@sdero
Nowy
Przy bucie w podłodze komp nie liczy korekt i zatrzymuje się na ostatniej odczytanej wartości.
Ot, właśnie to.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Przy bucie w podłodze komp nie liczy korekt i zatrzymuje się na ostatniej odczytanej wartości.
Czyli do jakich obrotów centralka odczytuje korekty prawidłowo?Ot, właśnie to.
Wtryskiwacze naprawione - w sumie na tym z 4 cyl. wymieniono końcówkę (oryginalną Bosch) a reszta ultradźwiękowo wymyta i sprawdzona. Wszystko w serwisie Bosch.Pokaż załącznik 222463
1.9 JTD, bieg jałowy, silnik rozgrzany, wtyczki nowe. Pod obciążeniem bez większych zmian.
W przyszłym tyg. postaram się zamienić miejscem 1 z 4 aby sprawdzić czy ten duży + pójdzie za nim.
Jakieś pomysły?

Wtryskiwacze naprawione - w sumie na tym z 4 cyl. wymieniono końcówkę (oryginalną Bosch) a reszta ultradźwiękowo wymyta i sprawdzona. Wszystko w serwisie Bosch.
Aktualne korekty na rozgrzanym silniku:
Pokaż załącznik 223414
Naprawiany jest na 1 cyl. teraz.
Pod obciążeniem maksymalnym tylko jedna korekta pod +1.5 podchodzi. Reszta max +/- 1. Jest OK
Jaki koszt takiej zabawy? Próbowałeś przed tym jakichś środków do czyszczenia wtrysków ?
U mnie powoli wyjaśnia się sprawa z korektami. Na zimnym były spoko (bieg jałowy, wszystko wyłączone), natiomiast na ciepłym 4 wtrysk miał po około 3.6 (bieg jałowy). Ciepły i pod obciążeniem było ok. Ostatnio zostało zrobione czyszczenie turbo i planowanie kolektora - korekta na 4 wtrysku (ciepłe auto, bieg jałowy) spadła do 1.5-1.6, więc wychodzi na to, że jakaś nieszczelność była (bo krzywy kolektor był). Jeszcze tylko regulacja luzu zaworowego bo nie są idealne te luzy i myślę, że jeszcze spadnie. Wcześniej wymieniłem wszystkie 4 końcówki i żadnej poprawy nie było. Więc zanim zaczniecie kombinować i wymieniać to posprawdzajcie wszystkie nieszczelności bo warto ;-)