MiTo 1.4 MultiAir - Lutraki

Gwarancja chyba właśnie Ci się skończyła, ale wydaje mi się, że nie było by szans na reklamację. Z rok pewnie ten wydech jeszcze pożyje, albo, i dłużej, więc niestety wszystko w normie...

Tak skończyła się. Skoro norma to ok, ale nie wygląda to ładnie.

nie jest to nic nienormalnego. Jak jeździsz autem raz na tydzień albo dystanse po max 10km to tak się będzie działo. Nie masz sie też co bać na zapas bo blacha jest aluminizowana wiec szybko jej nie weźmie (pierwsze lecą miejsca obok spawów na zewnątrz).

Niestety jakbym miała jeździć autem raz na tydzień to wybrałabym inny środek transportu. Dziennie auto pokonuje ok 40km.

Skoro norma to ok, ale nie wygląda to ładnie.
Jest to norma, ale to wcale nie jest ok. Obecne wydechy robi się z cieńszej blachy niż powiedzmy te 10 lat temu, i takie są tego efekty.

Po tym Twoim zdjęciu to aż będę musiał sobie zerknąć do mojego wydechu, bo też już dwa latka minęły...

PS. No i dzisiaj zerknąłem. U mnie nie dopatrzyłem się ani grama rdzy w wydechu, z tym, że być może ona jest przykryta, bo w środku wydechu jest czarno, hehe.
Dodam, że moje auto dużo stoi nieużywane - ostatnio prawie 2 miesiące.

Ostatnia edycja:
Cześć
W poniedziałek 19.03 Turbo Kamera TVN Turbo 22.30 Mito będzie w całej swojej okazałości.
Mam nadzieję, że rameczki klubowe będą pokazane, ale znając życie masę rzeczy wycięto.

A mialas nie pisac terminu:)

Ponoć wieczorem każdego dnia są powtórki.
Nie będzie straty jak się nie zobaczy hehehe, materiał do mojej sprawy i tak nic nie wniesie.
Ciekawe ile wytną.

oglądałem Cie w Tv ^_^ z tym żartem o szybie w Twoim wypadku niestety ... cóż współczuje :(

Powiem tak, więcej szumu, więcej nagrywania niż to było warte.
Ważne, że rami pokazali klubowe.

A mnie ta puenta zdenerwowala i sie wkurzylem,moim zdaniem to bylo zbedne:(a z ramek to napisu chyba nikt nie przeczytal,tylko sie domyslil

To ciekawe po co jest ogrzewanie tylnej szyby w innych autach :P:D

Przypadek sprawiłł, że obejrzałem program gdzie Twój przypadek został przedstawiony i muszę przyznać, że nic z niego nie wynika przede wszystkim nie było nawet próby kontaktu z serwisem-gwarantem, który auto sprzedał, wypowiedź serwisu naprawiającego nic nie wnosi potwierdził jedynie ilość napraw, usterkowość podobnie prawnik i rzeczoznawca. Reasumując Alfa wadliwa z perspektywą kolejnych napraw i radź sobie sama. Dowcip o ogrzewanej szybie uważam za nietrafiony równający się ze stwierdzeniem ,,...nigdy więcej Alfy..." Fakt pechowego egzemplarza niepodważalny powinni go wymienić ale to pewnie tylko marzenie, życzę powodzenia z szybkim uporaniem się z tym problemem chociaż niedosyt pozostanie. Pozdrawiam :)

Też uważam, że to przerost formy nad treścią. Serwis jeśli naprawia usterki to ma do tego prawo, jeśli oddaje samochód sprawny i ta sama usterka więcej się nie pokaże w okresie gwarancyjnym. Wtedy można uznać, że została dokonana poprawnie. Co do dowcipu to świadczy tylko o dyletanctwie a nie o alfaholiźmie właściciela, a co za tym idzie proponuję zdjąć ramki klubowe.

Amortyzatory
Powrót