• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Moja nowa miłość Alfa Romeo 159

właśnie miałem pisać czarny_28 że jak będziesz miał chwilę to przesłałbyś mi zdjęcie swojego emblematu:) trzeba zrobić to wkońcu bo kurde tak łyso bez barw na znaczku:)

zrobilem foto jak to u mnie wyglada.Wedlug mnie wyglada super.Ja bym na Twoim miejscu nie wydawal takiej kasy na oryginalny emblemat

a tam Barus91 opowiadasz pierdoly.Ja mam naklejke i nawet nic nie widac.Ten link ktory wrzuciles to juz chyba z rok czasu jest na allegro.Paweł zrobisz jak chcesz.Zrobie w ktorys dzien zdjecie mojego emblematu to sobie ocenisz.
Miałem porównanie nowego i naklejki... Naklejka nie wygląda tak dobrze jak ori znaczek i to wiadomo. Jeśli ktoś chce taniej - ok. Ale mimo, że źle nie było, to uznałem, że nie będę się bawił w takie półśrodki. ;)

Barus91 wiadomo ze oryginal i to nowka bedzie wygladal o wiele lepiej nie tak jak naklejka ale wydaje mi sie ze jak zalozysz nowke emblemat to i cale scudetto by pasowalo zalozyc nowe zeby to jakos wygladalo.Pawel zrobi jak chce ale wydaje mi sie ze nie ma sensu na takie szczegoly wydawac az tyle kasy

dzięki czarny_28 za zdjęcie, wq. mnie ładnie wygląda, zamówiłem już naklejke na przód:)jak przyjdzie i nakleje to cykne zdjęcie, nie są to duże koszty, więc warto spróbować

piękna alfusia. nic dodać nic ująć, choruje na taka tylko, że SW i 2.4jtd ;) co do naklejki to nigdy nie będzie to oryginał znaczek i patrząc z bliska -widać różnice. ktoś kto się w to nie bawił i się po prostu nie zna - nie będzie wiedział, że to naklejka. u mnie naklejka sprawuje się bardzo dobrze, nie rysuje się, nie blaknie. mogę polecić.

Ja też polecam pod tym kątem, że jest tanio i naprawdę nieźle jak za tą kasę :)

Ale ja kupując auto za 30000-40000zł jednak chyba pokusiłbym się o nowy oryginał :) I tylko o to mi chodziło :) Kolega WIERTŁO (bo jeśli dobrze pamiętam to on naklejki sprzedaje) odwala kawał dobrej roboty i to trzeba mu przyznać :)

Pozdrowionka :)

No ja nawet nie myslalem o naklejce ale Tomek juz mi nakleil.Nawet nie wiedzialem o tym.Powiedzial mi pozniej.Tak pewnie bym kupil oryginalny emblemat ale jak sie dowiedzialem i to zobaczylem to stwierdzilem a po co.Z reszta nie mam teraz kasy na takie pierdolki.Fakt faktem ze oryginal zawsze bedzie wygladal 100 razy lepiej niz naklejka ale naklejka jest OK.

póki co zamówię naklejki, zobaczę jak się będzie to sprawowało, nie wykluczam oryginału kiedyś, ale póki co lepsza naklejka niż znaczek wyblaknięty:)

Pierwsza gruba modyfikacja, żart oczywiście:)

Było:

DSCF2303.jpg

Jest:

DSCF2304.jpg

Wniosek jest taki że na pewno jest lepiej dla oka, niestety moje lewe ręce spowodowały że idealnie nie umiejscowiłem naklejki a odklejałem i przyklejałem po parę razy by było ok ale ok w 100% nie jest, tak czy siak na wiosnę zawita oryginalny znaczek:) póki co ten musi starczyć

Jest git. Ja jutro od kolegi odbieram i też naklejam tylko na 156. :)
Jak się dorobimy to kupimy oryginały bo blasku złotego napisu i obwódek nie dorobisz zwykłym drukiem. :)
Pozdrawiam kolegów.

po długim oczekiwaniu w końcu upragniona wizyta, demonem szybkości nigdy bella nie będzie(8V) ale względem oryginału jest dużo, dużo lepiej:)dodatkowo turbo zostało przeczyszczone, znacznie lepiej auto reaguje na gaz
MOD vs ORG tab_1.jpgMOD vs ORG tab1_1.jpgMOD vs ORG_1.jpgP9030076.jpg

za 3dni rocznica posiadania belli - jw trochę się pozmieniało, na rocznicę ostatnia zmiana w tym roku:)
Było:
DSCF2290.jpg

Jest:)
DSCF3414.jpg

Zarówno obszycie jak i folia dziełem kolegi Belfra za co mu mega dziękuje:) W przyszłym roku ciąg dalszy zmian, byle by zdrowie było i $:P

No, efekt rzeczywiście świetny. Warto było :)

no no no bardzo ladnie to wyszlo.Jaki koszt obszycia kierki,galki,recznego i mieszka??Tak z ciekawosci pytam.Napisz Pawel PW

Amortyzatory
Powrót