G
glic4
Guest
Czy mogłby mi ktoś podać zarzucić screen'em z ustawieniami w KWP71 by się połączyć z motroniciem 2.10.4. Byłbym bardzo wdzieczny, gdyz z niewiadomych mi powodów nie mogę się tym softem połączyc.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
bubu321 z Twojej obszernej wypowiedzi wnioskuję że raczej wszystko w porządku- to mi się w tym ECu podoba, że pokazuje jak był naciśnięty pedał gazu. -
- to mi się w tym ECu podoba, że pokazuje jak był naciśnięty pedał gazu.
-
dlatego mierzymy także komparator sondy lambda , bo on podaje sygnał wyjściowy z zależności od poszczególnych progów napięcia sondy lambda, z tego sygnału korzysta ECU do korekcji mieszanki oraz parametrów średnio i długoterminowych. - nie wiem jak ten sygnał się dokładnie nazywa w tym modelu ECU.
był nagrzany - 92"C- ten parametr lambda regulation row 1 mierzymy jak samochód jest nagrzany.
mierzymy także sondę za katalizatorem ( chyba ten model ma taka sondę ) wtedy widać stan, kondycję naszego katalizatora.
- oryginał Boscha - numery podam później - chyba że źle dobrana- i napiecia inne, czy aby twoja to oryginalna, bo coś mam watpliwości.
- zgadza się akumulator jest nowy .- ale jak samochód ma nowy akumulator to alfadiag potrafi rozłaczyc po 10 sekundach.
Nie wiem tez bym chciał wiedziec kilka rzeczy odnosnie selespeeda- w selespeed była mechanicznie czyszczona przepustnica elektroniczna.
- po tym zabiegu obroty biegu jałowego to tak około 1000 obr/min.
- czy ta procedura poniżej , po wybraniu ECU skrzyni dotyczy adaptacji obrotów biegu jałowego ??
- dość dużo tam jest procedur, ktoś ma może opis
Sama adaptacja przebiegala normalnie, odplilismy auto ktore popracowalo sobie na biegu jalowym ok 20 min. Potem przejazdzka po miescie, spokojnie bez szalenstw, nastepnie zgaszenie silnika i ponowne odpalenie. Autko znowu pochodzilo na jalowym ok minuty i z powrotem do bazy juz troche szybciej![]()
Widzisz, ale ja czyscilem inaczej. Wykrecilem caly korpus i w domu wyczyscilem calosc na wysoki polysk. Problem w tym ze prawdopodobnie za mocno w ktoryms miejscu naciskalem, bo po zlozeniu wszystkiego do kupy juz sie nie chciala domknac. Bella nie miala w ogole wolnych obrotów, powstala luka ktora non stop dostawalo sie powietrze. Mechanior dorobil "usmiech" na ta obrotowa plytke w przepustnicy, ktora zaslepila owa luke.Wykasowano pamiec sterownika, komputer dobral sobie ponownie dobre ustawienie i jest ok :mrgreen: