• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Giulia- felgi, opony

Jeśli zrobili ten dystans faktycznie typowo pod OE felgi, to jest to wykonalne, choć ścianka jest cienka i miałem kiedyś przypadek na 12 mm, że kołnierz się urwał...
Zrobiłem już dobre 5tys km na nich. Letnie i zimowe koła. Bez zastrzeżeń. Mają tuv niemiecki więc mam nadzieję że ktoś to badał [emoji6]
Ścinaka kołnierza na oko ma z 3mm.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Zrobiłem już dobre 5tys km na nich. Letnie i zimowe koła. Bez zastrzeżeń. Mają tuv niemiecki więc mam nadzieję że ktoś to badał [emoji6]
Ścinaka kołnierza na oko ma z 3mm.

a te drgania na które ostatnio się skarżyłeś, to też bez dystansów występowały?

Drganiana były ostatnio i na zimnymz ale dziś zauważyłem (jak padał deszcz) że asfalt faktycznie jest pofalowany, widać jak woda ścieka z niego , bo mam tylko pod praca...

Z czego mogą może być rozmiar 19-tek 8.5 na przód i 9.5 na tył? Podejdzie to do Giulii Super 200 KM?

Ja się zastanawiam, czy dystanse, niezależnie od kwestii bezpieczeństwa (vide opisany wyżej przypadek urwanego kołnierza), nie wpływają przypadkiem na prowadzenie samochodu? Podejrzewam, że w razie zastosowania dystansów, czy też felgi z innym ET warto rozważyć odpowiednią korektę geometrii zawieszenia. Pytanie tylko, czy ktoś to ogarnia...

Ciekawa opcja
67.jpg

[MENTION=79678]kozak[/MENTION], felgi przekozackie :)

ale Ori raczej nie są kute, chyba że te z Q ale nie sądzę, poprawcie mnie jeśli się mylę [emoji14]

tak btw. zna ktoś mase ori felg do Giulii 18" i 19"?

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Dziś pytałem o 19 8 na przód i 9 na tył w ASO. Cennikowo wychodzą 5800 brutto. Po rabacie i po odliczeniu podatku wyjdą mnie ok.4400 co nie jest dramatem. zwrócili mi jednak uwagę na problem z czujnikami ciśnienia,że trzeba je wprogramować do auta przy każdej zmianie kół po sezonie. Macie jakiś sposób na to?

Dziś pytałem o 19 8 na przód i 9 na tył w ASO. Cennikowo wychodzą 5800 brutto. Po rabacie i po odliczeniu podatku wyjdą mnie ok.4400 co nie jest dramatem. zwrócili mi jednak uwagę na problem z czujnikami ciśnienia,że trzeba je wprogramować do auta przy każdej zmianie kół po sezonie. Macie jakiś sposób na to?
Bujda... Ja zmienilem koła I działa od razu.

A co do ceny felg.. Te 5800 wyjściowo jakoś mało mi się wydaje chyba, że coś obniżyli, ale jakby nie patrzeć, to nadal ok 2x tyle co zamiennik. Pytanie czy odczujesz to na jakości..przypuszczam, że nie. No ale wiadomo..OE, to OE :)

ale to cena bez czujników. Czy je muszę montować czy mogą być bez...?

A co do ceny felg.. Te 5800 wyjściowo jakoś mało mi się wydaje chyba, że coś obniżyli, ale jakby nie patrzeć, to nadal ok 2x tyle co zamiennik. Pytanie czy odczujesz to na jakości..przypuszczam, że nie. No ale wiadomo..OE, to OE :)

A są w zamiennikach 8 i 9?

Amortyzatory
Powrót