Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To masz zdecydowanie jakieś uszkodzenie (może przepływomierz) - każda sprawna bez problemu osiąga obroty ogranicznika czyli 5000obr/min...j, dochodzi już niemal do 4 tys. obrotów, ale mcsf świeci cały czas.
Już teraz nie pamiętam, ale jeszcze to sprawdzę, być może to jest ta przyczyna - OBY! Chociaż dzisiaj katowałem Alfę i jakby powoli stawało się lepiej, dochodzi już niemal do 4 tys. obrotów, ale mcsf świeci cały czas.

Nr2 to akumulator podciśnienia - co najmniej wężyki do wymiany. Brak podciśnienia to brak sterowania zmienną geometrią, czyli na 100% przeładowanie
A na jakiej podstawie tak sądzisz - po zamknięciu trzyma szczelność i nie ma przez niego przepływu?...
Jesli chodzi o mój zawór oveboost to chodz wyglada nie najlepiej to działa poprawnie. ...
Do tej metalowej rurki z jednej strony podpięty jest wężyk podcisnienia a z drugiej strony zawór overboost - on nie jest tak jak u ciebie bezpośrednio podpiety do akumulatora.... kwestia tylko tej jednej nie podlaczonej rurki podcisnienia z fot 3 ktora jest pusta i niepodlaczona,(ktos napisal ze do tej rurki ma byc podpięty wężyk z akumulatora podcisnieni) TYLKO ktory?? z tego co sie orientuje sa 3 z kazdej strony... Wiec ktory to te własciwy(srodkowy,lewy,prawy)??
...
Akumulator zamocowany jest na grodzi tylnej silnika, a overboost dokładnie na środku pasa przedniego. Jak juz pisałem w Eperze masz schemat podłączeń wężyków....I jeszcze jedno gdzie powinien byc przymocowany akumulator podcisnienia, a gdzie omawiany wczesniej overboost?? wiem ze over na pasie przednim ,tylko gdzie dokladnie?? to moze byc wszedzie
...
teoretycznie po zdjęciu osłony termicznej jest trochę luźniej ale domyślam się że tam jest jakaś nakrętka zabezpieczająca.