michal35
Nowy
Podano ceny, ponad 800 tys.zł za GTA 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
cóż, to nie auto dla Kowalskiego, niskoseryjne 2 wersje, sprzedadzą się i tak bez problemuPodano ceny, ponad 800 tys.zł za GTA
brakuje manetek na wizualizacjach ale to i tak lepiej niż jak kiedyś w normalnym konfiguratorze brakowało kierownicyJest też konfigurator: https://gta.alfaromeo.com/
cóż, to nie auto dla Kowalskiego, niskoseryjne 2 wersje, sprzedadzą się i tak bez problemu
brakuje manetek na wizualizacjach ale to i tak lepiej niż jak kiedyś w normalnym konfiguratorze brakowało kierownicy![]()
Pozwolę się nie zgodzić, twierdze ze nie sprzedadzą nawet 500 sztuk. Alfa droższa od Mercedesa GT-R, droższa od Lamborghini Huracan RWD?
Myślenie, że wystarczy dokleić parę spojlerów, dać inne zderzaki, i znajdzie się tysiąc jeleni skłonnych zapłacić każde pieniądze? Myślę że nie.
Taką wypowiedź znalazłęm, i zgadzam się z tym: https://www.youtube.com/watch?v=J_6_TIGJ2g0
Też mi się wydaje, że troszkę poniosło ich z ceną. Chociaż może 50tys. zł w tej cenie to wina obecnego kursu euro?
Jedynym uzasadnieniem jak dla mnie jest fakt, że to limited edition, powinno to kosztować realnie ze "stówę" więcej niż Q.
Te wiele elementów niskoseryjnych to głównie elementy stylistyczne, a sorry, ale to niczym się nie różni od tego, że maszynie nadajesz nowy "wylew" do zrobienia w carbonie.
Przecież to nie jest tak, że oni muszą tam dodać coś, co nie istaniało, zazwyczaj tylko zastępują to co jest, nowym wyglądem.
Tunerzy fajny dyfuzor w 1 sztuce potrafią zrobić nawet za 10k w carbonie (lub 1k w tworzywie), więc sorry, dla mnie wymiana tych wszystkich carbonów tam to max 100 k.
Pytanie w co poszło kolejne 300 k, w fotele i +30 KM?
No chyba, że musieli zrobić dla nich osobną halęale z tego co wiem, to moce przerobowe mają takie, że raczej jadą na 1/3 tego co by chcieli. I chyba tutaj kryje się cena
![]()
tak wgrywasz plik 3d z nowym projektem, wybierasz materiał carbon i Drukuj...Te wiele elementów niskoseryjnych to głównie elementy stylistyczne, a sorry, ale to niczym się nie różni od tego, że maszynie nadajesz nowy "wylew" do zrobienia w carbonie
no właśnie to z nowym wyglądaem kosztuje - to nowy element- wypustek dodasz i leci nowa formaPrzecież to nie jest tak, że oni muszą tam dodać coś, co nie istaniało, zazwyczaj tylko zastępują to co jest, nowym wyglądem.
dorobić się na tym nie dorobią, a precyzja pewnie nie do końca.Tunerzy fajny dyfuzor w 1 sztuce potrafią zrobić nawet za 10k w carbonie (lub 1k w tworzywie), więc sorry, dla mnie wymiana tych wszystkich carbonów tam to max 100 k.
spędź 5 minut porównując fotki zewnątrz i wewnąrz auta, policz różnicePytanie w co poszło kolejne 300 k, w fotele i +30 KM?
Nie wnikam co robisz, ale rozpracowanie fajnego dyfuzora do Stelvio to był moment, koszt komiczny. Wiele manufaktur robi rzeczy w carbonie dowolne, jak dostaną formę choćby opartą na rysunku czy tworzywie.tak wgrywasz plik 3d z nowym projektem, wybierasz materiał carbon i Drukuj...
widać że nic w życiu nie wdrażałeś tego typu. formy, problemy, kolejna poprawiona forma. a koszty. powiem CI tyle - do moich produktów potrzbowałem prostą obudowę wielkości pudełka zapałek, cena uruchomienia na oko 20-40 tyś na wtryskarki.
W ramach dalszego szydzeniaA to że nałożyli na auto pewnie 200 tyś dodatkowej marży, coż, widocznie wyszło im że i tak sprzedadzą. Towar zawsze kosztuje tyle ile klient da - to jest właściwa cena. Czy mieli racje, dowiemy się w przyszłym roku jak odpalą produkcję.