• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Giulia- felgi, opony

Trochę OT
Mierzyłem to ostatnio i się potwierdziły moje spostrzeżenia - w Q4 jest większy prześwit. To widać gołym okiem. Dobrze, że będą Veloce Q2

To prawda, Veloce ogólnie stoi trochę wyżej. M. in. stąd sporo zmian sprężyn u właścicieli.

No i żeby sprawiedliwości stało się zadość: Veloce Q2 będziesz mieć kiedy kupisz Veloce RWD i dokupisz szperę ;)

Polecacie jakiś warsztat do regeneracji felg na slasku?
Standardowy kolor na 19", który jak się okazuje jest tylko w alfie i trudno go dostać. Jedna próba mieszania się nie powiodła.

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka
Kod koloru tej felgi to vv604/z

Dorabiałem, robiłem zaprawki, OK.

Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka

Trochę OT
Mierzyłem to ostatnio i się potwierdziły moje spostrzeżenia - w Q4 jest większy prześwit. To widać gołym okiem. Dobrze, że będą Veloce Q2

Na FCA Performance Day stała nówka Q i miała tak duży prześwit, że wyglądała jakby ją na pneumatyce na maxa podnieśli (może to ukryte wyposażenie dodatkowe :D )

Będę miał taki sam komplet felg jak powyżej do sprzedania użytkowany 1 rok, bo zdecydowałem się jednak przesiąść na 19 cali na lato. Do Q4 szerokość 8 cali na przód i 9 cali na tył wejdzie bez problemu? Rezygnuję z RunFlat'ów bo jakoś nie do końca dobrze mi się na nich jeździ i prawdopodobnie będzie przesiadka na Michellin Pilot Sport 4s.

Ja chętnie zamienię koniczyny 19" 4x8,5" na zestaw z Q (cienkie ramiona).

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Ja chętnie zamienię koniczyny 19" 4x8,5" na zestaw z Q (cienkie ramiona).

Te 19" srebrne cienkie ramiona z Q to chyba jedne z ładniejszych felg jakie są dla Giulii ale niestety 10" na tył do Q4 nie wjedzie.

Ostatnia edycja:
Ja chciałem oz ultraleggera ale 5x110 w 19 ciężko dostać

Wyglądałoby super tym bardziej do koloru Vulcano Black, ale jednak wolę wsadzić rozmiar taki jak instrukcja nakazuje, tym bardziej, że auto mam na wynajmie, poźniej coś się popsuje i zwalą to od razu na to w aso :P

Sorry ale czytam ten temat i przy którejś stronie wymiękłem. Kupiłem Giulie Super czyli napęd na tył z felgami 18 cali i chcę na lato założyć 19-ki. Czy szukać 8 na przód i 9 na tył czy jednakowych na wszytkie koła?

ja bym brał 9" tył, inaczej wygląda auto. 8" na tyle ma prawie takie samo ET (ET33 vs ET34), więc 8" chowa się w nadkolu o niecałe 12mm. Tym bardziej dla RWD przyda się ciut więcej laćka z tyłu (ja w Q4 mam szeroki tył na lato, a jak założę zimowy zestaw 4x 18"x8") to auto od razu mi się znacznie mniej podoba - tył właśnie się chowa.

Dzięki za radę, epsonix . Wiadomo,że w przypadku alfy wygląd to podstawa ;)

Też miałem taki dylemat i zdecydowanie wezmę 9' na tył. Widziałem na paru aukcjach repliki tych koniczynek 19" za około 2 tyś mniej z RacingLine i PSW niż w ASO ale chyba nie warto ryzykować i brać oryginalne.

Też miałem taki dylemat i zdecydowanie wezmę 9' na tył. Widziałem na paru aukcjach repliki tych koniczynek 19" za około 2 tyś mniej z RacingLine i PSW niż w ASO ale chyba nie warto ryzykować i brać oryginalne.
warto, nie warto. ja mam PSW na zimę antracyt i polerowany front 18" PSW Dubai i jestem bardzo zadowolony.

Mam ten sam dylemat albo 19x8 (przód) i 19x9 (tył) albo 18x8 na wszystkich kołach. Przy feldze 19x9 dedykowana opona ma profil 35, jak dojdą jeszcze opony RF to boje się, że będzie sporo mniej komfortowo. Za to 19 x 9" na tyle będzie wyglądać o niebo lepiej niż 18 x 8.

Przy feldze 19x9 dedykowana opona ma profil 35, jak dojdą jeszcze opony RF to boje się, że będzie sporo mniej komfortowo.
Ja mam fabrycznie taki zestaw na lato i nie powiedziałbym, że jest niekomfortowo. Każdy ma jednak swoje odczucia ;-)

Amortyzatory
Powrót