• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Moja nowa miłość Alfa Romeo 159

ostatnio coś mnie nachodzą myśli o obklejeniu folią belli - biała folia, jak myślicie będzie się to komponowało do "banan-brąz" skóry? na necie szczerze nie widziałem takowego zestawienia w 159- może mało szukam..., mój kumpel twierdzi że skoro przy ferrari pasuje takie zestawienie to i tu będzie kosa, ale sam nie wiem...

Bedzie kosa,napewno,sama biel robi robote a gdzie tu jeszcze skorka banan -braz,bedzie kosa a jak nie to mow wszystkim ,ze to ja cie namowilem:)

ostatnio coś mnie nachodzą myśli o obklejeniu folią belli - biała folia, jak myślicie będzie się to komponowało do "banan-brąz" skóry? na necie szczerze nie widziałem takowego zestawienia w 159- może mało szukam..., mój kumpel twierdzi że skoro przy ferrari pasuje takie zestawienie to i tu będzie kosa, ale sam nie wiem...
Będzie to bardzo ciekawe połączenie:crazy_pilot:

Co do nadwozia to też jestem za czernią, nie ma to jak czarna bryka :)
A wnętrze wyszło wam super, imo o wiele lepiej od fabryki to się prezentuje. Jedynie radio jakoś odstaje odcieniem od reszty (jakieś jaśniejsze, wyblakły plastik?).

ja bym zostal przy czerni ale jak chcesz.

Póki co się zastanawiam, bo felgi moje do pomysłu mi nie pasują - są za małe, pasowałyby jakieś 18/19 a to znowu zabije i tak marną moc, tak czy tak na wiosnę bym działał jak się zdecyduję:)

Jedynie radio jakoś odstaje odcieniem od reszty (jakieś jaśniejsze, wyblakły plastik?).

wszystkie fabryczne radia w 159 miały taki odcień plastiku, wrażenie wyblakłego plastiku jakie masz może jest dlatego że jest kontrast do czarnej matowej folii

mialem wlasnie pisac ze przydalyby sie conajmniej 18" calowe felgi bo na tych 16 to chyba srednio by wygladalo

Wszyscy i tak pisza ze 120km nie jedzie wiec zakladaj 18-19 ,chociaz wyglad bedzie na plus:)

Wszyscy i tak pisza ze 120km nie jedzie wiec zakladaj 18-19 ,chociaz wyglad bedzie na plus

są +/- 8V, teraz i tak już mam o niebo lepiej po wizycie w Kingsoft, "jakaś" odczuwalna reakcja na gaz jest, ale przy opcji założenia 18/19 to wrócę do pkt wyjścia z przed zwiększenia mocy, ale ten wygląd....:)

No wlasnie ten wylad:)kurcze dlaczego jedno nie idzie z drugim w parze(mowa o silniku 8v):)

Wrzucisz 18"zoll i virusa i będzie lepiej wyglądało i lepiej się już jakoś turlało :)

Przeciez wirusa juz ma

piękna ;D jakby moja miała taki przód ;)
biały bd swietnie pasował ;) ale nwm czy folia czy nie lepiej omalować ;)
bo pytalem o carbon na maske to 500 zł takze całe auto wyjdzie tyle co jakby je pomalować a to jest trwalsze ;)

wiosnę czas zacząć...:) nie planowane do końca ale jednak... 18' rondelki:)tył 235/40 przód 225/40 zdjęcia kiepskie ale zawsze coś

2013-04-11+19.12.34.jpg2013-04-11+19.12.45.jpg

Felgi dzięki pomocy kolegi Misiu(dzięki Ci za linka!:) i namowom belfra:) Do znalezienia/zamontowania dekielki AR, temat otwarty- czy naklejka czy kapsel? i opony, bo obecne tchną ostatnim życiem...z czasem pomalowanie felg, tak czy tak $ pójdzie:) więcej zmian oby wkrótce

Do uslug:)prawie jak alcesa1:)pozdr,jest git:)

oj tam oj tam,doprowadzisz do idealu i co dalej?a tak jest co robic i naco kaske wydawac:)
Ja wrzycilem dzis dekielki ,tyle ze troche roznia sie od oryginalu ale to akurat na plus bo sa troche ciemniejsze i fajnie to wyglada na feldze(tez \jest ciemniejsza)kupoilem rozmiar 59 jak ori ,lekka przerobka i pasi:)

235/40 dobrze wygląda na 18-tce. Lepiej niż profil 45. Jeździłeś już, czy tylko przymiarkę robiłeś? :)

Amortyzatory
Powrót