Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nic, tylko pogratulować.
Jaki dokładnie kupiłeś? Ile wlewałeś?
A po ilu bakach się poprawiło?
To samo u mnie było - korekty od od -2,0 do 2,0, czasami nawet 2,5. Leje cały czas Liqui Moly, 250 ml na zbiornik, a korekty są od max -0,3 do 0,3. Przed wycięciem DPFa też lałem i kompletnie nic się nie działo. Teraz obroty nie skaczą po odpaleniu i praca silnika bardziej miękka.
A o tym rok temu już napisałem ( dodawanie olei 2T) to był śmiech na sali![]()
Zgadza się cena Liqui Moly teraz jest 40 zł za litr, jeszcze na początku roku płaciłem 22 zł ( pewnie podnieśli ze względu na drastyczny wzrost popytu na ten olejtylko kwestia ile płacisz za Liqui Moly - a ile kosztuje 300ml oleju (mi wychodzi 5 pln za 333 ml) (też swego czasu wlewałem Liqui Moly z serii Pro)
ernest159 jaki dokładnie jet ten olej Liqui Moly bo sam się przymierzam do dolania i sprawdzenia korekt tylko sam już nie wiem od czego zacząć czy najpierw wynalazki do czyszczenia wtrysków (STP) czy może zacząć od oleju 2t.Zgadza się cena Liqui Moly teraz jest 40 zł za litr, jeszcze na początku roku płaciłem 22 zł ( pewnie podnieśli ze względu na drastyczny wzrost popytu na ten olej).
witam koledzy czy ktos moze powiedzieć przy których wtryskach potrzebna wymiana koncówki wtryskiwacza podaje logi na ciepłym silniku
READ PARAMETERS:
Korekta paliwa (cylinder 1): 1,51 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 2): 1,14 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 3): -0,32 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 4): -2,32 mmł/w
READ PARAMETERS:
Korekta paliwa (cylinder 1): 1,50 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 2): 1,14 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 3): -0,31 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 4): -2,33 mmł/w
READ PARAMETERS:
Dawka ogólna oleju nap.: mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 1): 1,52 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 2): 1,12 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 3): -0,30 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 4): -2,36 mmł/w
READ PARAMETERS:
Obroty silnika: obr/min
Dawka ogólna oleju nap.: 9,123 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 1): 1,55 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 2): 1,13 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 3): -0,30 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 4): -2,37 mmł/w
READ PARAMETERS:
Obroty silnika: 884 obr/min
Dawka ogólna oleju nap.: 9,105 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 1): 1,57 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 2): 1,12 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 3): -0,24 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 4): -2,42 mmł/w
READ PARAMETERS:
Obroty silnika: 884 obr/min
Dawka ogólna oleju nap.: 9,084 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 1): 1,54 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 2): 1,06 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 3): -0,19 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 4): -2,41 mmł/w
Panowie a tak szczerze, to coś Wam się dzieje z tymi autami oprócz tego, że te korekty są nie takie jak być powinny?
czasem mam wrażenie, że niepotrzebnie ELM jest tak powszechnie dostępny,
wielu osobom zaoszczędziłoby to nerwów![]()
Coś mi sie wydaje ze masz racje kolegoja częściej sprawdzam dpf bo prawdopodobnie za niedługo podziękuję mu za prace na rzecz "zieleni" (5 wypalań na 150km jazda miejska), a przy okazji sprawdzam korekty tylko ze tu już co tankowanie to inaczej.
To jest ten olej :ernest159 jaki dokładnie jet ten olej Liqui Moly bo sam się przymierzam do dolania i sprawdzenia korekt tylko sam już nie wiem od czego zacząć czy najpierw wynalazki do czyszczenia wtrysków (STP) czy może zacząć od oleju 2t.

Witam
U mnie silnik klekocze i chodzi dosc nierowno wiec pewnie zblizaja sie wydatki.
Poczatkowo myslalem o zaworach i panewkach ale jak zobaczylem korekte wtryskow to pomyslalem ze najpierw chyba zajme sie wtryskami.
dzieki za szybka odpowiedz
jeszcze tylko podpowiedz
po wymianie tych wtryskow jak wygloda sprawa z kodami?
bo wiem ze sa kody i czemus sluza
nie obcykany jestem w tym
ale to jak mozesz to pisz na priv bo to raczej wyjdziemy z tematu
z gory dzieki