• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Moja nowa miłość Alfa Romeo 159

Pawel sprzedajesz te szprychy 16"...po co Ci one??

zostały na nich zimówki i taką też role pełnić będą, jedynie się je odnowi na spokojnie teraz, bo tak to pełniły funkcje cały czas na aucie, lato/zima

nadal szukam 225/45 czekam może pojawi się coś ciekawego, mysle o takich Nexenah....

w dobrych cenach są one, ja też się zastanawiam ale 235/40 mnie kusi:)ale to nie na teraz, bo w kolejce czeka odnowa lakieru zaległa:)

Parę detali doszło: dekielki AR + Eibach -30 wkońcu:)

2013-06-06+19.40.30.jpg2013-06-06+19.41.01.jpg2013-06-06+19.42.15.jpg2013-06-06+19.42.32.jpg

Prowadzenie bajka, komfort bym powiedział iż nawet lepszy, wygląd zdecydowanie na +. Refleksja taka iż doszedłem do wniosku iż dobrze że nie kupiłem wcześniej opon:) jak widać z tyłu lepiej wygląda znacznie 235 szerokość niż jak z przodu 225, wiadomo można dystanse założyć, ale myślę że szerokość 235 da radę, kwestia profilu czy 40 czy 45 ale to jeszcze przemyślę, 45 profil jeszcze bardziej zapełni nadkole, ale 40 ładniej trochę wygląda...póki co auto cieszy oko jeszcze bardziej:) zmiany kolejne oby wnet;)

Autko zacne, felgi ekstra :D Moim zdaniem ładniejsze niż niektóre spośród oryginalnych wzorów do 159 :) Jak się Paweł ostatecznie z dekielkami uporałeś ? Oryginały ?

W nawiązaniu do tego co piszesz, ja obecnie trochę żałuję, że zdecydowałem się na opony szerokości 225. Wydają mi się jakieś takie... wąskie. Myślę, że 235 wyglądałoby lepiej. Tym bardziej, że felga szeroka i rant zabezpieczający na mojej oponie właściwie nie bardzo spełnia swoją rolę.

Ostatnia edycja:
Jak się Paweł ostatecznie z dekielkami uporałeś ? Oryginały ?

Naklejki sylikonowe za 18zł z allegro:), myślałem że będzie tragedia, ale póki co lepsze takie niż żadne, urlop mam za niedługo to myślę że pobawię się i spróbuje Twojej metody,obadam szczegóły w Żegocinie zresztą na żywo:)

Dobra, to dawaj namiary na tego sprzedawcę sprężyn :D Wiem na co pójdą moje następne wolne środki ;)

I jest pieknie.Prowadzenie zmienia się na duzy + , ale ze swojej strony polecam jeszcze dystanse.Wygląd bardziej rasowy,a jak lubisz szybko jeździć,to tymbardziej docenisz ich zalety.

Za 550zł naprawdę nie ma co szukać czegoś tańszego,bo kupujemy produkt z najwyższej półki.

No no świetnie to wygląda, sprężynki robią robotę i nadają charakter całości a dekielki +20 ptk do lansu :cool:
Moim zdaniem oponki 235/40, niska guma będzie lepiej wygladac a na dziury w drogach NS będziesz musiał tak samo uważać jak przy profilu 45.

Jedyne co nie pasuje to szyld "SKUP ZŁOMU" w tle :D

Za 550zł naprawdę nie ma co szukać czegoś tańszego,bo kupujemy produkt z najwyższej półki.
Wiem o tym bardzo dobrze i nic nie znajde tańszego, ale chwilowo miałem inne wydatki, rozrzad, wtryski, ten czujnik, wywalenie dpfa.. ogarniecie kolektora a to wszystko mnie zpieniezyło;) ale do miesiaca czasu moze juz cos bede nad tym myslał;)

mała rzecz a cieszy... na nowo obklejony rezerwowy znaczek w tzw. trasę hehe, w poprzedniego wbił się kamień, została zrobiona zaprawka, i zeszlifowany został cały
feca6a20d04211e2938522000aaa21ef_7.jpg

Mini Spot Sądecki:) kolejna mała modyfikacja, przednie halogeny na żółto + tylnie odblaski w zderzaku na czarno, zdjęcia nie oddają niestety efektu który jest bardzoo zadowalający, wszystko dzięki LukeMazur który wykazał dużo cierpliwości:)jeszcze raz podziękował zioom!:cheers:
2013-06-14+20.34.31.jpg

oj tam lubie takie rzeczy mam nadzieje ze zadowolony;)
no faktycznie moze i jedzie lepiej, potem pojechałem jeszcze na obwodnice to faktycznie poczułem z przesiadki z Twojego ;) ale dodajmy że masz mniejsze koła, i dlatego moze mi sie tak zdawać ze szybko Ci predkość rosła;)

Sesyja by SP Foto i nie tylko:) Podziękował chłopaki:)

159-0279.jpg159-0288.jpg159-0497.jpg159-0506.jpgDSC_0448.jpg159-0346.jpg1040353_529924887061795_569760957_o.jpg

Ostatnia edycja:
Zdjęcie nr 4 świetne ! Tak zresztą, jak całe auto :)

Fajnie jakby zdjęcie na konkurs trafiło !

Ostatnia edycja:
Gratuluję Alfiny - ja mam identyczną, też z Belgii. Czy masz zestaw Blue&Me czy multifunkcyjną kierownicę, która jednak pozwala sterować tylko radiem?

Amortyzatory
Powrót