Ciekawe spostrzeżenie na temat tych goodyear, mam to samo tylko 4x 225, ciut nowszy model i złego słowa nie da się powiedzieć, bardzo przyjemne opony. Obstawiam, że dużą rolę może odgrywać stopień zużycia.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
zapomnij- teraz to 2 -3 sezony i ok 30 tkm i śmietnik. Miałem GY Asim 3 w stelvio do 30 tkm nie dojechały. mega szybkie zużycie - żadnej rewelacji w prowadzeniu.Dla próby i odmiany, kupiłem Hankook Ventus S1 evo3, RoF, homologacja do BMW 3.
Niestety bez rantu ochronnego.
Są na pewno cichsze od GY F1 i mam nadzieję, że wytrzymają 4-5 sezony.
Miałem fabrycznie założone 18ki, 255 z tyłu, z przodu 225.
Jeżdżę wyłącznie dłuższe trasy w sezonie letnim, ze stałymi, dość wysokimi prędkościami.
Opony to Good Year Eagle F1 Assymetric 3, homologacja AR.
Warto pamiętać że opony typu runflat mają dużo sztywniejsze boki opony co przeklada się na prowadzenie w zakrętach. Osobiście mam zwykle falkeny azenis. Jeżdżę dużo po wąskich i zawiłych drogach i dość agresywnie i nie mam problemów z prowadzeniem. Ciśnienie pompuje 2.5 bara. Tył oponę mam inną bo mam 255/35 bodajże, na felgach 19.
Nie dziwne że na 18 opony są miękkie, jak one powinny być używane w zimie z racji "wyższej" opony. Na lato jak ktoś nie lubi tej bezwładności i pływaniu na zakrętach to kłania się 19 calowa felga.