze bo potem właśnie są takie niespodzianki, ale na przyszłość już będziesz wiedział.

tylko tu tez miało chodzic facet od tarczy zarzeka sie ze wszystko pieknie cacy...a ja juz mam dosc, załoze ori z aso i zobaczymy ile pojezdzi tym bardziej ze dwu masa bez oznak najmniejszego zuzycia z 2015 roku, jak reszta sprzegła..tylko wlasnie uszczelniacz padł i zaolejał lekko tarcze dlatego raz dobrze chodził a raz sie slizgało stad mamy odpowiedz czemu,

a co do sprzedazy bez 10 tys to nawet bez podejscia ze tak powiem, po wakacjach mam swoj slub i nawet moja piekniejsza polowka sie smieje ze alfa bedzie szukała garazu i bedzie jezdzona od czasu do czasu jak juz bedzie na pakiecie gta

Ostatnia edycja:
w aucie w tym momencie jak juz sprzegło jest zrobione tzn jutro bedzie to juz nic doslownie zero luzow itd, pod tym wzgledem jestem pedantem troche blachy ale blachy a nie rdza bo drzwi pasazera sa przerysowane ale zawsze w kolor mozna kupic

mali skosni towarzysze z dalekiej azjii przyslali mi dzis zestaw emlematow :) w tym 50mm do kół jak sie sprawdzi dam znac :) za niecala godzinke przyjdzie do mnie docisk i zawoze do mechanika wiec mam nadzieje ze dzis auto odbiore

106.jpg

38890116_238840773441553_8072322506628792320_n.jpg

jakies fatum na zdj z ips nie bylo docisku i co sie okazalo docisk jest na centralny wysprzeglik a nie zewnetrzny....poprostu cudownie suma sumarum wleci nowy komplet valeo

a sprzeglo oryginalne tak w ogole tez valeo :) w poniedzialek pewnie odbiore auto, troszke mi szkoda bo juz nie mam co w nim robic tylko blachy zostało ogarnac by byla igła...czyli pakiet gta i drzwi pasazera i ten nieszczesny tylny blotnik malowany sprayem ale na szczescie to robota dla lakiernika a nie blacharza, nawet mechanicy sa w szoku w jakim stanie mam to auto, ale coz nie na handel :) no chyba ze jak mowie ktos wylozy gotowke na stół to kto wie...

ale nie no dobra jest co robic zmiana hamulcy z przodu na duze brembo :D

Ostatnia edycja:
dziś w końcu odebrałem auto finalnie
- nowy zestaw sprzęgła valeo dedykowany dla 2.4
- nowy olej w skrzyni biegów
- przesmarowane tulejki dźwigni w skrzyni i na skrzyni teflonem

dobrze i zle bo auto jest w 200% teraz sprawne, i nie wiem co robic ze zmian ktore jedynie mi chodza po głowie to hamulce z przodu brembo z ar166 i 320 tarcze ewentualnie 310 aby wchodziły 16 na zime, tylko jak to powiedział mechanik ..poczekaj jeszcze przeciez hamulce masz w bdb stanie...no i badz tu madry :d ale w sumie moge kupic juz brembo odnowic i przeczekac zime i na wiosne zalozyc,

gdyby nie moj wlasny slub we wrzesniu pewnie by wleciał pakiet gta a tak trzeba poczekac na pozna jesien albo zime...

Rób teraz bo po ślubie nie będzie już tak wesoło :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Amortyzatory
Powrót