cuoreventi
Nowy
Zapomniałeś dodać żeby podesłał ten nowy zawór do Ciebie na regeneracje. Bo na bank to jest receptą na jego powracający P0401
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Zapomniałeś dodać żeby podesłał ten nowy zawór do Ciebie na regeneracje. Bo na bank to jest receptą na jego powracający P0401
Ruszać/nie ruszać już się gubię. No ale przecież ja zwykły śmiertelnik jestem
No ale najlepiej wysłać do Ciebie na regeneracje i będzie "cacy"
Błąd na nowym zaworze EGR...
http://www.forum.alfaholicy.org/159...g_exhaust_gas_recirculation-2.html#post569368
Akurat do tego postu się odnosiłem.
Kuchpat nie wymienił chyba jeszcze EGR? Nosił się z takim zamiarem.
Może zamiast wymieniać i naprawiać lepiej zaślepić egr i pozbyć się dpfu? Jeżeli już wydawać kasę, to może lepiej w tą stronę co karmal? Jeszcze się dodatkowo na paliwie w przyszłości oszczędzi, a i nad mocą można popracować. Pytanie zasadnicze, czy warto się tym egr tak zajmować (przedłużać mu żywot)?
Świetny odnośnik, tylko że autorem tego postu nie jest kuchpat
A co to zmienia? Jednym pomagasz a drugim nie?
Uważasz się za speca od EGR to pomóż jednemu i drugiemu.
No chyba że to wielki problem...
Hej
Dzisiaj w załączeniu wstawiłem wykres i odczyty parametrów z ok. 10 km jady po mieście - jak dla mnie wszystko raczej wygląda OK poza EGR . Ciśnienie doładowania mierzone praktycznie takie samo jak docelowe lub ciut większe - z powietrzem podobna sytuacja tylko odwrotnie - czyli ciut mniejsze niż docelowe - egr jak widać otwiera się sporadycznie dorzuciłem jeszcze overboost-a
Popatrzcie - może komuś przyjdzie jakaś sugestia, ale jak dla mnie całym złem pozostaje EGR
Pokaż załącznik 25444