Moja nowa miłość Alfa Romeo 159

tak:) na potwierdzenie mych obaw, w tym roku jak jechałem akurat do kielc to podczas trasy stary motylek spotkał się z kamieniem który wbił się w niego i dziura została, jakby to był nowy to by mnie trafiło:) a tak na stary dałem zaprawkę, wyszlifowałem i na nowo naklejka, z nowym bym już mógł tylko kolejną naklejkę założyć...

a co zakladasz na maske?na szybe pewnie kladziesz plekse:)a co z oponami,jaki masz sposob aby sie nie zuzywaly?dla mnie to troche paranoja,no ale to Twoje podworko i Twoje zabawki:)pozdr

Ostry przypadek maniakalnego alfaholika, oczywiście w pozytywnym znaczeniu ;)

Pewnie kazdy z nas ma jakis odchyl na punkcie swojej Belii, ale Ty Pawel to juz poszedles po bandzie!
Prawdopodobienstwo uszkodzenia motylka przez kamien jest mysle zblizone do prawdopodobienstwa wygrania w totka ;)

a co zakladasz na maske?na szybe pewnie kladziesz pleksea co z oponami,jaki masz sposob aby sie nie zuzywaly?dla mnie to troche paranoja,no ale to Twoje podworko i Twoje zabawkipozdr

powiem inaczej:) do przesadyzmu mi daleko ( no okej jak bella umyta a pada, biorę auto żony na zakupy;)) ale jak można coś wymienić by nie uszkodzić w razie pecha i trwa to 1min( tyle trwa zmiana motylka przykręconego na paru śrubkach) to czemu nie:)? poza tym zawsze jakaś zmiana czarno/srebny lub oryginalna paleta kolorów

Prawdopodobienstwo uszkodzenia motylka przez kamien jest mysle zblizone do prawdopodobienstwa wygrania w totka

W takim razie muszę zagrać bo uszkodziłem go przez kamień i wgniecenie było paskudne czyli taka 6 w lotka była:)

Dawno się nic tu nie działo więc coś popiszemy, dalej są różne znaczki na froncie które budzą kontrowersje;)

W ostatnim czasie wymieniono: termostat, czujnik sprzęgła, 4 świece, czujnik przepustnicy powietrza dolny, lusterko prawe z matą. Z rzeczy już bardziej przyjemnych nowe opony, szału nie robią ale na km które pokonuje wystarczą
IMAG0623[1].jpg

a z rzeczy całkiem przyjemnych IMAG0685[1].jpgIMAG0690[1].jpg lekkie przyciemnienie zagościło które wykonał Belfer:)

Załączniki

• IMAG0689[1].jpg
    IMAG0689[1].jpg
    43.9 KB · Wyświetleń: 142
Ostatnia edycja:
jakiej firmy masz te oponki(kojarze ze nexen ale pewny nie jestem) i dlaczego szalu nie robia?przyciemka na plus:)

Przyciemnienie szyb robi wrażenie :)
Muszę pogadać z Belfrem w tym temacie...
Czemu musiałeś wymieniać te szpeje jak czujnik przepustnicy powietrza?
Pozdrawiam.
- Rafał

jakiej firmy masz te oponki(kojarze ze nexen ale pewny nie jestem) i dlaczego szalu nie robia?

Są to Nexeny N9000, szału nie robią gdyż nie jest to jakaś wybitna marka opon, opinie różne ale finalnie ocenie jak już pośmigam na nich

Muszę pogadać z Belfrem w tym temacie...

Powiem Ci że zdjęcia nawet w 50% nie oddają efektu...nie wspomnę o samej jakości wykonania, pełen szacunku jestem za umiejętności Belfra:)

Czemu musiałeś wymieniać te szpeje jak czujnik przepustnicy powietrza?

Wyskoczył błąd, okazało się że padł owy czujnik i nie dawał powietrza na tylnie kratki.

Dodatkowo za temat felg się zabrałem, obecnie są w piaskowaniu, kolor/odcień temat przemyśleń, nie podjęta decyzja:)

Ostatnia edycja:
Mała aktualizacja. Felgi wyprostowane/pomalowane lakierem z palety BBS, opony też nówki i tak na oko, jakieś 10 KM i 15 Nm przybyło. Zdjęcia na szybko z telefonu ale chyba się Paweł nie obrazi, że je wrzuciłem zanim wrócił ode mnie do Sącza:)

Załączniki

• 2014-03-15-3510.jpg
    2014-03-15-3510.jpg
    78.8 KB · Wyświetleń: 230
  • 2014-03-15-3511.jpg
    2014-03-15-3511.jpg
    72 KB · Wyświetleń: 209
Mała aktualizacja. Felgi wyprostowane/pomalowane lakierem z palety BBS, opony też nówki i tak na oko, jakieś 10 KM i 15 Nm przybyło. Zdjęcia na szybko z telefonu ale chyba się Paweł nie obrazi, że je wrzuciłem zanim wrócił ode mnie do Sącza

Lepsze Ci foty robi ta nokia niż mój paździerz:) felgi w końcu mają ten blask, super wyszło. Po pierwszych kilkudziesięciu km na nexenach n9000 w warunkach dużego deszczu i śliskiej drogi - bardzo bardzo ok, pełna przyczepność, ciche i jak na profil opony dobrze wybierają dziury, zaskoczony aż jestem nimi ale to jeszcze za wcześnie na oceny, zobaczymy jak wyjdzie w dalszym użytkowaniu

pięknie wyszły ;D
Jest kozak;DD

Kozak musi mieć kozackie;)

A dla mnie słabo.mialbyc ciemny.wtedy byłby moim zdaniem kozak:)

Mam te same nexeny w swoim crossie i jestem zadowolony. Zimowki też polecam

Amortyzatory
Powrót