• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Fiatdiag, TS Diag, Alfadiag

Nie można podawać takich linków :)
nie kosztują tak dużo :)

albo ELM327.. ma mnniejsze opóźnienia. a na pewno przyda się w przypadku takich aut jak 147 czy Bravo '07

- albo najszybszy na rynku OBD-link SX.
- może pracowac także w trybie ELM 327 v1.4.
- zalecany dla 147, bardzo szybki.
- jedyna wada to cena.
--

--

To który najlepszy tak do 60zł. Ten co ja podałem nim się nie połączę? Chyba, że radzicie lepszy.

Witam udalo misie podlaczyc alfadiaga z racji tego ze wywalalo mi bledy 1172 1173 1175 1176 zrobilem kilka pomiarow (zaznaczam ze to moje pierwsze pomiary ,prosze o wyrozumialosc) mam ecu 7.3.1. prosze o sprawdzenie;

2222.JPGbez tytułu.JPGbez tytułu11111.JPG

-caly czas mnie rozlacz i pojawia sie taki komunikat

bez tytułu3333.JPG
co jest nie tak?

Ktos pomoze w diagnozie bo strasznie zamulone jest auto i kontrolka check sie pali?

maksymalna masa powietrza za mała mi sie wydaje, zobacz przepływke

Ostatnia edycja:
masa powietrza za duża na wolnych, czas wtrysku też
na pewno test był do odcięcia??
ja mam rekordowe odcięcie 7260 a u Ciebie tylko 6800
odepnij przeplywkę i srawdź co się stanie

Odciecie bylo,odpialem przeplywke i na chwile spadly obroty tak na 2 sekundy i pozniej juz bylo ok jezdzi tak samo jak z podpieta ,nie ma zadnej roznicy, czy to znacza ze przeplywomierz jest na 100procent rozwalony?

najlepiej podmienić na chwilkę sprawny
napisz na regionalnym, może ktoś będzie życzliwy i podmienisz sobie od niego sprawną przepływkę

Dzis pojawilo sie wiecej bledow zrobilem jeszcze raz pomiary moze cos wiecej da sie wywnioskowac?
bledy.JPGlampdy.JPGprzeplyw2.jpgprzeplyw2.jpg

Załączniki

• bez tytułu11111.JPG
    bez tytułu11111.JPG
    85.7 KB · Wyświetleń: 179
- na stronie autora programu alfadiag pojawiła sie nowa wersja 3.5.0.2.
- ciekawostką jest że program żródłowy jest typu Open-Soource.
--
www.alfadiag.net
--

- co nowego w wersji alfa diag 3.5.0.2, poprawiono parametr injTime.
- teraz pokazuje poprawnie czas wtrysku paliwa.
- nie poprawiono dalej opisu sondy post-cat i pre-cat. ( sonda za katalizatorem jest żle opisana w modelu alfa 147 ).
- chyba poprawiono stabilność transmisji.
--

--

--

Ostatnia edycja:
u mnie AD (co prawda na chwilę go uruchomiłem), miał problem z połączeniem internetowym przez mobilny modem, przez co sie w ogóle nie uruchomił...

Szukam dobrego programu diagnostycznego - które obsługują; Alfy od 33,75,155,164,gtv - polecicie mi coś ? dzieki

Amortyzatory
Powrót