• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Jakie wahacze ??

• Autor wątku Autor wątku Sparco123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Jakie wahacze proponujecie?? (stosunek jakość/cena a nie którew najdłużej wytrzymają)

• Łącznie głosujących
    493
Qap- 12 Tys. Górny lewy na tulejkach ma już luz przy prawym sworzeń stuka bo wpadłem w sporą dziure w drodzę i fela też w dupe dostała
Qap- 12 Tys. Dolne żadnych luzów więc dolne polecam

Pare dni temu musiałem na szybko wymienić przedni górny. Chciałem TRW wrzucić ale że nie mogłem czekać a w hurtowni był od ręki tylko Delphi to padło na niego. 125 zł zamiast 190. Zobaczymy ile wytrzyma. na spokojnie drugi założę TRW i będzie porównanie.

Ja dziś wyjechałem od @Tomek_KRK z nowiutkim całym zawieszeniem przednim :D Całość wg. rekomendacji Tomka zrobiona na FASTach, zobaczymy jak długo wytrzymają :)

Wymieniłem komplet kompleksowo, bo stukało chyba wszystko co mogło stukać, a wymieniać po kolei pojedyncze części jest bez sensu. Wracając, jechałem z wyłączonym radiem żeby upajać się błogą ciszą - nie ten samochód :) A i prowadzenie się poprawiło.

Ja z dolnych fastow jestem zadowolony,a górnych nie miałem wiec sie nie wypowiem,ale nigdy więcej qapa na górę!!

Ja dziś wyjechałem od @Tomek_KRK z nowiutkim całym zawieszeniem przednim :D Całość wg. rekomendacji Tomka zrobiona na FASTach, zobaczymy jak długo wytrzymają :)

Wymieniłem komplet kompleksowo, bo stukało chyba wszystko co mogło stukać, a wymieniać po kolei pojedyncze części jest bez sensu. Wracając, jechałem z wyłączonym radiem żeby upajać się błogą ciszą - nie ten samochód :) A i prowadzenie się poprawiło.

A ile Cię kosztowała taka przyjemność?

u którego Tomka to robiłeś ?
i ile cie kosztowała robocizna , może tez bym podjechał

muszę powiedzie ze tragiczne te FASTY , muszę wymieniać znowu , ale tym razem nie kupie już tego badziewia , mniej więcej 15 tys zrobione , i zaczęło znowu gonic na wszystkie boki .

tak ze jeśli ktoś Mnie pyta to teraz odradzam ,

popełniłem wielki błąd kupując je , ale w tamtym czasie niestety nie miałem funduszy na oryginały .

fakt górne to chyba tylko TRW m teraz mam veme z kalamitkami no i spokój jest narazie

ja póki co na FASTach zrobiłem z 15 kkm i póki co ciszaaa, odpukać :D za to dół vema juz po 35 kkm zaczyna cos trzaskac

czekam na ceny nowych wahaczy od autosklep24 , zobaczymy co proponuja .

a jeździ/jeździł ktoś z was na wahaczach SWAG?

Ja do siebie założyłem komplet, przy 17" górny prawy po 10tyś już luzy na sworzniu i lewy wymiana tulejek. Dół się trzyma. Myślałem że febi dłużej pojeździ.
Ktoś próbował Lemfordera? Bo podobno do szmelcwagenów są super.

Nie wiem jak z wahaczami ale ostatnio lemforder w swoje opakowania wrzuca tuleje zawieszenia moog-a.

Witam! Jak wszystkim wiadomo górne wahacze to porażka, a najbardziej lecą tuleje met/gum (moje własne doświadczenia z jazdy przez 4 lata głównie po mieście AR 156 2,4). Miałem TRW,Vemę gdzie sworznie jakoś wytrzymują, a tuleje rypią po miesiącu. Dlatego spróbowałem zastosować inne tulejki. Poszukałem w internecie i znalazłem to http://moto.allegro.pl/silentblok-wahacza-audi-80-90-vw-passat-i2976778353.html. Założyłem w X 2012 i do dzisiaj cisza i spokój. Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót