• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Moja nowa miłość Alfa Romeo 159

Jeździłeś już, czy tylko przymiarkę robiłeś?

z 5km zrobiłem, jest ok, myślałem że bardziej odczuje rozmiar, tragedii na pewno nie ma:)

Ja wrzycilem dzis dekielki ,tyle ze troche roznia sie od oryginalu ale to akurat na plus bo sa troche ciemniejsze i fajnie to wyglada na feldze(tez \jest ciemniejsza)kupoilem rozmiar 59 jak ori ,lekka przerobka i pasi

nad tymi trochę myślę, ale trochę logo AR kiczowato zrobione...http://allegro.pl/dekielki-dekle-kapsle-zatyczki-zaslepki-alfa-romeo-i3146321138.html

to to juz lepsze moim zdaniem
http://allegro.pl/nowe-naklejki-na-kolpaki-felgi-alfa-romeo-59mm-i3164394146.html
a ja kupilem takie,te
http://allegro.pl/show_item.php?item=3149594303

- - - Updated - - -

a zeby bylo ciekawie made in germany:)
gumoweczka troche szlifniete zatrzaski i pasuja jak ulal:)

Bardzo ładna 159 :D zmiany w środku dużo dały dla mnie super.Kolega ma podobną do twojej czarna w jasnej skórze tylko ma full opcję navi bi ksenony 3 strefy klimatronica itp prawie takie same 18'' :) i u niego siedzi 2.4 200ps kupiliśmy pod koniec roku od szfajcara :D

U mnie logo orginalne tak się prezenci:

Załączniki

• SAM_1522.jpg
    SAM_1522.jpg
    79.6 KB · Wyświetleń: 118
Co wy z tym 17 cali Mariusza:)tez ma 18 tyle ze ciemniejsze,oj oj:)

Wreście się przyznał i udowodnił;) Felgi bardzo ładne, ale czym dłużej patrze na te 18 które leza u mnie tym bardziej mi sie zdaja ze sa za małe

ET to 35 a szerokość 8 cali?

Bo ja nadal się boje ze moje będa wygladać kiczowato...

Ostatnia edycja:
Przód ładnie siedzi tył troszke za wysoko ;) tak jak i u mnie;) może załoze sprezyny z sedana to mi obnizy xD

wiosnę czas zacząć...:) nie planowane do końca ale jednak... 18' rondelki:)tył 235/40 przód 225/40 zdjęcia kiepskie ale zawsze coś

Pokaż załącznik 92003Pokaż załącznik 92004

Felgi dzięki pomocy kolegi Misiu(dzięki Ci za linka!:) i namowom belfra:) Do znalezienia/zamontowania dekielki AR, temat otwarty- czy naklejka czy kapsel? i opony, bo obecne tchną ostatnim życiem...z czasem pomalowanie felg, tak czy tak $ pójdzie:) więcej zmian oby wkrótce

Felgi super :) No co innego mogę powiedzieć skoro u mnie w garażu takie same czekają :P

aaa juz wiem o co chodzi z tym alcesem a się tak zastanawiałem co Ty piszesz ;]

Coraz bardziej "9" Pawła przypomina mi moją ;)
Felgi świetne, wygląda na to, że w bdb stanie.
Jeszcze raz gratuluję zakupu.
Pozdrawiam.
- Rafał
P.S. kto następny? ;)

ja kurde chwile tez myslalem o tych rondlach w rozmiarze 17" ale narazie mam inne wydatki na glowie

- - - Updated - - -

bylbym prawie alcesSW4

dzięki za linki, tyle że z tego co rafał mówił to w rondlach jest średnica 56mm a Twoje są na 59mm

Masz może porównanie do profilu 45 na 18 ??

póki co mało przejechałem na nich ale różnicy prawie nie widzę tyle że jeździłem innym autem na 45/18 więc najlepiej byłoby przejechać się 159 na tym profilu by porównać, aczkolwiek nie sądzę że jest jakaś przepaść, mnie pozytywnie zaskoczyły 18 z tym profilem, zdenerwowania wysokiego aż tak na dziurach nie miałem jak myślałem że będzie:)

Bo ja nadal się boje ze moje będa wygladać kiczowato...

a założyłeś już je? czy dalej opon szukasz?

Felgi świetne, wygląda na to, że w bdb stanie.

z tej odległości tak może wygląda, ale dużo pracy jeszcze czeka przy nich mnie:) na pewno pójdą do malowania ale to raczej w zimie bo trochę rys jest, aczkolwiek myślałem że będą w gorszym wizualnie stanie:)

czyli jak 56 to ori dekielki od 156 itp podejda:)to nawet lepiej,czasami mozna kupic w ladnym stanie za dobre pieniadze

Co Wy tu gotujecie na tych rondlach alcesowych ? :)

Pawel b. ladna bryka i kola :)

Amortyzatory
Powrót