Fiatdiag, TS Diag, Alfadiag

- w pracy mam debuggery, kompilatory, keyloggery wszytko włączone ale to nie one powodowały ten komunikat, tylko program McAfee i jego mini zapora.
- włączenie systemu w tryb awaryjny pozwoliło zainstalować program bez problemu.
- mam nadzieję że mówimy o systemie Xp, Vista a nie o win 7.xx.

ok, mam nadzieje że to był żart, na tym zrzucie nie ma odciecia.
- jest tylko podane max. obrotow, a ważny jest przebieg tego odcięcia.
- jak diagnosta dochodzi do obrotów anemicznie, po emerycku, to moze być taki wynik.
- czyli zrzut do poprawy, lub podstawienie poprawnego zrzutu !!!

- no i mamy nowszą wersje alfadiaga.
Version 3.3.0.10 released.

This release supports the EDC15C5, Selespeed CF218F, Bosch ABS 5.7 ecus.
It also contains some user interface enhancements.

Ostatnia edycja:
- oczekuję takiej informacji, czy ta wersja działa i daje się zaimplementować do poprzedniej wersji.
p.s.

- zainstalowałem na systemie xp speed 2 sp3 bez problemu.
- standardowa instrukcja , rozpakowanie wersji 3.1, alfadiag loader, alfadiag.
- potem instalacja wersji 3.3.11 , ze wskazaniem tego samego katalogu gdzie była rozpakowana wersja 3.1

Ostatnia edycja:
Kurcze, no za późno tam był zrobiony zrzut:) Ale na 100% dojście tam było z pedałem w podłodze;) Tak jak zawsze;) I to kilkakrotnie.. nigdy nie udało się uzyskać większego wskazania na przepływomierzu. Czyli do wymiany:>??

ps. takie głupie pytanie, skąd pobrać nową wersję/update:>??

Ostatnia edycja:
- do wymiany lub kontrolnie podstawić drugi, jak masz taką możliwość.

- a skąd pobierałeś 3.1 ?
- strona 26.

Ostatnia edycja:
Może by stowrzyć osobny temat, jak dla unidiaga. Z instrukcjami i wyjasnieniami programu.
Ja mam też problemy z utrzymywaniem łączności. Sterowniki do portu mam takie jak poprzednio do unidiaga.
Narazie jeszcze nie robiłem profesjonalnych pomiarów. Jednak próbowałem poznać bliżej program.
Bawiłem się też tą 3 zakładką, gdzie na kluczyku w pozycji MAR, można testować różne podzespoły. Np biegi wiatraków, EGR i VTS. Zapytam czy Alfadiag zapisuje gdzieś jakieś wyniki. Czy tylko jaklby coś nie działało to by wyświetlił jakis komunikat?

Jak masz problemy ze stabilnością, a wszytko dobrze masz poinstalowane, to pomaga zmiana laptopa:) W moim przypadku na jednym była tragedia ze stabilnoscią.. po zmianie na drugi jest ogromna poprawa(FL90)!

- przy testowaniu czujników, Alfadiaga może stworzyc loga z pomiarów , tych ekranów które sa aktywne.
- włączenie loga to chyba ctrl 2, ctrl 3 to ustawienia zakłądek, ctrl 1 to włącz wyłącz ekrany.

Panowie i Panie, ...
zawiadamiam, że :girl_wink::girl_wink::girl_wink:
nowa wersja Alfadiaga tj 3.3.11 współpracuje z M2.10.4 (w poprzedniej nie mogłem się podpiąc - Access Denied itp), a tu bez problemu :D
tu zrzuty z wersji demo

Pozdrawiam Serdecznie.

Ostatnia edycja:
Tak, tylko temperatura i obroty.
Idę dalej walczyć i coś sprawdzić :D.

P.S.
Ok. Czytajcie powoli i uważnie na 26 :);
w sofcie działa Wszystko jak należy.
Pozdrawiam.

bubu321 naprawdę, nie wiem jak mam dziękować (jadę z browarami).

Ostatnia edycja:
- poniżej to informacja z alegro, a twoje to chyba 1998 !!!.
Kod:
         auta europejskie benzyna od 2001r. i diesel 2003/2004r.

auta amerykańskie benzyna/diesel od 1996r.

auta japońskie benzyna/diesel od 1996r.

niektóre auta europejskie benzyna/diesel od 1996r.

- ale mam duże pytanie, może komuś udało się uruchomić alfadiag-loadera na systemie windows 7 PRO pl.
- prosiłbym o informacje jak to zrobił ?

witam przeczytalem prawie caly temat ale nie znalazlem 100% informacji na nurtujace mnie pytanie otoz:czym sie rozni ten kabel http://www.allegro.pl/item753810324_interfejs_elm_327_euroscan_2009_obd2_can_1996_2009.html od kabla viakena??bo roznica w cenie jest spora?i czy bedzie(kabel i alfadiag) dzialal z moim autkiem oto zrzut z eperu:)

nie wiem czy zauważyłeś ten post:
Właśnie wróciłem z testu nowego kabelka OBD2! Specjalnie zakupiłem od innego allegrowicza i powiem tak: 46zl na KupTeraz + 15zł za przesyłkę pobraniową = 61zl z dostawą do domu (Niebkieski VAG KKL OBD2 od pokwap_pawel ) ! A co najważniejsze oszczędziłęm 30,50zl w porównaniu do oferty PROMOCYJNEJ(??) viaken_pl !! MONOPOL PRZEŁAMANY :D Zapraszam wszystkich do oszczędzania:D
http://www.forum.alfaholicy.org/showpost.php?p=201805&postcount=439

Nie kupuj kabla od viaken_pl tylko od pokwap_pawel. Kabelek kosztuje teraz 44zł... viaken dał cenę 64zl ostatnio ale to i tak o 20zl drożej za to samo:)

Bubu mam pytanie, nie dało by się zedytować postów z polecanym kablem do zakupu?? Bo AlfaCholicy polecają przepłacać puki co?

- pewnie że nalezy tylko ja się już gubię , gdzie co, jak, po co.
- możesz podać link, należy być na czasie !

- jeszcze tylko ja by ktoś rozwiązał problem z Windowsem wersja 7.0 dla Alfadiaga .

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Amortyzatory
Powrót