• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Giulia- felgi, opony

Dostałem dobrą ofertę na 4x8.5" do mojej Super 200KM ale z tego co pisaliście lepiej 9" na tył.

Ja Jezdze na 4x8,5 245 opona i jest git. Nie wiem po co ci 9"...

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

No chłopaki pisali,że jesli RWD to lepiej 9 na tył

- - - Updated - - -

Ja Jezdze na 4x8,5 245 opona i jest git. Nie wiem po co ci 9"...

A mógłbyś pokazać zdjęcia jak wyglądają te felgi u Ciebie? Najlepiej od tyłu bo chciałem zobaczyć ja tylne felgi się prezentują.

No chłopaki pisali,że jesli RWD to lepiej 9 na tył

- - - Updated - - -

A mógłbyś pokazać zdjęcia jak wyglądają te felgi u Ciebie? Najlepiej od tyłu bo chciałem zobaczyć ja tylne felgi się prezentują.
Ja mam dystans 10mm dolozony
169.jpg

No i spoko! A masz jakąś fotkę pod kątem, tyłu i boku?

PS: A zderzak z dyfuzorem z Veloce sam dokładałeś?

Ostatnia edycja:
O k...! Grubo! Napiszę na priv.

[MENTION=79678]kozak[/MENTION] 2:1, znów offtopujesz dzisiaj haha

Nie ma się czym chwalic [emoji16]

Jest Jest. Podbijam. Fajnie byłoby zobaczyć i posłuchać co tam nadłubałeś bo ciągle jakieś zmiany. Może ktoś się zainspiruje. Zrób kilka foteczek dookoła, nagraj jak to brzmi, itd

Ponieważ póki co muszę zrezygnować z zakupu kół (19) na sezon 2020, a chciałbym trochę poprawić wygląd obecnych, to mam pytanie o dystanse:

Czy ktoś z Was montował może dystanse do felg 18x8 i może coś polecić?

Jeśli chciałbym uzyskać na tylnej osi efekt wysunięcia koła jak w 19x9, to dobrze liczę, że powinienem wstawić ok 12mm?

Ponieważ póki co muszę zrezygnować z zakupu kół (19) na sezon 2020, a chciałbym trochę poprawić wygląd obecnych, to mam pytanie o dystanse:

Czy ktoś z Was montował może dystanse do felg 18x8 i może coś polecić?

Jeśli chciałbym uzyskać na tylnej osi efekt wysunięcia koła jak w 19x9, to dobrze liczę, że powinienem wstawić ok 12mm?

Jeżeli teraz masz 8x18 ET33, a chcesz osiągnąć efekt 9x19 ET34, to dokładnie 11 mm... i taki dystans jest problematyczny przy fabrycznej feldze :/
Ściągnij koło i zmierz ile dokładnie piasta (kołnierz na którym centrowana jest felga) wystaje, wtedy będziemy wiedzieć co można zrobić..

Jeżeli teraz masz 8x18 ET33, a chcesz osiągnąć efekt 9x19 ET34, to dokładnie 11 mm... i taki dystans jest problematyczny przy fabrycznej feldze :/
Ściągnij koło i zmierz ile dokładnie piasta (kołnierz na którym centrowana jest felga) wystaje, wtedy będziemy wiedzieć co można zrobić..

Chodzi o to że kołnierz może akurat zostać zakryty przy tym wymiarze? Grubsze dystanse mają chyba też swój własny i tu rozumiem że byłby mniejszy problem?

Edit: widzę że np. Eibach sprzedaje minimum 15mm i one mają swój kołnierz:
https://eibach.pl/dystanse-eibach-p...-romeo-giulia-952_-s90-2-15-007-pi-12319.html

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót